![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#121 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Palnik mam od 20 minut. Na pierwszy ogień poszedł:
Verbatim DVD+R MCC03 @8x Chyba całkiem znośnie ![]() --edit-- Dysan DVD-R ProdiscF01 @8x Ostatnio zmieniany przez turzol : 07.02.2006 o godz. 15:04 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#122 | |
Bywalec
Data rejestracji: 03.02.2006
![]() |
Cytat:
Chyba już wiem co było powodem zniszczonych płytek. To chyba tryb DAO/96 w nero, bo w DAO udało mi sie nagarać bez problemu. Przy wypalaniu audio w DAO/96 nie ma problemu ale przy wypalaniu obrazu plyty CD z programem w DAO/96 wywala sie. Czy u kogoś też jest ten problem? Prosze o test i odpowiedź. Mam nero 7.0.1.4b PL i nagrywarke z biosem bcdb. Aha i ten obraz nagrał sie też bezproblemu na CD-RW w DAO/96. Do czego wogóle jest potrzebny ten tryb DAO/96? Z tego co wiem to nagrywa wtedy dane subkanałowe a w DAO bez danych subkanałowych? Ostatnio zmieniany przez Lukaszko82 : 07.02.2006 o godz. 19:01 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.01.2006
![]() |
turzol witamy cie w klubie. Już nigdy nie zmienisz nagrywary chyba ze na nowszy model benqa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kupię Yamahe F1 ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez samael88 : 07.02.2006 o godz. 19:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
No to lecimy z testami zwyklych tanich plytek CD
Płyta CD Vakoss (ten nowszy kolorowy z wierzchu) palony 16x na 1655 fw BCAB ![]() Ta sama plyta palona dla porownania na LG GCE-8320B z fw od 8400B, rowniez palona 16x ![]() I znowu vakoss palony 16x na benq 1655 ![]() Wynik mizerny, ale 2 pierwsze skany tej plyty dawaly wynik 0 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#125 |
Bywalec
![]() |
Mam prośbę. Niech ktos zapoda fotki wypalonych etykiet na płytach innych niż Philips
![]() |
#126 |
Bywalec
![]() |
![]() |
#127 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#128 |
Bywalec
![]() |
Problem z małym CDRW
Witam.
Kolejny raz mnie zawiodła ![]() Napiszcie czy u was też są takie problemy czy mam poprostu ferelny egzemplarz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Bywalec
![]() |
Może to głupie pytanie. Czy ma znaczenie jaką taśmą mam podpiętą tą nagrywarke?? Bo używam 80 rzyłowej
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Bywalec
![]() |
Nie ma znaczenia, sam uzywam 80 zylowej.
![]() |
#131 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#132 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Właśnie stałem się posiadaczem tej nagrywarki. Mam tylko mały problem jak poustawiać solidburn w qsuite tak aby zawsze SB był w użyciu podczas wypalania. Czy takie ustawienie jest ok oraz jak mam zatwierdzić zmiany jako Tempolar setting czy system setting. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Bywalec
![]() |
Angielski znasz choc troche?
![]() Temporal Setting chwilowe zapamietanie. Po restarcie zostana przywrocone domysle ustawienia. Domyslne czyli takie jakie zapisane sa w biosie nagrywarki (to sie jakos fachowo nazywalo ) System Setting - ustawienia beda wpisane na stale do napedu. Co do ustawien na screenie. Naped bedzie sie uczyl znanych plytek jak i plytek ktorych nie zna. Ja mam ustawienia defaultowe. Nic nie zmienialem, bo nie czuje takiej potrzeby.
![]() |
#134 |
Bywalec
![]() |
TDK+R 1-8x MBIPG101 R04
Jako, ze to moje pierwsze palenie, wiec bedzie uwiecznione kilkoma screenami ![]() Zaczynamy od QScan 4x ![]() 8x ![]() Zdecydowalem sie na palenie predkoscia 8x. Obraz palony alcoholem ![]() Test transferu ![]() Test jakosci ![]() Podsumowanie Bardzo ladnie wypalona plyta za 1,50zl ![]()
![]() |
#135 |
Bywalec
![]() |
Wy się podniecacie testami jakości tej nagrywarki a u mnie na niej nie dziala nawet test jakosci Qscan:/
Jutro wysyłam nagrywarke do reklamacji. Najgorsze jest ta gwarancja zewnetrzna, kupilem nagrywarke tydzien temu odrazu byly z nia problemy a sklep nic mi nie chce pomoc tylko odsyla do producenta!! Może ja mam tylko takiego pecha ale przestrzegam. U mnie nie da sie wypalac plyt CD z danymi subkanałowymi, nie dziala orginalne oprogramowanie Qsuite i solid burn nie uczy sie plyt. Jeśli ktoś jeszcze ma taki problem prosze pisac. Ja sprawdzalem swoja nagrywarke na dwuch kompach. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|