Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 17.05.2005, 16:15   #16
300FraYda
Bywalec

Data rejestracji: 02.12.2004
300FraYda zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Z Tym Photoshopem za duzo bawienia sie a teraz czasu nie bede mial. Co do PDF'a probowalem wlasnie zrobic to Open Officem i po imporcie wyglada to ch..... :/ jak na razie bedzie takie rozwiazanie dopuki nie zrobie jakiejsc stronki z tym poradnikiem. Pisalem do admina czy moglby przypiac ten poradnik to bylo jakies 3 dni temu i do tej pory nie mam odpowiedzi. Pozdrawiam
300FraYda jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.05.2005, 20:19   #17
michal aniol:x
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.05.2005
michal aniol:x w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak dla mnie ten sposob odpada mam za malo miejsca na dysku:E.
a moze ktos zna jakis program do robienia lektora na film?
michal aniol:x jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.05.2005, 22:12   #18
300FraYda
Bywalec

No a jak myslisz ile miejsca zajmie Ci to robienie inna metoda? Standardem jest posiadanie przynajmniej 13 gb miejsca. Oczywiscie mozesz sobie zaznaczyc w opcjach TFM aby wywalał niepotrzebne pliki z ktorych nie bedzie korzystal. Wowczas zmiejszy Ci sie to o polowe. Przy napisach selektywnych potrzebujesz 4.2 Gb na plik M2V i jakies 200 Mb na sciezke audio w AC3, dodaj nastepnie 4,3 Gb na zmuxowany plik MPEG2 jeszcze jedno 4,3 Gb na film w ktorym program umieszcza strumien z napisami i w koncu 4,3 Gb na pliki w katalogu VIDEO_TS. Jesli chcesz robic to z napisami wklejonymi w tlo filmu to sytuacja sie przedstawia tak : potrzebujesz 4.2 Gb na plik M2V i jakies 200 Mb na sciezke audio w AC3, dodaj nastepnie 4,3 Gb na zmuxowany plik MPEG2 i na koniec 4,3 Gb na pliki w katalogu VIDEO_TS. Przy zaznaczonej opcji kasowania plikow tymczasowych pozbedziesz sie okolo 8 Gb zbednych plikow
Pozdrawiam
Stary 17.05.2005, 22:43   #19
michal aniol:x
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.05.2005
michal aniol:x w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
coz pozostaje mi przerabianie filmow z lektorem
/VSO DivxToDVD jak przerabialem tym czyms film zajmowal jakies 3Gb
michal aniol:x jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.05.2005, 00:44   #20
300FraYda
Bywalec

A jak z jakością było?? Dalo się oglądać czy może oczy bolały od pixeli jak była jakaś szybsza akcja. Ja na początku swojej przygody z przerabianiem DivX na DVD tez uzywałem tych z lektorem. Pozniej wklejałem napisy do filmu za pomoca VirtualDub'a a jeszcze pozniej zaczalem uzywac TFM. Teraz nie mam z tym zadnych klopotow. A czy mam ochote nagrac film z napisami czy lektorem to juz nie stanowi dla mnie zadnego wyboru Biore to co mi się podoba i przerabiam znajomym którzy mają stacjonarki dzieci zachwycone tak samo jak rodzice Coz pozostaje tylko dofinansowac sie i zakupic wiekszy HDD... Pozdrawiam
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: