![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Calibra is the best!!!
Data rejestracji: 06.07.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
właśnie jakie to płytki?! szukanie przyczyn w systemie, sprzęcie itd. jest bezcelowe jak nie wiadomo jakie płyty palisz. ja kiedyś zakupiłem 10 sztuk esperanzy -R i powyżej 3 GB pojawiały się błędy na wszystkich!
|
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
Cytat:
![]() Cytat:
MASZ LITKA WYPALAJ DANE NA PLUSACH I TO MARKOWYCH AZ TAKIE DROGIE TO JUZ NIE SA P.S. polecam verbatim azo 4x +R platinum 8x +R dobre plytki i ladnie sie pala na Lite-onie poczytaj takze sobie inny dzial na tym forum "ogolnie o dvd" jeszcze jedno litek ma byc na master i podlaczony na tasmie 80-cio zylowej
Ostatnio zmieniany przez icemac : 30.11.2004 o godz. 12:16 |
||
|
|
|
|
|
#4 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
a ja mam litka 812@832 i pale bulkpag 8x -R
ProdiscS04 za 1.20 oczywiście 2x i chodzi na wszystkim (3 szpindel i ani jednej zwały)
wcześniej platinium 8x -R RITEKG05 palone 8x i potrafią się ciąć a verbatimy 2x (nie chce mi się szukać jaki producent) fatal.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.11.2004
![]() |
Może to zabrzmi jak herezja ale uważam że Lite-On jest do dupy. Przetestowałem u siebie Lite-ON, LG, Pioneer, Nec i Samsung. Najgorzej wypadł Lite-ON, dość słabo Samsung - reszta w sumie na wyrównanym poziomie. Moja diagnoza brzmi - Lite-ON do serwisu - najlepiej idź do kumpla co ma taką samą nagrywarke - wymień na chwile i nagraj coś na swojej w jego kompie - jak pójdzie oki to masz problem ze swoim kompem - jak zdechnie to wiesz o co chodzi. To jedyne i najtańsze wyjście w Twojej sytuacji. Powiem szczerze na dwa sprowadzone LiteOny jeden odesłałem OD RAZU do serwisu bo walił płyty. Z tanich nagrywarek polecam LG - choć konserwa i brak bajerów ale pali dobrze i jak na razie nie s******yła mi celowo płyty a to już chyba 5-ty egzemplarz.
pozdr. zebacz |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
mam tem sam zmienilem bios liteonie z 411S na 811S i mam problem z minusami prubowalem z z werbatim,platinum ,giga master nagrywa do konca iniby wszystko ok do momentu gdy chce otworzyc plyte plyty wogule nie widzi..... Plis help
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.11.2004
![]() |
Skoro Ci niszczy płyty, to dlaczego nie próbujesz nagrać z symulacją zapisu?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
Słuchajcie problem chyba rozwiązany. Kupiłem najtańsze badziewie dvd r + za 2,30 zł, nagrałem i poszło
. Czyli sumując cały ten problem, nie nagrywa mi badziewiastych minusów. Co nie zmienia faktu, że jak znajde chwile wolnego pakuje tą padaczke do pudła i serwis. Dodam, że mój kumpel ma taka samą nagrywarkę i nagrywa na tych samych płytach ( kupione przez niego do podziału) i najśmieszniejsze, że w tym samym miejscu były kupowane nasze nagrywarki co płyty. Powtarzam, że producent zapewnia mnie iz ta nagrywarka nagrywa płyty w formacie dvd r-. KŁAMSTWO NA tej podstawie będe domagał sie naprawy i ewentualnej wymiany . A jak będa fikać to będzie awantura w sklepie. Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrowionka for All
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 26.10.2004
![]() |
Cytat:
Nie wiem co za badziewie kupujesz za 2,30 zł, bo za 2,40 (www.delfin-cdr.pl) masz jedne z lepszych płyt (Verbatim MCC003 DVD+R x8), a za 2,30 możesz mieć TDK DVD+R (też fajowe) w sumie u mnie też niektóre nośniki nie działały - ale to się zmieniło http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...625#post374625Możesz spróbować zbackupować swój BIOS i EEPROM wgrać eeprom i bios kolegi - a potem sprawdzić czy nagrywa ci te szajsowate płytki jeśli nie - to zawsze możesz wrócić do swoich oryginalnych ustawień |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
God Father
Data rejestracji: 29.11.2004
![]() |
A próbowałeś tak jak Ci już tu ktoś radził sprawdzić nagrywarke kumplą na swoim sprzęcie ??
