![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking:
|
Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.07.2002
![]() |
Wiec jest taki problem.....
Mam napiski w ktorych faktycznych napisow jest ok 830 sztuk SWorkshopem wchodze i konwertuje na .SSA Spoko Maestro SBT tworzy mi odpowiednie pliki..... i okolo 830 bitmapek Niestety DVDMaestro po zaimportowaniu pokazuje tylko 216 zaimportowanych napisów.... oczywiscie z synchrem sa problemy..... czy ktos wie o co chodzi ? ja rozumiem ze pojedyncze napisy mogly sie wykrzaczyc albo cos... ale zeby tak drastycznie ? Moze ktos pomoc ? |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#3 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Mam teraz pytanie : http://yoda.plukwa.net/DVD/ Tu pisze ze demuxing przeprowadzamy tylko na VOBACH z film,em potem podmieniamy VOBY na swierze i dajemy ifoupdate ja mam takie pytanie Mam film ktorego pierwsza sciezka napisow jest english jaka druga dam polskie.... czy po odpaleniu ifoupdate wg tego sposobu menu zostanei neizmienione a suby bedzie mozna wybrac z poziomu odtwarzacza ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
ok nastepne pytanie :
Wiec tak : mam 2 pliki m2v - reklamowka kolo 30 sek i film wlasciwy - to samo tyczy sie audio z tym ze 2 pliki ac3 Czy starczy ze : a) opoznie napisy o czes twania czolowki-reklamowki (trzeba to robic ? czy dvdmaestro bedzie wiedziec ze napisy odnosza sie do 2giego "filmu" ? b) przeciagne najpierw sciezki do reklamowki potem do reszty ? Jak to ogolnie robic ? Moze stworzyc osobny movie ? Musze kombinowac z SMTPE time offset cos ? |
|
|
|
|
#5 |
|
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
o jakie programy ci chodzi? bo troche mam na mojej stronie...
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.04.2004
![]() |
Odkryłem ostatnio taki sofcik co się zowie Cucusoft AVI to VCD DVD SVCD Converter którym bezproblemowo można konwertować avi na wymienione w tytule formaty video. Bardzo ciekawy program. Jedyne co jest wymagane od użytkownika to tylko wczytanie źródłowego avi, wybranie formatu konwersji video i wystarczy tylko czekać
Właśnie tak przerobiłem jeden z filmów ponieważ kożystając z poradnika kolegi Cobry po konwersji w CCE pliki mpeg-2 miał aż 5,5GB!!. Jakość obrazu w Cucusoft jest jak na mój gust zadowalająca, choć mogłaby być lepsza. Zainterosowanych wysyłam do ściągniecią na p2p ponieważ wersja trial ze strony producenta obrabia tylko pierwszą minutę materiału.
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
KONKWISTADOR
![]() |
Cytat:
Cytat:
od tego jest Bitrate Calculator...
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 07.04.2004
![]() |
nigdzie nie moge znajsc dvdmaestro prosze o linka
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.04.2004
![]() |
Cytat:
a znajac to co na tej sieci jest to od razu zaciągnij od CobraVerde pliki dzięki którym będziesz miał REAL TIME VIEW.Pozdrawiam
|
|
|
|
#10 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 07.04.2004
![]() |
dzienki za odpowiedz zara zassam
|
|
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 24.04.2004
![]() |
Przeczytalem wszystko i nadal nie wiem jak to zrobic.
Nie meczylem sie nie probowalem tylko przeczytalem ale bardziej pokretnej metody dawno nie uzywalem. :zeby: Ech przydalby sie program w ktorym zaznaczylbym film stworzyl menu (tak jak w EASY CD CREATOR 6) i dolozyl napisy w TXT a program odrazu konvertowalby, z mozliwoscia oczywiscie korekty. No coz z czasem napewno powstanie. Narazie nie bede nagrywal DVD z napisami, zreszta i tak nie mam nagrywarki DVD
|
|
|
|
|
#12 | |
|
KONKWISTADOR
![]() |
Cytat:
1. jakość kodowania video jest dosyć słaba 2. program zazwyczaj źle powiększa obraz do rozmiarów DVD (złe Aspect Ratio) 3. są problemy z napisami - nie problem je stworzyć (Subtitle Workshop) i importować ale mi się nie udało osiągnąć dobrego efektu - czcionki wyszły za małe, ciężko je potem zmienić itd.
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 24.04.2004
![]() |
W takim razie nie pozostaje nic innego jak czekać przypomnijmy sobie jakie byly niegdys programy do zwyklych CD nagrywarek a co te programy potrafia teraz. :zeby:
Miejmy nadzieje ze niedlugo sie ukażą, apropos wyszla juz nowa wersja EASY CD CREATORA z nr 7 ale nie udalo mi sie uruchomic DVD CREATORA. Wchodzil wchodzil i wychodzil, myślalem że nie wykrył nagrywarki i to dlatego więc sprawdziłem na kompie z nagrywarka DVD i to samo. |
|
|
|
|
#14 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Powiększanie DivX do DVD
Znalazłem błąd i to poważny w arkuszu wykonanym prze Ninja i CobraVerde służącym do obliczania powiększenia DivX'a do DVD.
I to przez przypadek. Mam DivX'a 512x384 do konwersji. Przy odtwarzaniu zajmuje cały ekran komputera bez ramek na górze i dole. Obraz ma te same proporcje co 640x480 i dlatego wydało mi się dziwne że arkusz proponuje powiekszenie go do rozdzielczości 720x540 + 18pix ramek na górze i dole. To nie miało sensu, bo powinno być 720x576. FitCD za to pokazywał... 704x576 - mistrzostwo świata ;PPPp Zacząłem przekładać moje przemyślenia na jakiś wzór zachowania aby można było to zastosować nie tylko do łatwych rozdzielczości w których od razu widać jaki powinien być wynik, ale żeby też można było wbudować to w arkusz kalkulacyjny i obliczać rozdzielczość filmu typu 640x262. Tak więc udało mi się, na typowej rozdzielczości 640x480 pokazuje dobre wyniki zarówno dla PAL jak i NTSC (tak, jest i funkcja dla NTSC) oraz jest dobrze przy 640x360 (panorama 16:9) zarówno w letterboxie jak i anamorfic (letterbox będzie przy wprasowaniu w 4:3 a anamorfic przy obliczeniach dla 16:9) W załączniku jest paczka z arkuszem w dwóch wersjach: Excel 97/2000/XP (zapisany przez OpenOffice) i OpenOffice 1.0 Arkusz jest zabezpieczony hasłem przed przypadkowymi zmianami komórek z funkcjami i stałymi - można zmieniać tylko rozdzielczość źródłową DivX'a do konwersji. Działa to dobrze pod OO ale nie mam Excela żeby sprawdzić. Enjoy.
Ostatnio zmieniany przez dk75 : 07.05.2004 o godz. 21:50 |
|
|
|
|
#15 |
|
KONKWISTADOR
![]() |
racja bo arkusz był w zasadzie przeznaczony dla filmów 16:9 (większość divxów). dla filmów o proporcjach 4:3 (czyli np. 512x384) zawsze resize robi się do wymiaru 720x576 (PAL) więc nie ma czego obliczać
![]() |
|
|