Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 28.10.2006, 23:40   #1
soboliero
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika soboliero
 
Data rejestracji: 28.10.2006
Posty: 83
soboliero zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
problem z poradnikiem do napisów dvd

witam, próbowałem korzystac z tego poradnikaJak dodać polskie napisy do filmu DVD - CDRinfo.pl, ale mam problem przy plikach *sst i dalej. Zatrzymuje się na MaestroSBT i dalej ni w zab nie rozumiem o co chodzi
poza tym próbowałem dodac nap[isy według tej VIDEOPEDIA.PL - Dodawanie napisów do gotowego materiału DVD porady, ale tu z kolei do programu maestro dvd nie moge wczytac pliku ac3 wyskakuje mi komunikat zawsze przy 60% postępie,że CANNOT LOCATE A FRAME SYNC WORD AT AN EXPECXTED BYTE OFFSET. DATA MIGHT BE CORRUPTED (0X1070042)
Zna ktoś może przyczynę i rozwiązanie?
i jeszcze jedno pytanie. Dodaję napisy do dvd w ten sposób:przegrywam film shrinkiem, rozdzielam obraz i dźwięk VobEdit'em, mam napisy z SubtitleWorkshop w formacie SubRip, dadaje te napisy w DVDLab Pro, zapisuje i kompiluje wszystko razem, potem nagrywam na płyte i jest OK. Teoretycznie, bo te napisy widać w komputerze podczas odtwarzania filmu. Ale jest problem, bo te napisy nie wyświetlają się gdy puszczam film ze stacjonarnego odtwarzacza. Gdy wchodzę w menu są polskie subtitlles'y, ale na telewizorze ich nie widać.
Dzięki za cierpliwość w czytaniu tego posta i za odpowiedź
soboliero jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.10.2006, 10:53   #2
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,559
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Czego nie rozumiesz w tym poradniku? Otwórz plik sst w notatniku i zmodyfikuj jego nagłówek zgodnie z instrukcjami.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2006, 12:20   #3
soboliero
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika soboliero
 
Data rejestracji: 28.10.2006
Posty: 83
soboliero zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ok czyli edytuję, ten plik tak jak napisano to w poradniku. apotem jak się używa tego scenarista?
W poradniku jest napisane:
Teraz pozostaje już najprostsza sprawa - dodanie gotowych napisów do filmu.

Tworzymy nowy projekt, np. tak jak opisałem to w tym artykule.
Czyli trzeba przejść to wszystko co jest napisane w tamtym artykule, żeby oddzielić sam film?
soboliero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2006, 16:46   #4
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,559
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zasadniczo tak.

Ale można zrobić też inaczej - rozłożyć film za pomocą DIF4U, wygenerować za pomocą Scenaid skrypt do Scenarist'a i wczytać go niego. W ten sposób uzyskasz całą strukturę starej płytki do której możesz doczytać własne napisy (jak to opisano w poradniku). Później kompilacja wszystkiego w Scenariście, import starego menu w PGCEdit, uzupełnienie wpisów za pomocą Batch Update Ifo i mamy gotową płytkę z polskimi napisami.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2006, 17:45   #5
soboliero
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika soboliero
 
Data rejestracji: 28.10.2006
Posty: 83
soboliero zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Zasadniczo tak.

Ale można zrobić też inaczej - rozłożyć film za pomocą DIF4U, wygenerować za pomocą Scenaid skrypt do Scenarist'a i wczytać go niego. W ten sposób uzyskasz całą strukturę starej płytki do której możesz doczytać własne napisy (jak to opisano w poradniku). Później kompilacja wszystkiego w Scenariście, import starego menu w PGCEdit, uzupełnienie wpisów za pomocą Batch Update Ifo i mamy gotową płytkę z polskimi napisami.
Ha wygląda to rewelacyjnie prosto, jak o tym piszeszAle gdybyś mógł to opisać łopatologicznie byłbym bardzo dźwięczny
soboliero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.10.2006, 19:17   #6
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,559
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Szczegółowo, łącznie z konfiguracją programów, metoda opisana jest TUTAJ.

