![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.12.2004
![]() |
Z Tym Photoshopem za duzo bawienia sie a teraz czasu nie bede mial. Co do PDF'a probowalem wlasnie zrobic to Open Officem i po imporcie wyglada to ch..... :/ jak na razie bedzie takie rozwiazanie dopuki nie zrobie jakiejsc stronki z tym poradnikiem. Pisalem do admina czy moglby przypiac ten poradnik to bylo jakies 3 dni temu i do tej pory nie mam odpowiedzi. Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.05.2005
![]() |
Jak dla mnie ten sposob odpada mam za malo miejsca na dysku:E.
a moze ktos zna jakis program do robienia lektora na film? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Bywalec
![]() |
No a jak myslisz ile miejsca zajmie Ci to robienie inna metoda? Standardem jest posiadanie przynajmniej 13 gb miejsca. Oczywiscie mozesz sobie zaznaczyc w opcjach TFM aby wywalał niepotrzebne pliki z ktorych nie bedzie korzystal. Wowczas zmiejszy Ci sie to o polowe. Przy napisach selektywnych potrzebujesz 4.2 Gb na plik M2V i jakies 200 Mb na sciezke audio w AC3, dodaj nastepnie 4,3 Gb na zmuxowany plik MPEG2 jeszcze jedno 4,3 Gb na film w ktorym program umieszcza strumien z napisami i w koncu 4,3 Gb na pliki w katalogu VIDEO_TS. Jesli chcesz robic to z napisami wklejonymi w tlo filmu to sytuacja sie przedstawia tak : potrzebujesz 4.2 Gb na plik M2V i jakies 200 Mb na sciezke audio w AC3, dodaj nastepnie 4,3 Gb na zmuxowany plik MPEG2 i na koniec 4,3 Gb na pliki w katalogu VIDEO_TS. Przy zaznaczonej opcji kasowania plikow tymczasowych pozbedziesz sie okolo 8 Gb zbednych plikow
![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.05.2005
![]() |
coz pozostaje mi przerabianie filmow z lektorem
![]() /VSO DivxToDVD jak przerabialem tym czyms film zajmowal jakies 3Gb |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Bywalec
![]() |
A jak z jakością było?? Dalo się oglądać czy może oczy bolały od pixeli jak była jakaś szybsza akcja. Ja na początku swojej przygody z przerabianiem DivX na DVD tez uzywałem tych z lektorem. Pozniej wklejałem napisy do filmu za pomoca VirtualDub'a a jeszcze pozniej zaczalem uzywac TFM. Teraz nie mam z tym zadnych klopotow. A czy mam ochote nagrac film z napisami czy lektorem to juz nie stanowi dla mnie zadnego wyboru
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|