![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
AMD User
Data rejestracji: 19.01.2005
![]() |
A czemu ten wykres odczytu taki poszarpany? No faktycznie nagral ta plytke ladnie, ale gry na PS2 musze nagrywac wolniej, bo laser tam jest czuly i nie chce go wykonczyc..
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Nie wyważona płytka lub nienajlepszy nośnik i następuje częsta rekalibracja lasera. Tak działa BenQ. To jego zaleta. ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 01.02.2005 o godz. 18:41 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
AMD User
![]() |
Uhu.. Juz sie balem, ze to cos nie tak. Ale tak to sie ciesze, ze plytka tak ladnie sie nagrala.. Musze jeszcze cos pomyslec nad tym jak nagrywac tak dobrze z wolniejsza predkoscia.. W weekend kupie jakies inne plytki do testow.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Przykład posty wyżej. Ten sam nośnik a jak różne wyniki. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
AMD User
![]() |
Tak zgadzam sie z Toba w pelni.. Ale odczyt wolniej nagranej plytki moze byc lagodniejszy dla lasera PlayStation..
![]() A na tych plytkach ktos pali? Ciekawe czy beda lepsze od pasteli.. Ostatnio zmieniany przez Crasher : 01.02.2005 o godz. 18:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.06.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
![]() Moje kolejne pytanie: w opisie nagrwarki widzialem ze płyty DL nagrywa z predkoscia 2.4x tyle ze standard +R - czy to dobrze? Myslalem ze -R tez nagrywa, chyba ze nie ma plyt DL -R. Odpowiedzcie pliz.
![]() |
![]() |
#8 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1619 BenQ na biosie od B7P9 nagrywa Verbatim +R DL x4 pozostałe 2.4x. -R DL nie ma w sprzedaży. Czy BenQ będzie takie nośniki nagrywał ? Może przy następnym biosie. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Czas pokaże. Producent gwarantuje bardzo długi czas eksploatacji MTBF 125000 POH. ![]() http://www.benq.pl/Products/DVDRewri...specifications ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
co do psucia to przeciez slawekj Ci odpowiedzial. zreszta co to za pytanie? ten naped jest stosunkowo mlody i nikt nie jest w stanie powiedziec ile wytrzyma. sam mialem obawy, ale 2 lata gwarancji daja mi pewnosc ze jesli padnie to dostane nowy. a jakby padla za 3 lata to i tak pewnie bedzie nie duza strata bo wejdzie blue ray czy jeszcze inny wynalazek.
co do DL to wersja pro (czyli z biosem B7XX) nagrywa 4x i tylko +R. nie ma jeszcze nagrywarki umozliwiajacej zapis DL -R (wiem wiem, jest np nec, ale on bedzie mial taka mozliwosc dopiero po zmianie biosu - w marcu o ile mnie pamiec nie myli). nosnikow DL -R nie ma w sprzedazy. poza tym nie widze sensu pakowania sie w DL czy to +R czy -R ze wzgledu na cene. dodatkowo na DL +R masz ustawiany bitsetting na DVD-ROM. update: no i mnie ubiegl ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
http://www.plextor.be/technicalservi...rders#716A-104 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.01.2005
![]() |
Mam pytanie: czy ustawienie Multi-session w Nero maja jakis wplyw na nagrywanie? Wczoraj moj BenQ zepsul mi 2 plytki (w tym jedna Verbatimke) - niedlugo po rozpoczeciu nagrywania pojawial sie blad i koniec. Kiedy wylaczylem nagrywanie w trybie multi-session dwie kolejne plyty nagraly sie OK (chociaz PI errors po zeskanowaniu nagranej plytki mam wyzsze niz w waszych testach np scan x16 pokazal na TDKx4 PI errors average 18,42 - troszke za duzo prawda??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
![]() |
tak w ogole zastanawiam sie po co wprowadzaja DL-R? przeciez rownie dobrze mozna zrobic DVD-ROM z DL+R, a poza tym ta cena... niedawno pojawil sie na cdrinfo news ze bedzie malec produkcja DL bo nie jest oplacalna... a pare dni temu na tvnturbo (w technoskopie dokladniej) przedstawiciel LG pokazywal ich nagrywarki dvd i mowil ze z czasem DL stanieje do akceptowalnego poziomu. i komu tu wierzyc?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Wydaje mi sie ze DL stanieje za jakis czas wiec no problem.
![]() |
#15 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Staniec, stanieje, ale wlasnie DL -R bedzie jednym z powodow dlaczego tak sie stanie.
Niesety przewiduje ze nie ma szans zeby cena zrownala sie do 2x SL. Pdejrzewam ze do konca 2005 standardowa cena bedzie w okolicy 10 zl. Coprawda Xdisc DL juz kosztuje 20 zl. ale to chyba max z obnizek cen DL na ta chwile ... Co innego popularnosc DL. Nie przewiduje zeby w przeciagu roku stal sie porownywalny jezeli chodzi o popularnosc z SL. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|