![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.01.2007
![]() |
pozwole sie podlaczyc pod ten temat, gdyz mam dosc podobny problem acz lekko zmodyfikowany
![]() wiec dysponuje dwoma napedami: Pioneer 110D oraz Lite-ON LH-20A1H od dwoch tygodni uroczo chyba w tym samym czasie (bo naraz ich nie sprawdzalem) generuja przy paleniu blad kalibracji mocy. jako ze to dosc podejrzane by sie "zgadaly" i padly w tym samym czasie probowalem dojsc czego powodem jest ten blad; poki co wyeliminowalem czesciowo: -aspi (sciaglem jakies nowe zainstalowalem, nie dalo efektu potraktowalem killaspi - ubilem stare reset nowe reset - dalej to samo) -udma - jest ustawione prawidlowo -no to do budy - jako ze mam tylko jedno zlacze ide to wypielem z tasmy pioneera zostawilem liteona i dalem mu molexa na ktorym jest on samotnie podlaczony -zasilanie - solidny tagan 500w - to raczej nie on -soft - domyslnie bylo nero 7, dodatkowo przeinstalowalem na inna wersje (8) plus testowalem dodatkowo na ashampoo burning studio 2008) efekt ciagle taki sam - naped wypluwa blad kalibracji mocy. -nosniki - tdk minusy oraz sony plusy -obydwa napedy czytaja radosnie co im zapodam (czy tloki, czy palone u mnie) skonczyly mi sie opcje, co robic dalej, co jeszcze moge zrobic (oprocz probowania reinstalacji systemu tudziez poddania sie i kupna nowych palnikow? jak sprawdzic czy aspi na pewno jest prawidlowo zainstalowane? czym jeszcze probowac palic by ewentualnie sprawdzic sprzet? ktos ma jakies pomysly rady? edit: zapomnialem jeszcze dodac ze nawet wymienilem kabel ide bo akurat mialem jeden zapasowy oraz ze liteon zostal przy okazji nakarmiony nowym biosem. Ostatnio zmieniany przez masive82 : 02.03.2008 o godz. 06:07 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To jeszcze sprawd***378; nagrywarki na innym komputerze.
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.03.2008
![]() |
mam nagrywarkę Liteon DH 20A4P21C , tez wystepuje ten błąd "kalibracji mocy" , nagrywam na dvd Verbatim, na najmniejszej prędkości....
słyszałam , ze do niektórych nagrywarek mozna zainstalowac firmware i wtedy ngr. smiga szybciej niz na początku... poza tym , "moja" nagr. rzadko (ale zawsze) przestaje czytać płyty , muszę zresetować komputer i wtedy wszystko jest w porządku... |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
witaj
![]() wolniej - nie znaczy lepiej ![]() poza tym co było do powiedzenia, zostało powiedziane ![]() możesz zaktualizować firmware a co to znaczy: ![]()
![]() |
#35 |
Nowy na forum
![]() |
szuka***322;am w necie firmware do mojej nagr. i nie znalaz***322;am
rzadko, ale zawsze czyli ten problem pojawia sie rzadko, wi***281;c nie przeszkadza mi zbytnio w uzytkowaniu, ale jednak istnieje i jak s***261;dz***281; , obudz***281; sie pewnego pi***281;knego dnia i nagrywarka juz w og***243;le przestanie dzia***322;a***263; ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Nowy na forum
![]() |
czy kto***347; wie, gdzie mog***281; znale***347;***263; firmware do liteona?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Abbey Road
Data rejestracji: 14.12.2007
![]() |
Do modelu 20A4P:
http://www.liteonit.com/DOWNLOADS/OD...mware/9P59.zip Je***347;li naprawd***281; chcesz flashowa***263;, to pami***281;taj o wyj***281;ciu p***322;yty z nap***281;du! I nie resetuj kompa!
![]() |
#38 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Nowy na forum
![]() |
***347;ci***261;gn***281;***322;am ten firmware i najsmieszniejsze jest to , ze pokazuje mi "The firmware is only for ATAPI DVD DH20A4P"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Abbey Road
Data rejestracji: 14.12.2007
![]() |
Czy aby na pewno masz ten model?
![]() |
#41 |
Nowy na forum
![]() |
no pewnie, ze mam ten model, sprawdza***322;am wiele razy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.03.2011
![]() |
![]()
Witajcie
Mam problem z nagrywarką. Przestała mi nagrywać płyty DVD, wywala błąd o kalibracji mocy lub że nośnik jest pełny. Postanowiłem włożyć do pc inną nagrywarkę(napewno dobrą) i ku mojemu zdziwieniu wciąż pojawiają się błędy. np błąd z przed kilku minut: o co tu chodzi? ![]() Wymieniłem taśmę ide, ale nic to nie dało... firmware do nagrywarek też wgrywałem i nic... coś nie tak z ide na płycie głównej? a może zbliża się format? :/ Z gory dziękuje za pomoc! |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
Czyściłeś rejestr? Instalowałeś ostatnio program do klonowania napędów?
Na początek, odinstaluj napęd w menadżerze urządzeń, zrestartuj system, pozwól windzie ponownie zainstalować napęd, sprawdź czy działa. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|