![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#31 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Jeśli chodzi o soft to był chyba WinDVD. Nie pamiętam bo i tak używam PowerDVD. Jako ciekawostkę mogę podać, iż działa ten trick z blokadą regionu. Była o nim mowa na tym forum. Podczas BOOT'owania BIOS'u trzyma się wciśnięte obydwa przyciski napędu i... blokady regionu nie ma!!! Oczywiście do czasu zresetowania kompa :-) Sam osobiście z tego nie skorzystam, bo nie mam dostępu do płyt DVD spoza naszego regionu.
Pozdrawiam. |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Chyba już mam wystarczającą wiedzę o napędzie Asusa (dzięki Wam). Jeszcze tylko jedno, DomanR z jaką max. prędkością da się zczytywać ścieżki Audio tym DVD? Teraz zostaje zdecydować się na kupno.
Dzięki za informacje. |
|
|
|
|
#33 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Prędkość zgrywania Audio od x17,5 do x40 (średnia x30). Ścieżki zgrywają się poprawnie. Jeszcze nie miałem na tym napędzie problemu z trzaskami na początku lub końcu jakiegoś utworu po zgraniu (a kiedyś na starszym napędzie to była norma).
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#34 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
DomanR, bardzo dziękuję, o taką informację mi chodziło. Mam nadzieję, że długo będziesz zadowolony z napędu.
I co ja mam wybrać? - Chyba jednak najpierw amortyzatory do samochodu (jak pisałem Dragalowi), a potem może jednak Asusa. Bo chociaż on głośny jak się rozpędzi, to jednak przy odtwarzaniu DVD tego nie ma (jak DomanR donosi) - a możliwości u niego spore no i UDMA100 (czego to ludzie z głodu nie wymyslą). CD Asusa chodzi u mnie już chyba ponad 2 lata (bez kłopotów), to i ten należy przypuszczać będzie trwały. Jeszcze raz dziękuję. |
|
|
|
|
#35 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Cieszę się że mogłem pomóc :-)
Pozdrawiam. |
|