![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() |
BenQ DW 1640 nie nagrywa plyt - popsuty czy nie ???
Witam wszystkich.
Po przeczytaniu masy pastów na różnych forach dalej mam problem z moim BenQ. Może wszystko od początku. Posiadma sprzęt: CPU: Athlon XP-M 2500@3200 11x200MHz MOBO: ABIT NF7-S RAM: 512+256 DDR 400 Kingston'a DYSK1: 200GB Maxtor ATA133 DYSK2: 20GB SAmsung ATA100 CD-RW: LiteOn LTR-52327S Firmware QS57@QS5A DVD-RW: BenQ DW 1640 Firmaware BSMB@BSOB No i do rzeczy mój BenQ nie nagrywa żadnych płyt DVD, CD nie sprawdzałem. Przy każdej możliwej konfiguracji taśm powtarza się to samo. Podaczas nagrywania w Nero na samym początku nawet nie pokazuje stanu bufora. Wogole nie nagrywa plyty tylko wyskakuje komunikat że nagrywanie przy predkosci XX nie powiodlo sie. Zmieniłem firmware na najnowszy BSOB jaki jest dostepny na tym serwisie - sytuacja bez zmian. Wgrałem orginalny bios do płyty głownej - sytuacja bez zmian. zainstalowałem ForceASPI - sytuacja bez zmian. Ustawiłem taktowanie procesora na nominalne - sytucaj bez zmian. Po godzinach kombinowania okazalo sie ze nagrywarka nagrywa płyty tylko wtedy gdy NIE jest podłączone moje CD-RW LiteOn LTR-52327S firmware QS57 wiec upgradowałem na najnowszy QS5A - Niestety to również nie przyniosło żadnych skutków. Nie wiem moze to wada CD-RW albo DVD-RW. Powiedzcie dlaczego tak sie dzieje czy ktos miał może podobna sytuacje. Wkazdym bądz razie skończyły mi sie pomysły... RATUJCIE...
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|