![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.09.2008
![]() |
Reasumując.
Czy ta nagrywarka jest warta zakupu? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.10.2008
![]() |
Trochę czasu od premiery tego modelu minęło, więc czy ktoś może rzeczowo laikowi powiedzieć czy ten sprzęt faktycznie jest dobry?
Nie jestem specem w temacie i niewiele mi mówią te screeny które wrzucacie. Chodzi mi głównie o cichą pracę i poprawne wypalanie płyt DL. Wiem, że wszyscy polecacie Pioneera 215 ale ponoć głośno pracuje, stąd moje zainteresowanie tym modelem - ponoć jest cichutki. Proszę o wypowiedź kogoś kto miał styczność z tym sprzętem, z góry dzieki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() A jeśli wrzucane skany nic nie mówią - to trza pochylić się nad interpretacją ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Nowy na forum
![]() |
Vizzard odpowiedziałeś jak chyba zwykle z tego co zauważyłem, rzeczowo i obszernie.
Co do prędkości może nie wyraziłem się precyzyjnie, przy nagrywaniu niech sobie hałasuje, chodzi mi raczej o pracę w odczycie, zwłaszcza kiedy max. transfer nie jest wymagany, np. podczas odtwarzania filmu z płyty DVD. strasznie wszystkie napędy LG które do tej pory miałem mnie pod tym względem wkurzały, oczywiście można to poprawić tym programikiem dvd speed chyba sie to nazywało czy coś takiego, ale tym razem chciałbym napęd który sam by się był w stanie zatroszczyć o ten temat. jeśli chodzi o interpretację - spróbowałem się sposiłkować tematem Mich@ł-a "Nero CD/DVD Speed - odczytywanie wyników" i wygląda mi na to że wyniki tego ASUSa jakoś strasznie nie odbiegają od tych Pioneer-a 115, czy może się mylę? nie mam za bardzo punktu odniesienia bo nie siedzę w temacie tak jak niektórzy z Was, ale widzę że raczej mieszczą się w normach które w tamtym temacie są przedstawione jako dopuszczalne, zgadza się? Te Pioneery 215 są już praktycznie nieosiągalne, a ten model 216 z tego co czytam już tak dobry nie jest. Czy ten Asus to dobry wybór? I czy ktoś może powiedzieć jak wygląda kwestia wypalania płyt DL na Asusie, czy nie będzie stwarzało problemów? Ostatnio zmieniany przez Belbedon : 16.12.2008 o godz. 22:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Najważniejsze to nie wypadać z formy ![]() Jeżeli masz wersję 20B1LT to ten Asusik jest całkiem niezły w porównaniu do kiepskawego 2014L1T Cytat:
![]() A czy nie będzie to stwarzało problemów? No to już zależy od twojej wiedzy i umiejętności... ![]() A może ty nam to powiesz, skoro już kupiłeś? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
jeszcze nie kupiłem, ale jeśli ją kupię to postaram się zamieścić wyniki, mam nadzieję że skoro jesteś taki aktywny to w razie jakichś wątpliwości czy pytań będę mógł liczyć na Twoją pomoc. edit: właśnie zamówiłem, w okolicach najbliższego weekendu zapewne będę mógł powiedzieć coś niecoś o tym jak się sprawuje. Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Belbedon : 17.12.2008 o godz. 00:11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Jednak sprawdzonym i pewnym modelem do DL jest Pioneer 115/215 Na allegro jeszcze są i w sklepach niedobitki także ![]() Poza tym polecam główną stronę portalu tam jest kilka testów modeli, które jeszcze są A które wypalały w testach DL ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
płytki Verb+R DL 2.4x palą świetnie x4-6 na 111L i 115L które mam...co ciekawe Liteon 20A4H też wypalił nieźle taki nośnik......
