Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.05.2017, 22:28   #76
NeoFighter
try a run, try a hide...
 
Avatar użytkownika NeoFighter
 
Data rejestracji: 07.06.2005
Lokalizacja: z nienacka
Posty: 1,881
NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Możesz spróbować odtłuścić ale oprócz wyczyszczenia nie zwiększy to tarcia .
Zdecydowanie lepsze efekty daje wspomniany preparat .
Jak coś mam takie paski do BenQ DW1640\50\55 \ Melduj się na PW .
Pasek umyłem ciepłą wodą z mydłem
Nie wiem na jak długo, ale póki co problem jest rozwiązany. Tacka otwiera się i zamyka jak w dniu zakupu.
Jeżeli problem powróci odezwę się w sprawie paska. Dzięki!
__________________
i'm not going to take back my words
that's my way of the ninja


Moje zdjęcia >> http://nawiesniak.pl
NeoFighter jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.05.2017, 22:49   #77
Arepo
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 30.09.2004
Posty: 3,301
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@Lexor

Przechodziłem przez instalację Win7 na MSI B150 PC MATE, ten sam problem z USB. Mając instalkę systemu na USB, trzeba użyć patcher'a, który dogra odpowiednie sterowniki. Sprawdzony i działający bardzo dobrze jest na tej stronie.
__________________
Lite-On iHBS 112 & 212
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.05.2017, 23:54   #78
Lexor
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 07.05.2017
Posty: 33
Lexor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak, wiem też o tej stronie - "problem" został już przeze mnie dogłębnie przewertowany. Czytałem o przypadkach, ze i ten plik nie zadziałał (wtedy zadziałało cos innego).

Dlatego wstępnie wolę zacząć od czegoś prostego co "prawie na pewno powinno wyjść w każdym przypadku" (czyli zwykłej instalacji bez posługiwania się USB), a podaną stronę (i kilka jeszcze innych sposobów) trzymać w zapasie jako wyjście awaryjne.
Lexor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2017, 06:10   #79
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,267
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jak dobrze pamietam na jakimś hardware sprawdzałem bootowanie z napędu podłączonego do tego adaptera i nie było problemu .
Również chyba @Seku sprawdzał u siebie i też wyglądało na poprawną pracę ..ale bez fizycznego sprawdzenia w konkretnych hardware nikt nie zagwarantuje że tak będzie u Ciebie na hardware Intel Z170
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2017, 08:14   #80
Leman39
Moderator
 
