Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 06.01.2006, 00:06   #16
ikar39
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika ikar39
 
Data rejestracji: 13.01.2004
Lokalizacja: poznań
Posty: 156
ikar39 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
-

może byc ze taki błąd zrobiłem zawsze zgrywałem film z kamery cyfrowej jako dv i nie było problemów a teraz z videa avi to nie starczyło mi miejsca na 3 godziny filmu ale sciągnełem teraz program MainConcept MPEG Encoder i wyczytałem ze musi być ustawienie przy mpg2 na bottom field first zobacze czy pomoże
ikar39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.01.2006, 08:43   #17
l@mer
Bywalec
 
Avatar użytkownika l@mer
 
Data rejestracji: 19.12.2002
Lokalizacja: Capital City
Posty: 73
l@mer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Joasiu przed capturingiem albo w jego trakcie sprawdź czy przypadkiem juz na panelku LCD kamerki nie ma tych poziomych pasków. Bo u mnie niestety takie zjawisko czasem ma miejsce. Za pierwszym razem obwiniałem również komp ,hdd itd. A problem okazał sie banalnie prosty - po porostu przewinąłem kasetkę z fimem na koniec i z powrotem na początek i już.W momencie pojawienia się poziomych pasków mój Pinnacle Studio goopiał i informował o straconych klatkach. Także zarówno infomował o nich w momencie niezbyt płynnych przejść pomiędzy nagrywanymi scenami (np. przy nagrywaniu na uprzednio nagraną kastetkę).
__________________

Gibabyte P35-DS3R,Core2DuoE6750,2x1024MB SuperTalent DDR2, EVGA8800GTS 320MB, SATA II Seagate 320MB, LiteOn LH-20A1H
l@mer jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2006, 10:25   #18
eyeore
ze Stumilowego Lasu
 
Avatar użytkownika eyeore
 
Data rejestracji: 06.11.2003
Lokalizacja: Stumilowy Las
Posty: 33
eyeore w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie doczytałem czy masz kartę FW zintegrowaną czy nie. Jeśli nie to spróbuj przełożyć kartę do innego slotu. Kiedyś komuś to pomogło.

Pozdrawiam
__________________
All we see or seems is only dream in the dreams...
eyeore jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2006, 19:07   #19
rocher
joanna
 
Avatar użytkownika rocher
 
Data rejestracji: 22.08.2005
Lokalizacja: Toruń
Posty: 385
rocher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No witam ponownie Chciałam podziękować za rady, bo dzięki nim nie wyrzuciłam kamery przez okno
Zrobiłam wczoraj defragmentacje dysku, zaktualizowałam wszystkie sterowniki, przepięłam kabel do drugiego gniazda i zrobiłam test, zgrałam po 1,5 min czterema programami. Nie było utraty klatek, nie było już poziomych pasów, obraz na kompie był trochę kiepski, ale nagrałam to na dvd żeby sprawdzić jak to w tv będzie wyglądało i uśmiech pojawił się na mojej twarzy, bo w tv obraz jest bardzo ładny, o wiele jaśniejszy niż na monitorze, nie bedzie więc konieczności ręcznego rozjaśniania.

Teraz zabieram się za obróbke zgranego materiału.

Dzięki wszystkim za pomoc


pozdrawiam

rocherka
rocher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2006, 19:46   #20
1stwasp
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No to moje gratulacje

Obraz na kompie zazwyczaj nie będzie elegancki -dotyczy to nawet kamer za 20tys PLN, choć pewnie będzie lepszy od tych za 1tys PLN - zwyczajnie standard ten przystosowany jest do telewizji (telewizorów), daje tylko 720x576 pikseli rozdzielczości i na kompie wygląda naturalnie niefajnie.

Jak widzisz na telewizorze - docelowym obiekcie odtwarzania - obraz jest bez zarzutu.

Na kompie będzie też ciemniej skala odwzorowania jasności w kompie jest od 0 do 255 - poziom czerni to zero. W telewizorach poziom ten to od 8 do 235 - stąd wynika, że to co na TV jest całkiem jasne na kompie może być całkiem ciemne...

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.