![]() |
ustawiłeś zworke na Master ? jaki Windows ? do tych przejściówek sterowniki bynajmniej u mnie żadne się nie instalowały
|
Witam :). Zakupiłem sobie niedawno BenQ 1655 i mam do niego adapter IDE-Sata/USB. Podpinam wszystko i niestety nie może znaleźć sterownika. Kontakt nagrywarka/komputer jest ok. Co może być przyczyną, jak to rozwiązać? :)
|
U mnie same białe BenQ DW1655 i panele nowszego typu bez logo Benka..:ysz:
Nowego Benka to już dawno nie widziałem....gratulacje @Seku :spoko: |
Dwa czarnuszki ;)
|
Ilość załączników: 2
Dawno Dawno temu ale w tym roku pisałem że kumpel miał identycznego Benq jak ja 1655 bo sam mu go załatwiałem :-) w lokalnym sklepie komp.
ale jak byłem ostatnio u niego pytałem mówi że padł i wywalił go... byłem wczoraj u niego na Piwko i co daje mi tego Benq`a mowi ze nigdy go nawet do obudowy nie zdążył zamontować :D mój był ze Stycznia jego miesiąc młodszy z Lutego na przednim panelu ma nawet folie jeszcze :-) Załącznik 74024 Załącznik 74025 |
Cytat:
W miarę podobne\pasują od starych LG CDRW\DVDRW .....szukaj w szrocie\złomie .....;) |
No benek bardzo ładnie wychodzi mimo swojego wieku i powiedzmy sobie szczerze duzo gorszych jakościowo nosników, aniżeli były dostępne dawniej :D
|
edit. naprawiłem wysuwanie tacki pasek nasmarowałem takim specyfikiem do pasków klinowych w samochodach żeby nie piszczały :-) dosłownie 2 kropelki na pędzelku i pomogło zobaczymy na jak długo
|
Ilość załączników: 3
8x@BENQ DVD LS DW1655 BCIB
ImgBurn 2.5.8.0 OPC: On cake 100szt. Made in Tajwan OverSpeed: No, Solid Burn (K/U): Yes / Yes, WOPC: Yes jak na tak wiekowy sprzęt to jestem zadowolony :-) to fakt i cake 100 Verb. trafił sie mi dobry mój ben 1655 nigdy nie miał niskiego jitter ale trzeba przyznać jest równy Załącznik 71727Załącznik 71728 Załącznik 71729 |
Cytat:
*stawiam zdecydowanie bardziej na jakość tego nośnika... ;) |
dziwna góra na środku jak by nośnik uszkodzony plamka itp.
niestety nie mam żadnych płyt oprócz Verbatim aż wypale coś dla porównania |
Ilość załączników: 1
Testy grzecznościowe kolegi Sławka K.
MBIPG101 R05 001 8x - DVD+R Avacs Matt Printable BenQ DW1655 Załącznik 71719 |
Cytat:
|
Pasek na 99%
Metodą @melag spróbuj do wrzątku na parę sekund wrzucić + kalafonia dla zwiększenia tarcia na pasek. Przejrzyj trupy jak masz \czasami są bardzo podobne\trochę krótsze też działają poprawnie.:) |
a u mnie problem z tacka nadal powrócił nie otwiera się za pierwszym razem
tj. jeśli napęd jest nie używany z kilka dni nie da się otworzyć tacki z przycisku ani programowo silniczek pracuje pomaga mu za pierwszym razem wytrych ze spinacza biurowego jak się mu raz pomoże to potem normalnie chodzi tego dnia az do czasu jak go nie używam kilka dni |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:22. |