![]() |
U mnie na XP SP2 jest widziany jako Stacja dyskow DVD-RM, a zwykla nagrywarka jako Stacja CD-RW.
Nie wiem co to DVD-RM :) |
Witam wszystkich... i od razu zapytuje - czy ktokolwiek wie gdzie można kupić wymienionego w temacie Benka w wersji Box? Wszędzie niestety jest w wersji OEM.
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=180 :) |
Cytat:
Ale byly rowniez inne ciekawe tlumaczenia: Rewritable Media Rassija Matka :) |
Wlasnie stalem sie posiadaczem tej nagrywarki jak w temacie. Moze mi ktos poradzic co powinienem ustawic/przestawic i gdzie zeby ja optymalnie skonfigurowac do nagrywania. Nagrywam na Verbatimach i Philipsach oraz TDK. Wogole nie potrafie znalezc zadnych opcji tj. SolidBurn i BookType. Gdzie tego szukac???
OK.juz wiem - Qsuite :) |
Mam problem...
Nagralem plytke Verbatim DVD+R Double Layer i nie widzi jej stacjonarny DVD Recorder Philips DVR70. Material jest chyba w porzadku bo wczesniej podzielilem go na 2 plytki dvd+r 4,7gb i chodzilo bez problemow. Moze to kwestia ustawien?Na komputerze w Benq1655 plytka sie normalnie odtwarza.Dodam jeszcze ze nagrywalem na Nero z katalogow. Ustawienia: Firmware - BCAB Book Type - Current Write Type - 3xDVD-Rom WOPC - Enable OverSpeed - Enable SolidBurn - 2xActiv |
Ilość załączników: 1
Zamieszczam mój pierwszy test Benq'a 1655. Płyta to TDK +r 16x od CMC. Na początek ustawiłem w QSuite aby napęd używał strategii zapisu zapisanej w firmware. Nagranie dokonałem w Nero z prędkościa 4x bo wiedziałem, że płyta to kaszan, ale żeby aż tak. Lepiej wypadają testy biedronkowych Titanum a może i Hawków z MM ;) . Dla TDK należy się tęgie :bicz: za wpuszczanie na rynek takiego chłamu. Zaraz umieszczę kolejny test tego nośnika, tym razem będzie włączona funkcja SolidBurn dla nośników znanych i nieznanych.
|
Ta sama płyta i warunki zapisu jak w poprzednim wypadku. Dodatkowo SolidBurn On pierwszy zapis. Rewelacji nie ma ale jest poprawa widoczna gołym okiem :wow:
|
Drugie nagranie z solidburn. Jakość znów uległa poprawie, sumarycznie mniej błędów i mniejszy jitter.
|
Niestety kupiłem te płyty dzisiaj.
Jak coś wypalę to wrzucę scan. Ja zawsze włączam SolidBurn stąd mam nadzieję, że twój Ricki wykres nr 1 się nie powtórzy |
Tdk....
Zaciekawiły mnie twoje wyniki Ricki, ta sama nagrywarka, ten sam bios, płyta ***8222;TDK DVD+R***8221; zapisana X8, ***8222;Solid Burn***8221; wyłączony. TDK ostatnio robi coś kiepskawe nośniki, jak widać ***8222;CMC Magnetic***8221; to nie to samo co legendarne nośniki TDK od ***8222;Ritec***8217;a***8221;. Staram się nagrywać na Verbatimach i Benq, na razie jestem z nich bardzo zadowolony.
|
Nagrywałem wczoraj na tym TDK +R 8x od cmc. Miałem tylko jedną sztukę i to nie moją. Nagrywałem w Nero z włączonym SolidBurn przy prędkości 4x w locie z innego napędu. Jednym słowem CMC to dno.
|
Cytat:
|
Ricki masz jakiś niefart z tymi TDK
Poniżej wykres TDk x8@x16 od MBI |
Popróbowałem też trochę z wynalazkami. Ten to EXTREME + x8, jak widać odpad z Mosera. Powyżej 4GB miał wyrażną dziurę, także nagrałem nieco mniej i nawet wynik powyżej 90. Pożyczyłem tą płytę, także nawet nie wiem czy stacjonarka łyka
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:28. |