Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 30.11.2004, 19:31   #16
z innej planety
 
Avatar użytkownika piotrek123
 
Data rejestracji: 13.10.2002
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 799
piotrek123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez THE ONE
Mam już dosyć. Zmieniłem bios nagrywarki, zmieniłem bios płyty przeinstalowałem nero, zrzuciłem decrypterem na dysk jako pliki jako obraz ustawiłem z nadpalaniem dvd w nero, nagrywałem razy 4 r ( bo tyle mi pozwala) nagrywałem razy mak, przeinstalowałem decryptera (bez spolszczenia) zainstalowałem forceaspi sprzwdziłem taśmę (80 pin) i na chwile obecną jestem 12 płyt dvd w plecy. Kumpel na tej samej nagrywarce NA TYCH SAMYCH PŁYTACH ( sam je wszystkie z resztą kupował) nie spalił ani jednej. Problem pozostaje, na jednej tylko płycie jak zmieniłem nagrywanie z maksa na razy 4 udało mi sie nagrać do 97 procent a nie jak do tej pory 80 kilka. Czy ktoś potrafi mi pomóc?/
Smutne to... Kupujesz nagrywarkę+/-, chcesz nagrywać na minusach a tu du...
Litki tak mają że niektóre egzemplarze są zrypane
piotrek123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.11.2004, 20:06   #17
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika THE ONE
 
Data rejestracji: 29.11.2004
Posty: 10
THE ONE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ale mnnie pocieszyłes kolego thx .A Moze ktoś cos konkretniej ?
THE ONE jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 22:01   #18
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.11.2004
Posty: 24
zebacz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Może to zabrzmi jak herezja ale uważam że Lite-On jest do dupy. Przetestowałem u siebie Lite-ON, LG, Pioneer, Nec i Samsung. Najgorzej wypadł Lite-ON, dość słabo Samsung - reszta w sumie na wyrównanym poziomie. Moja diagnoza brzmi - Lite-ON do serwisu - najlepiej idź do kumpla co ma taką samą nagrywarke - wymień na chwile i nagraj coś na swojej w jego kompie - jak pójdzie oki to masz problem ze swoim kompem - jak zdechnie to wiesz o co chodzi. To jedyne i najtańsze wyjście w Twojej sytuacji. Powiem szczerze na dwa sprowadzone LiteOny jeden odesłałem OD RAZU do serwisu bo walił płyty. Z tanich nagrywarek polecam LG - choć konserwa i brak bajerów ale pali dobrze i jak na razie nie s******yła mi celowo płyty a to już chyba 5-ty egzemplarz.

pozdr.
zebacz
zebacz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2004, 10:12   #19
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika tytan15
 
Data rejestracji: 07.12.2003
Posty: 8
tytan15 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez THE ONE
sprzwdziłem taśmę (80 pin)/
W jakim sensie sprawdziles tasme??
Ja kiedys mialem jeszcze przy nagrywarce cd problemy z tasma a obiawy byly takie ze przy nagrywaniu w nero (teac cos tam x16) plyty byly nagrane tylko pod koniec. niby wszystko sie nagrywalo porawnie nie bylo zadnych komunikatow o bledach ale nie bylo poprawnie nagrane. NAgrywanie w NTI cd maker nie powodowalo tych bledow tak czesto. Natomiast po zmianie tasmy (na nie 80 pinowa nie wiem ile ona ma 40? bo tylko taka mialem) problem przestal sie pojawiac ale i tak nie nagrywalem w nero bo od pewnej wersji nie lubily sie z teac-iem. Teraz mam na tej samej tasmie podpietego litka 832s i nie ma problemow, poza tym ze bios krzyczy ze chce 80 pinowa.

A czy przy nagrywaniu na rw tez sa problemy?

pozdrawiam
tytan15 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2004, 17:38   #20
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Posty: 2
krisja w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam tem sam zmienilem bios liteonie z 411S na 811S i mam problem z minusami prubowalem z z werbatim,platinum ,giga master nagrywa do konca iniby wszystko ok do momentu gdy chce otworzyc plyte plyty wogule nie widzi..... Plis help
krisja jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2004, 20:05   #21
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika ikar39
 
Data rejestracji: 13.01.2004
Lokalizacja: poznań
Posty: 156
ikar39 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
-

zeby nagrać w nero dobrze bez błedów musisz włączyć wszystkie opcje czyli wysoka zgodność dvd-video i najwarzniejsze jest rolkowanie płyty ja uzywam paru nagrywarek i wypaliłem 100 filmów i zadnej straty
ikar39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2004, 20:06   #22
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika ikar39
 