![]() |
#41 |
Nowy na forum
![]() |
no to wypaliłem pierwszą płytkę, mianowicie Verbatima DVD+R DL (MKM 003) ponoć to jeden z lepszych nośników jeśli chodzi o DL, niestety na tych moich LG-kach nie dawało rady :/
w każdym razie zrobiłem taki test tylko niestety na tym samym napędzie bo nie dysponuję ani żadnym Lite-ONem ani BenQ no i chyba to nie wygląda tragicznie, czy się może mylę? Ja tam jestem zadowolony że w końcu udało mi się skutecznie wypalić DL ![]() Zresztą, jedna fotka da więcej niż moje dalsze rozpisywanie się. edit: aha powinienem chyba dodać że wypalałem to X4.. ta ramka obok nie wiem czy jest istotna czy nie, pewnie nie bo i tak większość informacji jest tam zdublowana ale na wszelki wypadek wstawiłem ![]() ![]() Teraz prosiłbym Was o ocenę powyższego i podpowiedź jak ewentualnie mógłbym jeszcze potestować ten napęd. Tylko tak jak napisałem wyżej nie mam żadnego LiteONa ani BenQ żeby zrobić ten skan, gdy próbowałem na LG-GSA-H20L to wogóle sie tego testu nie da włączyć, wobec czego przypuszczam że żadne z moich LG nie będzie tego obsługiwało więc się nawet nie będę bawił w przekręcanie napędów. edit: jeszcze jedno, z tego co wyczytałem na cdfreaks.com ta nagrywarka umożliwia nadpalanie DVD ![]() ![]() a tutaj Verbatim DVD+R wypalony X8 ![]() porónałem właśnie dźwięki wydobywające się z napędu (przy odczycie DVD) i na początku rozkręca się dość głośno ale po jakichś 30sek. gdy zwalnia dźwięk jest nieznacznie głośniejszy od mojego wentylatora w kompie. Znacznie ciszej od tego LG GSA-H20L - ten chyba w jakieś wibracje wpadał czy coś, bo hałasował dość mocno, co mnie strasznie wkurzało przy oglądaniu filmów :/ Nie jest idealnie, bo trochę go słychać, ale wydaje mi się że będę w stanie zaakceptować tą głośność. Napewno znacząca poprawa względem LG. Aha nie skręciłem jeszcze obudowy więc jak założę panele po obu stronach to może będzie nawet jeszcze ciszej, tak że generalnie pod tym względem jestem raczej zadowolony. Coś tam faktycznie musieli wymodzić z tym ich AFFMII (Airflow Field Modification). Zobaczymy jak będzie dalej z tym nagrywaniem płytek DL. I powiedzcie mi jeszcze, czy te testy w Nero są wiarygodne czy faktycznie trzeba by to sprawdzić na jakimś napędzie LiteON./BenQ? Coś mi się kojarzy że chyba w kompie przy którym od czasu do czasu siadam jest jakiś napęd LiteON, w razie czego mógłbym te testy powtórzyć. Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Belbedon : 18.12.2008 o godz. 21:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Nowy na forum
![]() |
Nie wiem dlaczego zniknęła mi opcja moderowania posta, mimo iż jestem zalogowany :/
w każdym razie, jeszcze jedna płytka DVD+R DL wypalona, zakończone sukcesem a poniżej skan Verbatim DVD+R DL nagrywane x8 ![]() Z ciekawości to spróbuję zlokalizować jakąś płytkę DL którą nagrałem jeszcze na tym LG H20L jak jeszcze chciał wypalać DL, ciekaw jestem jak wyjdzie porównanie tych płytek. chyba jednak jest poprawa względem LG, coprawda ta płytka była nagrana jakiś czas temu.. przypuszczalnie x4 i nie jest to Verbatim, żadnego Verbatima teraz nie mogę zlokalizować nagranego na tym LG. ale dla porównania: wypalane na LG GSA-H20L (najprawdopodobniej x4) z najnowszym FW: ![]() Ostatnio zmieniany przez Belbedon : 18.12.2008 o godz. 23:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Nowy na forum
![]() |
hmm, znowu problem z edycją posta.. niewiem czy to wina vBulletin czy o co chodzi, w każdym razie trochę dziwne.. :/
Niemniej jednak chciałem dodać jeszcze, że moja nagrywarka LG chyba przestraszyła się że zostanie zastąpiona i nagle zaczęła ponownie nagrywać płytki DVD+R DL. Więc dodam dla porównania, tutaj skan zrobiony oczywiście na ASUSie. Verbatim MKM 003 nagrany x4 na LG GSA-H20L 1.02 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
a co do wypalonych płytek, jeśli jakoś jest w okolicach 93-95 to jeszcze chyba jest ok, zgadza się ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
ASUS DRW 1814BLT i problem z DVD+RW | @dam | Napędy optyczne DVD | 18 | 02.11.2007 15:23 |
ASUS DRW 1814BL_nowy Firmware! | irondick | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 23.10.2007 20:12 |
DRW :Asus ,BenQ czy NEC ,co polecacie ? | naskaxp | Napędy optyczne DVD | 15 | 09.05.2005 11:17 |
Asus Drw 1608p | azuko | Napędy optyczne DVD | 3 | 14.04.2005 21:00 |
Liteon 52/24/52 to wielkie ***** i *** | Travis | Napędy optyczne CD | 50 | 15.12.2002 05:46 |