Avatar użytkownika Leman39
 
Data rejestracji: 21.02.2014
Lokalizacja: NS2
Posty: 2,405
Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
U mnie bootuje normalnie na większości mobo (memtest itd. startują jak z SATA)
Leman39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2017, 11:46   #81
Lexor
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 07.05.2017
Posty: 33
Lexor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@Leman39: o, to dobra wiadomość, że ten adapter nie jest widzialny sam w sobie.
Lexor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2017, 23:32   #82
Lexor
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 07.05.2017
Posty: 33
Lexor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeszcze się dopytam o jedną kwestię: czy ktoś z forumowiczów próbował zainstalować Windows 7 z płytki w napędzie IDE podłączonym przez ten adapter do SATA?
Lexor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2017, 09:17   #83
Arepo
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 30.09.2004
Posty: 3,301
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Lexor Podgląd Wiadomości
Jeszcze się dopytam o jedną kwestię: czy ktoś z forumowiczów próbował zainstalować Windows 7 z płytki w napędzie IDE podłączonym przez ten adapter do SATA?
Dzisiaj uruchomiłem bez problemów instalator siódemki (do ekranu powitalnego) na napędzie ASUS DRW-1608P3S z adapterem. Nie instalowałem całego systemu, ale nie powinno dziać się już nic złego. Czyli wszystko działa prawidłowo
__________________
Lite-On iHBS 112 & 212
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2017, 10:44   #84
Lexor
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 07.05.2017
Posty: 33
Lexor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@Arepo: Bardzo dziekuję za potwierdzenie poprawnego działania.
Lexor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2017, 12:10   #85
Arepo
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 30.09.2004
Posty: 3,301
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Drobiazg.
__________________
Lite-On iHBS 112 & 212
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.06.2017, 20:15   #86
flubert
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.06.2017
Posty: 3
flubert w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez NeoFighter Podgląd Wiadomości
Pasek umyłem ciepłą wodą z mydłem
Nie wiem na jak długo, ale póki co problem jest rozwiązany. Tacka otwiera się i zamyka jak w dniu zakupu.
Jeżeli problem powróci odezwę się w sprawie paska. Dzięki!
Mnie też pomogła woda z mydłem, dzięki za podpowiedź
flubert jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.06.2017, 20:23   #87
flubert
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.06.2017
Posty: 3
flubert w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Użyłem przejściówki ide-sata z pierwszego postu Seku do podłączenia benka 1655 do płyty asus H97-Plus na windows 10 pro. Niestety działa bardzo niestabilnie. Raz napęd widać przy starcie a raz nie. A jak widać to potrafi nagle zniknąć z systemu. Zacząłem kasować dvd-rw i w połowie wywala błąd a napęd znika. Można coś na to poradzić? Proszę o radę lub pomoc bo inaczej zostaje albo zbierać kasę na kontroler typu Digitus albo sprzedać benki ( mam 1655 i 1650 ), a szkoda bo chodzą bez zarzutu od 10 lat.
flubert jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2017, 07:27   #88
Arepo
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 30.09.2004
Posty: 3,301
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Dziwne, bo przejściówka była testowana na DW1655 i działała bez problemu. Można sprawdzić na innym komputerze, czy przypadkiem adapter nie jest jakiś wadliwy. Zmień też port sata i kabelek łączący z płytą główną. Jeśli to nic nie zmieni nie ma rozwiązania (niekompatybilność z płytą/kontrolerem). Takie rzeczy się zdarzają dość często.
__________________
Lite-On iHBS 112 & 212
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2017, 14:31   #89
flubert
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.06.2017
Posty: 3
flubert w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Arepo Podgląd Wiadomości
Dziwne, bo przejściówka była testowana na DW1655 i działała bez problemu. Można sprawdzić na innym komputerze, czy przypadkiem adapter nie jest jakiś wadliwy. Zmień też port sata i kabelek łączący z płytą główną. Jeśli to nic nie zmieni nie ma rozwiązania (niekompatybilność z płytą/kontrolerem). Takie rzeczy się zdarzają dość często.
Zrobiłem kilka eksperymentów :-). Przejściówka chodzi bez zarzutu ze starszymi dyskami HD Samsunga 160 i 250 Gb. Mogłem kopiować, kasować, formatować, robić i przywracać kopię systemu z Acronis TI. Z nagrywarkami jest żle, można tylko czytać płytę. Podłączałem znów benka 1655 i litka SHM-165H6S. Jeśli już widać je w systemie to nie można kasować dvd-rw, wywala błąd. Nagrywać nawet nie próbowałem. Cóż, zostawię ją dla tych HDD, mogą się przydać. A do benka może się szarpnę na w/w kontroler Digitus.
flubert jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.10.2017, 11:20   #90
seku
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 3,863
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Witam już na Win10 Home x64

Kontroler Digitus PCI-E do SATA III 600 PATA DS-30106

działa poprawnie sterowniki podeszły z Win7 x64

ale ciekawostka urządzenia IDE muszą być odpowiedni podpięte na taśmie tj. na ostatnim IDE musi być MASTER na środkowym SLAVE. u mnie nawet przy jednym urządzeniu musi być odpowiednio ustawione zworki i miejsce urządzenia na taśmie bo nie wykrywa.
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
adapter IDE ATA / USB - ma to sens? tom-as Komputery 8 05.12.2010 19:21
Dysk Ps2 adapter IDE USB???? Marcin1792 Hardware 10 01.12.2010 20:17
USB 2.0 to IDE ADAPTER 2,5 3,5', co o tym sądzicie? Eliasz Off topic 17 03.12.2005 16:18
SlimCD Adapter To IDE - ma ktos schemat? oblus Napędy optyczne DVD 4 07.02.2005 00:45
adapter ide ==> usb 2.0 Scorpion Napędy optyczne CD 1 22.12.2002 01:30


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.