![]() |
Cytat:
tylko sprawdź potem jakość nagrania |
tesz sie mi tak wydaje powoli tesz tesknie za moim
LITE-ON DVDRW SOHW-1653S co nie wlozyles to wypalil :spoko: a teraz pale sobie 2,4x (( bo zachcialo mi sie nowosci |
Cytat:
Za bardzo pospieszyłem sie ze sprzedaża NEC`a .. on zjadł by wszystko :> |
Cytat:
|
no to lipa bo mam tych plytek jeszcze ze 100 zostal mi zapas i kazda sredno 22min sie pali to mnie trafi
nic pozostaje tylko czekac na nowy firmware moze to cos zmieni ale jedno jest pozytywne LightScribe kurde daje za***iste mozliwosci tylko tesz jest jeden maly problem czas oczekiwania na efekt twojej kreatywnosci w tworzeniu :) u mnie srednio 30min na Verbatim DVD+R 16x Lightscribe |
Cytat:
Przy ustawieniu prędkości palenia 4x, faktyczna prędkość to 2,4x (Qsuite - default) Dlaczego tak jest ? Pewnie błąd w firmware. :ysz: |
2 dzien walki z tym napiendem i jusz mnie trafia
plytka Disc ID: CMC MAG-E01-00 ( Platinium ) Supported Write Speeds: 2,4x; 4x; 8x a nagrywa 2,6x :ysz: WOPC - on Solid Burn - wszystko na activated jakas rada dlaczego tylko tyle nagrywa ? pale obrazy *.ISO DVD Decrypter :help: |
Cytat:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>> wracajac do tematu... sparwa bufora jest wszedzie taka sama, spada i wzrasta, WOPC raczej nie pomaga a utrudnia .... tak sobie mysle ze to wszystko to totalna sciema ... sporo opcji do napedu w tym 70% nie przydatnych oddaje sprzet do serwisu..tylko mam nadzieje ze jest jakis :ysz: serwis hahaha |
hm no nie wiem oby porzyjemy zobaczymy plytek jescze troche zostalo noc sie zapowiada dloga potestuje a jak bedzie kiepsko w poniedzialek z ranna ide oddac i wezme cos innego
ale THX za rade |
Witam
@seku Nie ma się co przejmować, zobacz TEN temat. @Ricki Skoki bufora nie mają związku z WOPC, gdyż po wyłączeniu w QSuite nic się nie zmienia, spada jedynie jakość zapisanych nośników. pozdrawiam |
Disc ID: CMC MAG-E01-00
dalem WOPC na off i dalej to samo buffor palnika lataw w prawo i w lewo plytke i co najgorsze predkosc nagrywania spada nie jednokrotnie do 0 probowalem palic za rowno x4 jak i x8 |
Cytat:
|
Witam
kupilem doslownie dzis nowy palnik Benq 1655 bios BCHB i problem jest taki ze bufor palnik skacze jak niewiem zwalnia i znow sie rozkreca poprzednie palniki to LG GSA-4167B ; i Liteon 1653S tam takich problemow nie mialem dajcie jakas rade co moze byc przyczyna z gory THX |
Cytat:
sorry stary ale takie wyniki wykresów PIF to mi wychodzą na DVD+RW (nawet nie pamiętam nazwy,jakiś szmelc)wielokrotnie nagranej... na moim BENQu 1655 :spoko: |
Może wadliwy egzemplarz ? Warto sprawdzić inny bios, w ten sposób można pisać o nagrywarkach każdego producenta. Plextor niewiele różni się od Benq. Każda firma ma swoje upadki i wzloty, nie ma sensu się od razu załamywać.
pozdr. Edit: Pokrewność Plextor/Benq była poruszana wiele razy na forum => http://forum.cdrinfo.pl/ogolnie-o-dv...t=plextor+benq http://forum.cdrinfo.pl/ogolnie-o-dv...t=plextor+benq |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:23. |