![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() |
Spaliłem już 6 płyt. Zbankrutuje:(
Słuchajcie mam problem OD JAKIEGOŚ czasu z nagrywaniem płyt dvd r. Nagrywam na LITEON 1633S. Na samym początku nie było żadnego problemu z kopiowaniem dvd. Decrypter , obraz Nero 6 i naprzód. Jako niedoświadczony gość film kopiowałem w pierwszej kolejności na dvd rw. Nastepnie jezeli wszytko trzymalo sie kupy wrzucałem dvd r i kopiowałem. Od jakiegoś czasu w ogole nie moge nagrac nic na plytach R. Powtarzam krok, czyli na początku RW i kopia na R a tu pod koniec nagrywania wywala mi, że nie udane nagranie. Dzieje sie to powyżej 80% nagrania. Przed chwilą płyta R wywaliła mi sie na 87% i po chwili ponowiłem projekt na RW i zgadnijcieco? Wszytko ok. Nie wiem czy to juz moje przewrazliwienie ale zauważyłem, że podczas nagrywania RW przy tych wlasnie 80 kilku procentach nagrywarka zaczela zwalniac , czytac od nowa przyspieszac. Zupełnie jak by nie mogła przeczytać płyty (znacie ten dzwięk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.05.2003
![]() |
Nie napisałeś jaki masz system. Jeśli to XP to jego bolączką jest wywalanie UDMA w przypadku trudności z odczytem płyty - sprawdz czy przypadkiem nie masz włączonego PIO.
Warto też zrobić upgrade biosu nagrywarki ![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.11.2004
![]() |
Nie chce Cie martwic, ale podobny problem mialem z nagrywarka audio. Na cdrw wszystko OK a na cdr mniej wiecej 80% plyt szlo w kosz. W pewnym momencie nie byla w stanie nagrywac i wywalala blad. Niestety, ale byl to poczatek konca lasera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a na jich plytkach paliles
![]() chodzi mi od DVD+/-R |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Akurat teraz nagrywam na minusach bo takie dostałem od kogoś. Ale jeżeli robie coś dla siebie stram sie używać plusów. System operacyjny to oczywiście XP i właśnie sprawdziłem, że na kanałach IDE mam włączone DMA. I mam jeszcze jedno pytanko, co wy chłopaki tak nagminnie chcecie te biosy wymieniać? Przeciez działało a bios który mam nie jest z komórki od sasiada tylko od producenta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Zrób próby na "plusach". Ed Hunter ma rację. Miałem takie cuda na TEAC-u (który tak naprawdę był LiteOne'em ^_^ )
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Panowie jeżeli macie racje to wypadałoby iśc do sklepu i rzucic im tą nagrywarkę na ryja. Sprzedawca i producenta zapewnia, że obsługuje wszystkie formaty +\-. Przypominam, że już udało mi sie nagrać coś na minusie kiedyś (Verbatim) I dodam, że jestem upierdliwy i żeby to były minusy robione u kowalskiego w komórce na kowadle powinny chulać. Tak wiec nie rozumiem zaistniałej sytuacji. Chyba, że producenci rządzą sie innymi prawami i maja nas użytkowników głeboko w d...... Dalej nie moge nagrywac:-) HELP
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
Cytat:
pali we wszystkich formatach, ale... trzeba bylo poczytac conieco o tym sprzecie nim go wziales nastepnie zastanow sie czy wypalona plytka za 1pln bedzie na tyle trwala ze ja odtworzysz np. za rok ![]() a tak poza tym to jesli zalezy ci na jakosci to kup te verbatimy sa po 2,40pln za sztuke i to chyba nie jest DUZO poczytaj w tym dziale ktory ci podalem i wtedy zobaczysz kto, co i po co !! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
tajemnica?
Panowie jeżeli macie racje to wypadałoby iśc do sklepu i...
nadal nie wiadomo jakie płytki [firma, producent] ściśle tajne czy co? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
To powiedzcie co byście zrobili jak by wam te plyty przyniosła blondyna z wielkimi i poprosila o nagranie (dvd - x 4 HIT i dvd - GIGA wszystkie sie palą) Dalej nie dociera do mnie, że minusów nie nagrywa przeciez to jest naciąganie klienta ( jade do sklepu zrobic awanture
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Trzeba ją bedzie sprawdzić ![]() Zrób upgrade i wtedy wypowiadaj sie czy Ci nie nagrywa!!
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Mam już dosyć. Zmieniłem bios nagrywarki, zmieniłem bios płyty przeinstalowałem nero, zrzuciłem decrypterem na dysk jako pliki jako obraz ustawiłem z nadpalaniem dvd w nero, nagrywałem razy 4 r ( bo tyle mi pozwala) nagrywałem razy mak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez THE ONE : 30.11.2004 o godz. 20:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Cytat:
Litki tak mają że niektóre egzemplarze są zrypane ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.12.2003
![]() |
Cytat:
Ja kiedys mialem jeszcze przy nagrywarce cd problemy z tasma a obiawy byly takie ze przy nagrywaniu w nero (teac cos tam x16) plyty byly nagrane tylko pod koniec. niby wszystko sie nagrywalo porawnie nie bylo zadnych komunikatow o bledach ale nie bylo poprawnie nagrane. NAgrywanie w NTI cd maker nie powodowalo tych bledow tak czesto. Natomiast po zmianie tasmy (na nie 80 pinowa nie wiem ile ona ma 40? bo tylko taka mialem) problem przestal sie pojawiac ale i tak nie nagrywalem w nero bo od pewnej wersji nie lubily sie z teac-iem. Teraz mam na tej samej tasmie podpietego litka 832s i nie ma problemow, poza tym ze bios krzyczy ze chce 80 pinowa. A czy przy nagrywaniu na rw tez sa problemy? pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
-
zeby nagrać w nero dobrze bez błedów musisz włączyć wszystkie opcje czyli wysoka zgodność dvd-video i najwarzniejsze jest rolkowanie płyty ja uzywam paru nagrywarek i wypaliłem 100 filmów i zadnej straty
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|