![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Napisy do DVD a multiPGC
Mam problem z którym nie mogę sobie poradzić. Próbuję dołożyć napisy do DVD z serialem (w oryginale nie ma wogóle napisów), zachowując menu itp. Na DVD są 3 odcinki, a problem polega tym, że nie są one zapisane w osobnych VTS, tylko w jednym z multiPGC.
W dodatku multiPGC jest też jakieś pokopane: mam 9 PGC na 3 odcinki - 3 małe (dummy?) i po 2 na każdy z odcinków (takie same na pierwszy rzut oka). Czym to ugryźć? Demuxować po VOBid? Jak to później poskładać do kupy? Czy ktoś może spotkał się z jakimś poradnikiem do czegoś takiego? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Wydaje mi się, że jedyna rozsądna droga to skorzystanie z 'nowszej' wersji Big3 (DoItFast4U, BatchCCEWS, ScenAid, Scenarist). W DoItFast4U wybierz demux by VOBid.
Z dołożeniem napisów może być mały kłopocik... Istnieje szansa, że do każdego VOBid'a z osobna będziesz musiał dodać napisy. Same napisy ręcznie dodaj już w samym Scenarist'e (ScenAid przeprowadza chyba trochę 'lepszą' analizę i zastosowanie sztuczki z dorzuceniem napisów do katalogu subs utworzonego przez DIF4U w trakcie demuksowania na ogół powoduje wywalenie się ScenAid'a).
|
|
|
|
#3 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spróbuje powalczyć tym sposobem ;-) Raz nawet podszedłem z Big3 do tej płytki, ale zafrapował mnie reencoding materiału wejściowego, który jest już DVD5, no i brak jakichkolwiek napisów na oryginale.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
W ScenAid jest możliwość wymuszenia oryginalnego materiału (tzn bez przekodowywania) w trakcie tworzenia skryptu dla Scenarist'a
|
|
![]() |
|
|