Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Benq Dw-1655 Lightscribe (https://forum.cdrinfo.pl/f15/benq-dw-1655-lightscribe-61110/)

rcobex 25.02.2006 15:04

Cytat:

Napisany przez mmjot
Ricki masz jakiś niefart z tymi TDK
Poniżej wykres TDk x8@x16 od MBI

Tylke że MBI to nie CMC - prosta sprawa.

Wuduś 25.02.2006 16:01

plyta BENQ +R x8 zakupiona w makro. Palenie x4
http://images1.fotosik.pl/27/39y30v5uzath7enl.jpg

edit: parametry te same inne nagranie
http://images3.fotosik.pl/27/bepuwc3rgv9hf8lt.jpg

ecuadoo 25.02.2006 16:14

No coz musze sobie zakupic ta nagrywakre i potestowac ;)

melag 25.02.2006 18:31

Extreme DVD+R 4x

Ilość załączników: 1
Burn 8x (overspeed) :

Lukaszko82 02.03.2006 13:06

Wady Benq Dw1655

Witam!
Wobec powszechnych zachwytów nad tą nagrywarką chciałbym napisać o wadach które dla mnie są dość znaczące a nikt o nich nie mówił. Chodzi mi o:

1) brak obsługi(zapisu) nośników CD-RW 8cm(sprawdzałem na esperanza nie wiem jak inne).

2) podczas próby zapisu obrazu plyty CD z danymi zgranego razem z danymi subkanałowymi wyskakuje błąd zapisu i płytka jest do śmieci(czyli nie da sie wykonać dokładnej kopi niektórych płyt).

3) jakość zapisu na płytkach CD jakoś też mnie narazie nie zachwyca i podczas testu jakości w nero występują dziwne spadki prędkości(do zera).

Szczególnie punkt 2) był dla mnie ważny i reklamowałem nagrywarkę ale niestety w nowym egzemplarzu też to występuje.
Proszę o opinie czy też macie z tym problemy lub czymś innym.

rcobex 02.03.2006 17:11

Cytat:

Napisany przez Lukaszko82
Witam!
Wobec powszechnych zachwytów nad tą nagrywarką chciałbym napisać o wadach które dla mnie są dość znaczące a nikt o nich nie mówił. Chodzi mi o:

1) brak obsługi(zapisu) nośników CD-RW 8cm(sprawdzałem na esperanza nie wiem jak inne).

2) podczas próby zapisu obrazu plyty CD z danymi zgranego razem z danymi subkanałowymi wyskakuje błąd zapisu i płytka jest do śmieci(czyli nie da sie wykonać dokładnej kopi niektórych płyt).

3) jakość zapisu na płytkach CD jakoś też mnie narazie nie zachwyca i podczas testu jakości w nero występują dziwne spadki prędkości(do zera).

Szczególnie punkt 2) był dla mnie ważny i reklamowałem nagrywarkę ale niestety w nowym egzemplarzu też to występuje.
Proszę o opinie czy też macie z tym problemy lub czymś innym.

Apropo punktu 1 i 3, u mnie to nie występuje. Co do punktu drugiego nie wiem bo nie sprawdzałem, jak będe miał czas to sprawdzę.

Lukaszko82 03.03.2006 00:03

Cytat:

Napisany przez rcobex
Apropo punktu 1 i 3, u mnie to nie występuje. Co do punktu drugiego nie wiem bo nie sprawdzałem, jak będe miał czas to sprawdzę.

Apropo punktu 1 na jakich płytkach CDRW 8cm nagrywasz?? A co do 3 to jutro moze zamieszcze skan płyty z tymi skokami prędkości.

rcobex 03.03.2006 06:32

Cytat:

Apropo punktu 1 na jakich płytkach CDRW 8cm nagrywasz?? A co do 3 to jutro moze zamieszcze skan płyty z tymi skokami prędkości.

Mam "małego" Dysana, jak narazie nie mam problemów. Może update biosu coś tutaj pomoże ?

Lukaszko82 03.03.2006 11:47

Cytat:

Napisany przez rcobex
Mam "małego" Dysana, jak narazie nie mam problemów. Może update biosu coś tutaj pomoże ?

BIOS mam najnowszy może następny coś pomoże. Narazie poszukam dysana. A co z punktem 2? Robił ktoś testy?

Lukaszko82 03.03.2006 11:58

Durne pytanie zadam. Jak wstawiać obrazki bo mi coś nie wychodzi??:) a chcialem wykres wstawic

Smartek 03.03.2006 12:29

Cytat:

Durne pytanie zadam. Jak wstawiać obrazki bo mi coś nie wychodzi??:) a chcialem wykres wstawic

zarzadzanie zalacznikami, albo cos w stylu www.imageshack.us i jako URL :)

Lukaszko82 03.03.2006 13:18

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez rcobex

Chodzi mi o takie spadki prędkości jak na wykresie poniżej. Występuja one na każdej płycie CD w tych samych miejscach. Niezależnie od nagrywarki w której była nagrywana. Ktoś wie dlaczego??

melag 03.03.2006 14:32

Cytat:

Chodzi mi o takie spadki prędkości jak na wykresie poniżej. Występuja one na każdej płycie CD w tych samych miejscach. Niezależnie od nagrywarki w której była nagrywana. Ktoś wie dlaczego??

Normalne przy CD :taktak:

Lukaszko82 04.03.2006 10:19

Jakie płyty?

Witam!

Planuję większy zakup płyt i w związku z tym mam ptanie. Nie mam ani dostępu do płyt ani czasu na testy wiec proszę o typy jakie nośniki uważacie za najlepsze dla tej nagrywarki. Chodzi mi o CD i DVD. Nagrywam głównie muzyke i filmy i zależy mi na najlepszej jakości.

P.S.
Nie wysyłajcie wykresów tylko swoje typy i opinie.

Wuduś 04.03.2006 10:46

jesli chodzi o dvd to polecam dla niej:

Verbatim +R x16 [MCC 04]
TDK +R x8 [MBIPG101 R04] (kupowalem w mmarkt)

pale x4 i jak dotad nie mam z nimi problemow i wszystko dziala jak nalezy na stacjonarnym oraz innych napedach :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:24.