Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 20.07.2004, 08:44   #91
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Znaczy się trochę odbiegłem od tematu?
Masz rację z tym CCE. Transkoder strukturę strumienia video zostawia bez zmian (z grubsza). Enkoder (CCE, QuEnc itp)generuje nowy strumień, który ma/może mieć nieco inną charakterystykę. Próbuję sobie usilnie przypomnieć czy miałem kiedyś przypadek, że rwanie nie było spowodowane jakością nośnika ale jak na razie bez efektu.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.11.2004, 08:48   #92
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 3
IgGo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Robs
eeee, nie sądzę, InstantCopy jednak bije Shrinka i inne transkodery, ale ..... zróbcie sobie nim Ostatniego Samuraja, hmmm, sceny w lesie zamglone albo zadymione, IC wysiadł wrzuciłem to do DVD2DVDr (6-pass) i ....... spróbujcie to odróżnić od oryginału
Witam

Tak sie przygladam dyskusji i musze wtracic..
Przy wlaczonych dwoch opcjach w schrinku deep analis., i COMP. VID. W. HIGH QUAL.... zrobilem Star Wars, wart. komp. ok 72%, i jak napisal Robs za pomoca DVD2DVDR, takze 6 przebiegow.
Efekt- na TV zadnej roznicy oprocz tego, ze za pomoca DVD2DVDr wieksza czcionka i polozenie nieco wyzej.....
Jesli juz tego sie nie czepiac to... Schrink zrobil wszystko w cos okolo 40 min, a DVD2DVDR- wiadomo CCE 6 pass - okolo 5-6 h...

W takim przypadku wnioski chyba sa proste
IgGo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 17:59   #93
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez IgGo
Efekt- na TV zadnej roznicy
Wiem o tym, na tv nic nie zobaczysz - porównuj klatki na kompie.
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2004, 20:35   #94
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika ikar39
 
Data rejestracji: 13.01.2004
Lokalizacja: poznań
Posty: 156
ikar39 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
-

panowie wszystkie programy działają podobnie przerabiałem juz na wszystkich programach i jakoś zadawalająca ale od orginału daleko najlepiej mi wypad instat copy te rozmowy prowadzą do nikąt gdy miałem 100hercowy telewizor nie było widać duzej róznicy od orginału ale jak kupiłem pixsel plus to filmy kopiowane to chała w porównaniu do orginału najlepiej wypadają filmy na rzutniku nie widać rużnicy
ikar39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2004, 23:52   #95
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@ ikar39 nie wszystki programy działają podobnie !
O tym napisał idej kilka postów wyżej !
I ma 100% rację , transkodery w zasadzie (i aż) tylko psują "ostrość" a reszta bez zmian , na tv praktycznie nie zauważalne.
Enkodery np. CCE tworzy inny obraz , nie lepszy, nie gorszy (matryce, długość i wielkość filmu) ale inny !
Zależny od ustawień i zastosowanej matrycy.
Co do zalet (jak dla mnie) matrycy Jawora już pisałem , co do innych ustawień dalej testuję.
Ten "pixsel plus" to Philips? , bo nie wiem czy już płakać ?

@IgGo
Wnioski nie są proste ! Należy testować, sprawdzać odlądając i tp.

@Robs
Słuszna uwaga ! Chcąc mieć jakość ! Bo oglądanie na kompie lub TV nawet dużym nie wiele daje.
Choć dodam że oglądanie klatek na kompie (np. CCE 8 pass i CCE 10 pass po RB) nic nie daje.
A Na ekranie widać rurznicę.
W zasadzie to na ekranie zawsze widać różnicę pomiędzy orginałem a kopią z CCE , bo jak pisał idej enkoder robi film po swojemu.
I rórznicę widać ! Ale zależy to też od filmu , i niekoniecznie od jego długości.
No i tyle
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2004, 10:26   #96
alf
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika alf
 
Data rejestracji: 27.11.2001
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Posty: 91
alf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie mogę się powstrzymać żeby się zapytać.
Jeśli wyciągacie pojedyńcze klatki i je powiększacie żeby porównywać jakość i sami mówicie że na TV oglądanym z ok >2m nic nie widać - To po co testy? Przecież nikt nie ogląda filmu w trybie klatkowania. No chyba że się mylę
alf jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO