![]() |
Kupiłem dziś Benq 1640 za 170zł.
Jedno pytanie. Czy jak CD jest w napędzie zawsze świeci sie ta zielona lampka??? Bo zaczyna mi to działać na nerwy... |
Nie zabraklo dla mnie pradu i operacja zakonczyla sie sukcesem :)
Panowie dzieki za rady :) :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
2. Ni ma znaczenia czy napęd podłaczony jest w singlu czy działa w duecie 3. Reszta ok. |
Cytat:
Co do samotnści na taśmie - praktycznie zawsze mam 2 napędy na 1 taśmie i nie miałem nigdy problemu z upgrade firmware. Ważne, aby nic nie było w napędzie i żeby nie przerwać wgrywania. Odkąd mam ups przynajmniej o prąd nie muszę się martwić :) . |
No dobra, a w wypadku niepowodzenia - co? :) (znając moje szczęście wyłącza prąd, albo będzie jakiś dziwny zanik napięcia)
Aha, nie chce mi się za bardzo ***8222;nurkować***8221; i rozkręcac obudowy aby odłączać tasiemkę, można flashowac ją jezeli podlaczona jest jako SEC: MASTER? http://img207.imageshack.us/img207/4893/conf9fa.jpg |
Cytat:
1. Lepiej aby napęd był sam na taśmie 2. Wyłącz wszystkie programy, nawet te pracujące w tle-antywirusy, ściąganie itp. 3. NIE MOŻE BYĆ PŁYTKI W NAPĘDZIE PODCZAS ZMIANY BIOSU!!! 4. No i módl się żeby nie zabrali prądu :niepow: Pamiętaj wszystko robisz na własną odpowiedzialność!!! Pozdrawiam |
Bios moglbym wrzucic, tylko nie wiem czy to bezpieczne (raczej tak) i jakim softem to zrobic oraz jaki bios wybrac?
PS Soft do zmiany i biosy widzialem na stronie BenQ, ale wydaje mi sie ze w tym temacie ktos robil to innym softem, tylko nie wiem jakim? Moze napisze ktos jakis maly poradniczek na ten temat, bo nie chcial bym po pierwszym dniu odsylac palnika do serwisu... :) Dzieki |
Cytat:
moze najnowszy bios wgrasz do nagrywarki ? :) bedzie lepiej ;) ja musze wrzucic moj test platinium bo chyba tego jeszcze niezrobilem ........ ja tez kupilem benq w komputroniku i musze powiedziec ze wymiata :P soft dostalem ( nero 6.xxxxx łłłiiiiitam ;p ) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
ps. Mała ciekawostka-wypaliłem płytke BenQ DVD-R od Sony08D1 i płytka została dodana do bazy Solidburn ale jako Sony16D1 :| Zresztą looknijcie sami |
Cytat:
|
No i następna płytka. DVD+R Verbatim Pastel palony x4. Początek troche jak by to nie był YUDEN ale potem Benio zakumał faze i dalej poszło jak marzenie.
ps. Szkoda że nie zrobiłem testu TE/FE może poprostu początek płytki był ciut gorszej jakości. |
No to witamy w klubie :piwo:
|
Mam, mam, mam, wkońcu mam BenQ 1640!!! Dziękuje cdrinfo.pl za błyskawiczną wysyłkę :piwo: wczoraj o 13.00 zamówiłem i już wypalam!!!
Oto pierwsza wypalona płytka DVD-R HP x8 palona x8. Płytka została dodana do Solidburn (mam ustawione żeby dodawał supported i un-know disc). Jak dla mnie bomba-nie dość że płytka jest od CMC MAG to jeszcze to jest DVD-R, a te jak wiadomo BenQ mniej lubi. Niedługo następne testy. Pozdrawiam Benkowiczów :piwo: |
Tak się wtrące, może troszku nie na temat. Jak należy czytać wyniki tych testów które załączacie. Jest jakiś przykład wzorcowej płytki Jak powinny wyglądać wykresy?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:53. |