Jedna rzecz, którą należy zmienić, to ustawienie w Scenaid opcji 'Use Original Assets' żeby pominąć niepotrzebne w tym przypadku reencodowanie materiału.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.10.2006, 00:03   #7
soboliero
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika soboliero
 
Data rejestracji: 28.10.2006
Posty: 83
soboliero zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jeszcze wróce do tego poradnika CDRinfo.pl - Jakość ponad wszystko! przy wyodrębnianiu Info editem, mam tylko jeden Vobld zamiast jak napisano w poradniku 25, jak go zaznaczam, żeby go zatrzymać, wyskakuje mi info "failed to open for writing" a gdy nie jest zaznaczone keep, proces się zaczyna VOB VTS_01_5VOB ale pojawia sie na końcu komunikat "No navigation - pack found in VOB files! Looks like you're daling in the invalid VOB files. A moge tylko otworzyć jeden plik VTS_01_0 i jeden VIDEO_TS.
soboliero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.10.2006, 00:17   #8
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,559
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Primo - wszystko wskazuje na to, że masz skopane źródło. Co to za film? Jakaś własne przeróbka na DVD?

Secundo - po co robisz ten krok z ifoEdit? Musisz zmiejszyć źródło?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.10.2006, 08:24   #9
soboliero
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika soboliero
 
Data rejestracji: 28.10.2006
Posty: 83
soboliero zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ale tak mi się dzieje we dwóch filmach;( Jeden to Sahara z którego chce wywalić polskie napisy i podmienić je swoimi a drugi to Kod da Vinci bez polskich napisów, oba w wersji dvd.A krok z info editem robie, po stosuje się do porad z tamtego poradnika CDRinfo.pl - Jakość ponad wszystko!.

Ostatnio zmieniany przez soboliero : 30.10.2006 o godz. 08:26
soboliero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.10.2006, 10:22   #10
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,559
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Czyli uszkodzenie musiało powstać na etapie zgrywania filmu na dysk/usuwania zabezpieczeń.

Spróbuj wczytać go do DVD Remake i później zrobić z niego eksport - może to pomoże.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.10.2006, 19:19   #11
soboliero
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika soboliero
 
Data rejestracji: 28.10.2006
Posty: 83
soboliero zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie były skopane źródła, tylko, że folder docelowy wpisywałem w info edit'cie a powinienem już ten folder wcześniej stworzyć, po wcześniejszym utworzeniu folderu i wskazaniu ścieżki, poszło.
soboliero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2006, 11:01   #12
soboliero
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika soboliero
 
Data rejestracji: 28.10.2006
Posty: 83
soboliero zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kolejny problem!!!!!!!!!
W tym miejscu CDRinfo.pl - Jakość ponad wszystko! nie mogę wystartować pliku w TMPGEnc, bo pojawia się komunikat Can't load P3ackage.dll
Ja sie chyba zamorduje z dymi napisami

Ostatnio zmieniany przez soboliero : 31.10.2006 o godz. 11:03
soboliero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2006, 15:29   #13
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,559
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Sprawdź czy masz tą bibliotekę w katalogu TMPGEnc.

Ew. przeinstaluj program...

Jaką masz tą wielkość przerabianego DVD w GB?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2006, 20:07   #14
soboliero
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika soboliero
 
Data rejestracji: 28.10.2006
Posty: 83
soboliero zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja pier..........ja jestem chyba *****em, teraz zaczynam robić to na nowo, po kolei zgodnie z tym poradnikiem CDRinfo.pl - Jakość ponad wszystko! wydzielam film, potem pliki wsadoweCDRinfo.pl - Jakość ponad wszystko!
ale już nie mogę ich tutaj dodać CDRinfo.pl - Jakość ponad wszystko! i całkiem zgłupiałem bo nie wiem o co cho a w dvd2avi robi mi jeden plik d2v, rdugiego ac3 dzisiaj mi nie robi
soboliero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.10.2006, 20:35   #15
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,559
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Prowadzisz tu jakiś monolog?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.