![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 | ||
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Podczas testowania są płytki, które bez względu na prędkość mają bardzo duże błędy TE/FE i te nie nagrywam. Zrobiłem wiele takich nagrań i zawsze są większe błędy. ![]() Cytat:
Dlaczego BenQ a nie inne napędy. Odpowiedź jest tylko jedna. Metoda zapisu. Nie ma jednakowej płytki. Podobieństwo kończy się na nośniku. O jakości nagrania decyduje wiele czynników. Jednym z nich są błędy TE/FE. Można je sprawdzić obecnie tylko na dwóch napędach. Plextor i BenQ. Jeżeli błędy TE/FE są różne dla każdej płytki to max jakości nie uzyskamy przy stałym OPC. A takie ma większość napędów. Przy zmiennym strefowym OPC też nie uzyskamy max jakości. Jedynie max jakość można uzyskać przy zmiennym OPC na całej powierzchni płytki. A takie OPC ma BenQ. Najwyższą jakość potwierdzają magazyny i serwisy internetowe. Dlatego wybrałem BenQ. Plextor będzie również w mojej kolekcji. Nagrane płytki będę testował również Plextools'em. ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 20:58 |
||
![]() |
![]() |
|
|