![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() Nie ma potrzeby robić reinstalacji systemu po zmianie nagrywarki DVD. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Cytat:
A jaka masz pewnosc, ze to sie nie dzieje dlatego ze jest zasmiecony, rozwalony Windows ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Troche glupio sie tlumaczysz. Napisales:
Cytat:
Cytat:
Ja niedawno wymienilem w jednym kompie nagrywarke CD LiteOn na Benq 1620 i ... DZIALA ... choc slawek mowi zeby wymienic wogole kompa, bo nie jest kompatybilny z Benq ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() |
Błagam o pomoc. Mój benek kopie wszystkie płytki. Nawet sony i nenq. Tylko nie mam Verbów już wogóle żeby sprawdzić. Nie mogę go używać.
Moja konfiguracja: ABIT NF-7 (2.0) AMD Athlon XP-Mobile 2500+@2327MHz FSB 245MHz x 9.5 1,725V Hynix 512MB DDR400@490 2,6V Leadtek GForce 6600 300/550@380/672MHz Enermax EG365P-VE 365W Seagate Barccuda 7200.7 80 GB Benq 1620 (aktualnie B7U9) ......... itd............. Nie wiem co jest i dlaczego tak jest. Taśmy są sprawne. Sprawdzałem. Reinstalki systemu nie zrobię bo nie jest to konieczne. Nie ma znaczenie. System jest 100% stabilny bo jest często testowany. Przy nagrywaniu wyłączam wszystki ine programy, zostają tylko usługi w tle. Kopie płytki niezależnie od predkości nagrywania. Postaram się znaleźć chwilę czasu i sprawdzić czy na innym kompie też kopie płytki. To wykluczy wady komputera sprzetowe i programowe, jeżeli tam też będzie psuła płytki(wtedy gwarancja), jężeli będą się nagrywać dobrze to będę liczył na was i zrobię reinstalkę systemu. Ale nie wiem kiedy będę miał na to czas. Proszę pomóżcie.... Dziękuję ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wymiatacz
![]() |
Z opisu Twego kompa widzę że masz podkręconą szynę FSB. Niestety ten sposób podkręcania ma te wadę że podkręcasz wszystko min. szynę PCI a co za tym idzie kontroler IDE a jak mniemam do niego masz podłączoną nagrywarkę. Ustaw taktowanie nominalne i sprawdź wtedy. Druga sprawa to ta że Twoja płyta jest na chipsecie NVIDIA nForce2 i tu ważne jest aby nie instalować sterownika do IDE od nvidi tylko standartowy windowsa, choć nie jest to regułą. Daj znać czy coś pomogło.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Racja
![]() Ustaw wszystkie taktowania i napiecia na nominalne i sprobuj wtedy. Jesli nie pomoze to laduj palnik do innego kompa i sprobuj w nim - wtedy wszystko sie wyjasni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja stawiam na IDE SW
![]() Bo w tym przypadku - faktycznie dla nForce2 - nie ma znaczenia częstotliwość FSB PCI idzie swoim mnożnikiem No! Chyba, że nie zostało to ustawione w biosie ... ![]() ![]() BTW Może być też taśma IDE Nie znamy też dokładnego konfigu podłączeń IDE ![]()
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() |
Jutro zobaczę w innym kompie tak ten benek działa, bo pozyczyłem sobie drugą maszynę.
Co do podkręcenia to nie ma to najmniejszego wpływu na inne podzespoły (tj. nagrywarka) IMHO ![]() Nagrywara jest na osobnej taśmie. Sama. Tak jak wcześnej mój Litek. Martwi mnie to. A napiszcie mi jaki bios jest najlepszy to odrazu wrzucę. Teraz mam B7U9. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam i czekam na dalesze podpowiedzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() I usuń stery IDE SW z systemu - jeżeli oczywiście takowe są ![]() Ale coś mi się wydaję, że są ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Wymiatacz
![]() |
Ciekawostka
Zawsze myślałem że jeżeli napęd dopuszcza nagranie z prędkością 12x to inne prędkości tym bardziej a tu niespodzianka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|