![]() |
Sprobuje.
Wysłałem wczoraj maila do serwisu, w którym napisałem o tej wysokiej liczbie PIE a także o 3 skopanych płytkach i gość odpisał: Cytat:
Gorzej jak sprawdzą jakimś dziwnym programem i wyjdzie im że wszystko jest OK. Na pierwszy rzut oka jest ok, dane na dysk z tych dzisiaj wypalonych plyt sie zgrywają, z wczorajszego Verbatima (PIE średnio 150, max 800) też dane na dysk przechodzą, jednak liczba tych błędów jest jak dla mnie zbyt duża w porównaniu z waszymi wykresami. Nieraz widziałem średnią liczbę błędów PIE - 7 - ja nawet takiej nigdy nie osiągnąłem. |
Cytat:
Sprawdź na innym kompie Inny sprzęt, inny konfig, inne środowisko Wtedy będziesz miał pewność i podkładkę dla serwisu :tak!: |
Wysylaj na serwis i sie nie martw. Napisz ze kiepsko nagrywa, probowales na roznych firmowych nosnikach kupionych w roznych sklepach i zawsze to samo.
Stacjonarny sie tnie na nich a powinien odtwarzac. Napisz ze kolega tez ma Benq 1620 i plytki nagrane u niego smigaja az milo. Panowie w serwisie Benq maja taki luz w pracy ze z checia sie czyms wreszcie zajma;) |
Cytat:
Zrob tak :taktak: :) |
Zrobie tak jak sugerujecie.
Zaniose sprzęt do kumpla, i jeszcze u siebie zrobie format i na maksymalnie czysciutkim kompie spróbuje cos wypalic - jesli nic nie da to jeszcze na biosiku B7T9. Jeśli to nie pomoże to w środę im wysyłam. |
Cytat:
I zażądaj odszkodowania za straty moralne, zszargane nerwy (( I poniesione koszta za zwalone płytki :tak!: |
Cytat:
Aby absolutnie wyeliminowac, ze to sie cos gryzie w Twojej maszynie. I jesli sytuacja bedzie sie powtarzac, to juz bedzie pewnosc, ze to wina nagrywarki, a nie np. lekko zwalonego kabelka, albo za slabego zasilacza, albo czegos tam innego... |
Cytat:
|
Cytat:
dodaj w links ten temat z forum cdrinfo. :) |
Ilość załączników: 1
pasetel(slim)x4 U MNIE PO 2 .30 MOZNA GDZIES taniej
A TU MAXELL WYSYLKOWO http://www.merlin.com.pl/frontend/dzial/208,3337 |
|
Ilość załączników: 1
Dla sprawdzenia czy mam pokopany system wypaliłem Titanuma 4X pod Linuxem, efekty takie jak zawsze :'(
Średnia błędów PIE - 184, na forum widziałem wcześniejsze testy tych płytek i średnia tych błędów wynosiła w 1przypadku 1,78; a w drugim ponad 6. Wykres odczytu jest dla tej płytki idealny, to co mnie od początku zakupu nagrywarki trapi to ta wysoka ilość PIE |
Ilość załączników: 2
VERBATIM DVD+R x8 made in Taiwan(2.50 zł)cake25.Soft B7U9RPC1+readspeed X16 wgrany wczoraj,pliki na partycji dawno nie "(forma...)porządkowanej".Mam też z odzysku(po812) reklamacji Liteon 1653 ale dla mnie nagrywa ona o "niebo" gorzej.Pozdrawim :piwo:
|
Wiem ze postepuje nieprofesjonalnie...
Nie mialem sily czytac tych 2639 postow w tym temacie :D...
Byc moze wsrod nich gdzies jest odpowiedz na moje pytanie: Czy ten napęd jest CICHY? - w przypadku odtwarzania plytek CD - nagrywa płytek CD-R/RW - odtwarzania DVD - nagrywania dowolnego plusominusowego DVD ;-) Mam jeden naped Combo Toshiby to normalnie jak wklada sie DVD to jak odrzutowiec startuje. Dzieki za odp. |
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:33. |