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
Nie próbowałem ale wydaje mi się to zbyteczne. Poprzednia paliła same minusy firmy HIS i GIGA natomiast na tej udało mi sie nagrac jednego badziewiastego minusa firmy HIS. A Giga pali jak na zawołanie.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 26.10.2004
![]() |
Cytat:
No ale co jest z Tobą chłopie ? jakieś problemy ze wzrokiem masz ? Każdy ci pisze - kupuj dobre płyty DVD+R (TDK, Verbatim po zmianie strategii zapisu też się super pali). Większość mówi że DVD-R pali się do bani na Liteonie to posłuchaj ich. Testowałeś te płyty programem K-probe. To sprawdź jak "super" się nagrały. I teraz trzy spostrzeżenia mi się nasuwają: 1. .................... (nie powiem bo nie wypada) 2. może jesteś pieniaczem, który nawet jak się do niego mówi że DVD+R na Litku są lepsze to i tak chce używać DVD-R i do tego jakichś badziewnych firm 3. cały ten temat to jedna wielka podpucha z twojej strony i tyle. Sprawdziłeś ile wyniósł koszt nagrania na badziewnej płycie w porównaniu do kosztu nagrania na porządnej TDK/Verba ? Koszt taniej płyty to 1 zł - z czego 1 na dziesięć się wypali, a reszta idzie do kosza. Koszt dobrej płyty to 2,30-2,40 zł - z czego za 10 zł wypali ci się 5 poprawnie. Widać lubisz pieniądze do kosza wyrzucać. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
Słuchaj jak już wcześniej wspominałem dla siebie nagrywam na tylko i wyłącznie plusach dobrej jakości po 6 zyli każda. Interesuje mnie jedynie fakt, że nie nagrywa na minusach badziewiastych. Chciałbym tu tylko i wyłącznie zaznaczyć moim zdaniem fakt zlewania klienta i tyle. Producent zapewnia mnie ze nagrywa minusy i nie powinno miec to znaczenia czy za 2 zł czy z 20zł.Próbuje tylko udowodnić, że tak jest a my klienci jesteśmy odstawiani zaraz po tym jak tylko zapłacimy za towar. Pozniej problemy kombinacje i wałki a wszyscyw koło robią łaske, że w ogóle z tobą raczą porozmawiać. Spróbuj w drugą strone, nie zapłać faktury nie ureguluj jakiejś sprawy a co gorsza nie wywiąż sie z umowy to od razu pojadą z Tobą jak ze sz......ą . Zaczną straszyć dociekać swojego (niby ich racja) i nasyłaś róznego rodzaju informacje pisemne i ludzi. Niestety tak jest u nas w kraju (chociaz ostatni zauwazam poprawe niewielką) i jeszce długo sie to nie zmieni.Pozostniesz Ty i ja szarym nic nie znaczącym klientem. Ach i jeszcze jedno zaniosłem swoją nagrywarke do kumpla i na jego kompie na płytach, które u mnie palą sie na zawołanie moja kochana nagrywarka nagrała bezproblemowo. Teraz to juz kompletnie zgłupiałem i nie mam pojęcia co dalej. Knydel miałes racje chociaż myślałem juz , że będe miał kaske z powrotem.Pozdrowionka dla wszystkich zdenerwowanych.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 29.12.2004 o godz. 20:47 Powód: dotatkowe pytanie |
|
|
|
|
![]() |
|
|