![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.02.2005
![]() |
Nie moeg nagrac pierwszej plytki dlaczego?
Takie cos mi sie pokazuje w nero(screen) ustawilem w film machine na plytke 80min(700mb) co mam zrobic zgodzic sie na to co chce nero? ![]() Jeszcze jedno zrobilo mi sie cos takiego ze jak teraz ogladam obojetnie jaki film na divix na kompie to mam podwojne napisy takie zwykle i jakby naklejone dlaczego? Ostatnio zmieniany przez Alfi : 24.02.2005 o godz. 14:39 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
![]() |
Nikt nie wie dlaczego tak się dzieje?
Ze są 2 rozne napisy zwykle i naklejone :/ I co z tym nero? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Wygląda na to jakbyś przekroczył długośc filmu o... 9sec
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
![]() |
Jesli przekroczyłem długosc filmu to dlaczego nie dał 3cd
![]() ![]() A jak zmienie w film machine pltyke na 74min to wtedy podzieli lepiej? A wiesz moze dlaczego mam 2x napisy w filmach divix? A czy ten overburning nie uszkodzi nagrywaki albo plytki bo cos takiego wyswietliło nero ![]() Ostatnio zmieniany przez Alfi : 24.02.2005 o godz. 16:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() |
Ja osobiście nie miałem nigdy takiego problemu z Film Machine, zawsze dzielił mi dobrze. Widać u Ciebie pomylił się o kilka sekund.Co do overburningu to raczej nie zepsuje nagrywarki. Chyba że sobie laserek przy nagrywaniu poleci za daleko (tak jak ja raz kolega miał) i wtedy tylko go podsunął spowrotem. Mi nigdy nic nie uszkodził.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Nowy na forum
![]() |
OK wezme jeszcze raz podziele i ustawie pltyke na 740mb.
Ale dlaczego mam tak ze napisy w divixie podwojne!!!!!!!!!! od czego sie tak zrobiło ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() |
A nie masz czasem włączonej obcji "subtitles" w FFdshow ?? Jedne napisy może ci dawać program do oglądania (np. Vplayer)a drugie właśnie FFdshow (lub VobSub).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Nowy na forum
![]() |
Kurcze ja nic nie właczałem, stalo sie tak odkąd przerobiłem pierwszy film w Film Machine :/
Ale poszukam jesli mam wogole ffdshow ? EDIT Kurcze nie mam tych programow zainstalowanych ![]() Ja juz nie wiem co to sie tak pomotalo, są napisy normalne i takie jak by naklejone na film :/ odtwarzam w Subedit, a jak wezme np w mediaplayer to są napisy tylko te naklejone :\ :\ :\ :\ :\ :\ Ostatnio zmieniany przez Alfi : 24.02.2005 o godz. 19:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() |
No czyli film machine wkleił Ci napisy na stałe a SubEdit player otwiera je jeszcze raz (widocznie w folderze z filmem masz jeszcze napisy).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Nowy na forum
![]() |
No ale nawet divix ktory mam na cd o wlacze tez sa powdojne napisy :/ da sie cos z tym zrobic
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() |
Jeżeli są na stałe to nie da sie z tym nic zrobić. Sprawdź np. w Virtual Dub (wczytaj film) i zobacz czy cały czas są podwóje napisy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Nowy na forum
![]() |
No ale nie rozumiem, samo sie tak robi? jesli wkladam plytke z filmem ktorego film machine nie widzial bo przerabialem tylko 1 film, i tez sa podwojne napisy
![]() bez sensu jak ja mam teraz oglądac filmy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.10.2004
![]() |
Wyłącz napisy nakładane przez ffdshow.
Start/Wszystkie programy/ffdshow/VFW Configuration Na zakładce Decoder odptaszkuj Napisy/Subtitles |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Nowy na forum
![]() |
Ale ja nie mam ffdshow zainstalowanego bo wlasnie szukam i nie ma
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() |
A nie masz może uaktywnionego filtra VobSub co jest w kaziee ?? Czy podczas odtwarzania filmu (tego z 2 napisami) nie świeci się w pasku zadań taka zielona strzałeczka ?? Bo być może filmtr VobSub ci nakleja takie napisy ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|