Data rejestracji: 13.01.2004
Lokalizacja: poznań
Posty: 156
ikar39 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
-

a co do nośników dvd-r to problem moze powstac przy otwarzaniu na stacjonarnym ale wypalić powinien nero bez problemu
ikar39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2004, 20:08   #23
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika ikar39
 
Data rejestracji: 13.01.2004
Lokalizacja: poznań
Posty: 156
ikar39 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jescze jedno jezeli masz podpientego cd to go odłącz czasami przesto też są problemy
ikar39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2004, 20:11   #24
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika ikar39
 
Data rejestracji: 13.01.2004
Lokalizacja: poznań
Posty: 156
ikar39 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
miałem te litka i robił błendy zmieniłem na sony dru 500 i od tego czasu niemam zadnych problemów od początku zakupu nie zmieniałem biosu i wszystko gra
warto też wypalać płytki razy 2
ikar39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2004, 20:13   #25
Team Member
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Bartez
 
Data rejestracji: 18.10.2002
Lokalizacja: malopolska
Posty: 4,167
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
ikar39 istnieje taka opcja jak Edytuj
__________________
Pozdrawiam
Bartez

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2004, 20:16   #26
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika ikar39
 
Data rejestracji: 13.01.2004
Lokalizacja: poznań
Posty: 156
ikar39 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
-

sorka zapędziłem się (niepotrzebne śmieci) zwracam chooooonory a mam takie pytanko panowie wiecie może jaki programik można zassać do tworzenia tekstu na czołówki do filmów amatorskich
ikar39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2004, 12:10   #27
fit
Bywalec
 
Data rejestracji: 21.08.2004
Posty: 28
fit w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
proponuje zebys zresetowal EEPROM i wymazal dane dotyczace nosnikow
wtedy palnik na kilku pierwszych plytach uczy sie jaka moca palic - u mnie pomoglo...
fit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2004, 19:18   #28
JS1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.11.2004
Posty: 15
JS1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Skoro Ci niszczy płyty, to dlaczego nie próbujesz nagrać z symulacją zapisu?
JS1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2004, 19:45   #29
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika THE ONE
 
Data rejestracji: 29.11.2004
Posty: 10
THE ONE w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Słuchajcie problem chyba rozwiązany. Kupiłem najtańsze badziewie dvd r + za 2,30 zł, nagrałem i poszło . Czyli sumując cały ten problem, nie nagrywa mi badziewiastych minusów. Co nie zmienia faktu, że jak znajde chwile wolnego pakuje tą padaczke do pudła i serwis. Dodam, że mój kumpel ma taka samą nagrywarkę i nagrywa na tych samych płytach ( kupione przez niego do podziału) i najśmieszniejsze, że w tym samym miejscu były kupowane nasze nagrywarki co płyty. Powtarzam, że producent zapewnia mnie iz ta nagrywarka nagrywa płyty w formacie dvd r-. KŁAMSTWO NA tej podstawie będe domagał sie naprawy i ewentualnej wymiany . A jak będa fikać to będzie awantura w sklepie. Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrowionka for All
THE ONE jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.12.2004, 23:20   #30
Bywalec
 
Data rejestracji: 26.10.2004
Posty: 73
wojwar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez THE ONE
Słuchajcie problem chyba rozwiązany. Kupiłem najtańsze badziewie dvd r + za 2,30 zł, nagrałem i poszło . Czyli sumując cały ten problem, nie nagrywa mi badziewiastych minusów. Co nie zmienia faktu, że jak znajde chwile wolnego pakuje tą padaczke do pudła i serwis. Dodam, że mój kumpel ma taka samą nagrywarkę i nagrywa na tych samych płytach ( kupione przez niego do podziału) i najśmieszniejsze, że w tym samym miejscu były kupowane nasze nagrywarki co płyty. Powtarzam, że producent zapewnia mnie iz ta nagrywarka nagrywa płyty w formacie dvd r-. KŁAMSTWO NA tej podstawie będe domagał sie naprawy i ewentualnej wymiany . A jak będa fikać to będzie awantura w sklepie. Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrowionka for All

Nie wiem co za badziewie kupujesz za 2,30 zł, bo za 2,40 (www.delfin-cdr.pl) masz jedne z lepszych płyt (Verbatim MCC003 DVD+R x8), a za 2,30 możesz mieć TDK DVD+R (też fajowe)
w sumie u mnie też niektóre nośniki nie działały - ale to się zmieniło http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...625#post374625

Możesz spróbować zbackupować swój BIOS i EEPROM
wgrać eeprom i bios kolegi - a potem sprawdzić czy nagrywa ci te szajsowate płytki
jeśli nie - to zawsze możesz wrócić do swoich oryginalnych ustawień
wojwar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO