Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.09.2008, 17:41   #31
witek0987
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.09.2008
witek0987 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Reasumując.
Czy ta nagrywarka jest warta zakupu?
witek0987 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.09.2008, 21:21   #32
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez witek0987 Podgląd Wiadomości
Reasumując.
Czy ta nagrywarka jest warta zakupu?
Też

Stary 25.09.2008, 00:17   #33
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD Podgląd Wiadomości
Też

Właśnie.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2008, 00:50   #34
Belbedon
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.10.2008
Belbedon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Trochę czasu od premiery tego modelu minęło, więc czy ktoś może rzeczowo laikowi powiedzieć czy ten sprzęt faktycznie jest dobry?
Nie jestem specem w temacie i niewiele mi mówią te screeny które wrzucacie.
Chodzi mi głównie o cichą pracę i poprawne wypalanie płyt DL. Wiem, że wszyscy polecacie Pioneera 215 ale ponoć głośno pracuje, stąd moje zainteresowanie tym modelem - ponoć jest cichutki. Proszę o wypowiedź kogoś kto miał styczność z tym sprzętem, z góry dzieki.
Belbedon jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2008, 19:33   #35
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Belbedon Podgląd Wiadomości
Trochę czasu od premiery tego modelu minęło, więc czy ktoś może rzeczowo laikowi powiedzieć czy ten sprzęt faktycznie jest dobry?
Nie jestem specem w temacie i niewiele mi mówią te screeny które wrzucacie.
Chodzi mi głównie o cichą pracę i poprawne wypalanie płyt DL. Wiem, że wszyscy polecacie Pioneera 215 ale ponoć głośno pracuje, stąd moje zainteresowanie tym modelem - ponoć jest cichutki. Proszę o wypowiedź kogoś kto miał styczność z tym sprzętem, z góry dzieki.
Nic co się kręci x22 cichutkie raczej nie jest

A jeśli wrzucane skany nic nie mówią - to trza pochylić się nad interpretacją

Stary 16.12.2008, 22:13   #36
Belbedon
Nowy na forum

Vizzard odpowiedziałeś jak chyba zwykle z tego co zauważyłem, rzeczowo i obszernie.

Co do prędkości może nie wyraziłem się precyzyjnie, przy nagrywaniu niech sobie hałasuje, chodzi mi raczej o pracę w odczycie, zwłaszcza kiedy max. transfer nie jest wymagany, np. podczas odtwarzania filmu z płyty DVD. strasznie wszystkie napędy LG które do tej pory miałem mnie pod tym względem wkurzały, oczywiście można to poprawić tym programikiem dvd speed chyba sie to nazywało czy coś takiego, ale tym razem chciałbym napęd który sam by się był w stanie zatroszczyć o ten temat.

jeśli chodzi o interpretację - spróbowałem się sposiłkować tematem Mich@ł-a "Nero CD/DVD Speed - odczytywanie wyników" i wygląda mi na to że wyniki tego ASUSa jakoś strasznie nie odbiegają od tych Pioneer-a 115, czy może się mylę? nie mam za bardzo punktu odniesienia bo nie siedzę w temacie tak jak niektórzy z Was, ale widzę że raczej mieszczą się w normach które w tamtym temacie są przedstawione jako dopuszczalne, zgadza się?

Te Pioneery 215 są już praktycznie nieosiągalne, a ten model 216 z tego co czytam już tak dobry nie jest. Czy ten Asus to dobry wybór? I czy ktoś może powiedzieć jak wygląda kwestia wypalania płyt DL na Asusie, czy nie będzie stwarzało problemów?

Ostatnio zmieniany przez Belbedon : 16.12.2008 o godz. 22:15
Stary 16.12.2008, 22:47   #37
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Vizzard odpowiedziałeś jak chyba zwykle z tego co zauważyłem, rzeczowo i obszernie.
Spoko wodza!

Najważniejsze to nie wypadać z formy

Jeżeli masz wersję 20B1LT to ten Asusik jest całkiem niezły w porównaniu do kiepskawego 2014L1T

Cytat:
I czy ktoś może powiedzieć jak wygląda kwestia wypalania płyt DL na Asusie, czy nie będzie stwarzało problemów?
Kwestia wypalania płyt polega na tym, że kupujesz dobrą DLkę, wkładasz i wypalasz

A czy nie będzie to stwarzało problemów?

No to już zależy od twojej wiedzy i umiejętności...

A może ty nam to powiesz, skoro już kupiłeś?

Stary 16.12.2008, 23:07   #38
Belbedon
Nowy na forum

Cytat:
Kwestia wypalania płyt polega na tym, że kupujesz dobrą DLkę, wkładasz i wypalasz

A czy nie będzie to stwarzało problemów?

No to już zależy od twojej wiedzy i umiejętności...
kupuję tylko płyty Verbatim choć ostatnio to sam już nie wiem jak to jest z ich tą jakością, Single Layer wypalam na swoim LG (a w zasadzie na trzech bo w każdym komputerze mam inny model ale wszystkie pracują bez zarzutu jeśli chodzi o DVD-5) bez problemu ale z DL nie mogę sobie dać rady, stąd pytanie o tego ASUSa. Co do wiedzy i umiejętności.. Jak napisałem jestem laikiem raczej w temacie więc jeśli możesz udzielić kilku szybkich rad, ewentualnie wrzucić kilka linków (jestem otwarty na doedukowanie się, tylko nie mam niestety czasu przetrząsać całego forum nie wiedząc za bardzo nawet czego mam szukać) będę wdzięczny.

Cytat:
A może ty nam to powiesz, skoro już kupiłeś?
jeszcze nie kupiłem, ale jeśli ją kupię to postaram się zamieścić wyniki, mam nadzieję że skoro jesteś taki aktywny to w razie jakichś wątpliwości czy pytań będę mógł liczyć na Twoją pomoc.

edit: właśnie zamówiłem, w okolicach najbliższego weekendu zapewne będę mógł powiedzieć coś niecoś o tym jak się sprawuje.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Belbedon : 17.12.2008 o godz. 00:11
Stary 17.12.2008, 00:10   #39
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
kupuję tylko płyty Verbatim choć ostatnio to sam już nie wiem jak to jest z ich tą jakością, Single Layer wypalam na swoim LG (a w zasadzie na trzech bo w każdym komputerze mam inny model ale wszystkie pracują bez zarzutu jeśli chodzi o DVD-5) bez problemu ale z DL nie mogę sobie dać rady, stąd pytanie o tego ASUSa. Co do wiedzy i umiejętności.. Jak napisałem jestem laikiem raczej w temacie więc jeśli możesz udzielić kilku szybkich rad, ewentualnie wrzucić kilka linków (jestem otwarty na doedukowanie się, tylko nie mam niestety czasu przetrząsać całego forum nie wiedząc za bardzo nawet czego mam szukać) będę wdzięczny.

jeszcze nie kupiłem, ale jeśli ją kupię to postaram się zamieścić wyniki, mam nadzieję że skoro jesteś taki aktywny to w razie jakichś wątpliwości czy pytań będę mógł liczyć na Twoją pomoc.

Podsumowując, można zaryzykować z tym modelem jeśli priorytetem jest DL i cicha praca?

Pozdrawiam
Nie chcę się brać za wróżby, więc póki co ci nie odpowiem w kwestii DL a 20B1LT

Jednak sprawdzonym i pewnym modelem do DL jest Pioneer 115/215

Na allegro jeszcze są i w sklepach niedobitki także

Poza tym polecam główną stronę portalu tam jest kilka testów modeli, które jeszcze są

A które wypalały w testach DL

Stary 18.12.2008, 13:18   #40
VANTWG
-=MIXED CLAN=-

Data rejestracji: 19.09.2003
VANTWG jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>VANTWG jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
płytki Verb+R DL 2.4x palą świetnie x4-6 na 111L i 115L które mam...co ciekawe Liteon 20A4H też wypalił nieźle taki nośnik......

I kilka szt. poza budą.
VANTWG jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.12.2008, 20:11   #41
Belbedon
Nowy na forum

no to wypaliłem pierwszą płytkę, mianowicie Verbatima DVD+R DL (MKM 003) ponoć to jeden z lepszych nośników jeśli chodzi o DL, niestety na tych moich LG-kach nie dawało rady :/
w każdym razie zrobiłem taki test tylko niestety na tym samym napędzie bo nie dysponuję ani żadnym Lite-ONem ani BenQ no i chyba to nie wygląda tragicznie, czy się może mylę? Ja tam jestem zadowolony że w końcu udało mi się skutecznie wypalić DL
Zresztą, jedna fotka da więcej niż moje dalsze rozpisywanie się.

edit: aha powinienem chyba dodać że wypalałem to X4..
ta ramka obok nie wiem czy jest istotna czy nie, pewnie nie bo i tak większość informacji jest tam zdublowana ale na wszelki wypadek wstawiłem

Teraz prosiłbym Was o ocenę powyższego i podpowiedź jak ewentualnie mógłbym jeszcze potestować ten napęd. Tylko tak jak napisałem wyżej nie mam żadnego LiteONa ani BenQ żeby zrobić ten skan, gdy próbowałem na LG-GSA-H20L to wogóle sie tego testu nie da włączyć, wobec czego przypuszczam że żadne z moich LG nie będzie tego obsługiwało więc się nawet nie będę bawił w przekręcanie napędów.

edit: jeszcze jedno, z tego co wyczytałem na cdfreaks.com ta nagrywarka umożliwia nadpalanie DVD ale nadpalenie DVD+R o 42MB już uniemożliwiło odczyt płytki, sprawdziłem

a tutaj Verbatim DVD+R wypalony X8

porónałem właśnie dźwięki wydobywające się z napędu (przy odczycie DVD) i na początku rozkręca się dość głośno ale po jakichś 30sek. gdy zwalnia dźwięk jest nieznacznie głośniejszy od mojego wentylatora w kompie. Znacznie ciszej od tego LG GSA-H20L - ten chyba w jakieś wibracje wpadał czy coś, bo hałasował dość mocno, co mnie strasznie wkurzało przy oglądaniu filmów :/
Nie jest idealnie, bo trochę go słychać, ale wydaje mi się że będę w stanie zaakceptować tą głośność. Napewno znacząca poprawa względem LG.
Aha nie skręciłem jeszcze obudowy więc jak założę panele po obu stronach to może będzie nawet jeszcze ciszej, tak że generalnie pod tym względem jestem raczej zadowolony. Coś tam faktycznie musieli wymodzić z tym ich AFFMII (Airflow Field Modification).
Zobaczymy jak będzie dalej z tym nagrywaniem płytek DL.
I powiedzcie mi jeszcze, czy te testy w Nero są wiarygodne czy faktycznie trzeba by to sprawdzić na jakimś napędzie LiteON./BenQ?
Coś mi się kojarzy że chyba w kompie przy którym od czasu do czasu siadam jest jakiś napęd LiteON, w razie czego mógłbym te testy powtórzyć.
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Belbedon : 18.12.2008 o godz. 21:46
Stary 18.12.2008, 23:14   #42
Belbedon
Nowy na forum

Nie wiem dlaczego zniknęła mi opcja moderowania posta, mimo iż jestem zalogowany :/
w każdym razie, jeszcze jedna płytka DVD+R DL wypalona, zakończone sukcesem a poniżej skan

Verbatim DVD+R DL nagrywane x8

Z ciekawości to spróbuję zlokalizować jakąś płytkę DL którą nagrałem jeszcze na tym LG H20L jak jeszcze chciał wypalać DL, ciekaw jestem jak wyjdzie porównanie tych płytek.

chyba jednak jest poprawa względem LG, coprawda ta płytka była nagrana jakiś czas temu.. przypuszczalnie x4 i nie jest to Verbatim, żadnego Verbatima teraz nie mogę zlokalizować nagranego na tym LG. ale dla porównania:

wypalane na LG GSA-H20L (najprawdopodobniej x4) z najnowszym FW:

Ostatnio zmieniany przez Belbedon : 18.12.2008 o godz. 23:51
Stary 19.12.2008, 01:36   #43
Belbedon
Nowy na forum

hmm, znowu problem z edycją posta.. niewiem czy to wina vBulletin czy o co chodzi, w każdym razie trochę dziwne.. :/
Niemniej jednak chciałem dodać jeszcze, że moja nagrywarka LG chyba przestraszyła się że zostanie zastąpiona i nagle zaczęła ponownie nagrywać płytki DVD+R DL.
Więc dodam dla porównania, tutaj skan zrobiony oczywiście na ASUSie.

Verbatim MKM 003 nagrany x4 na LG GSA-H20L 1.02

Stary 19.12.2008, 01:58   #44
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie ma problemów z edycją posta.

http://forum.cdrinfo.pl/faq.php?faq=...iting_deleting

Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.12.2008, 10:36   #45
Belbedon
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Nie ma problemów z edycją posta.

http://forum.cdrinfo.pl/faq.php?faq=...iting_deleting

no i sprawa sie wyjaśniła "Można to jednak uczynić tylko w ciągu dwóch godzin od napisania posta."

a co do wypalonych płytek, jeśli jakoś jest w okolicach 93-95 to jeszcze chyba jest ok, zgadza się ?
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: