![]() |
Cytat:
ale odnośnie twojego problemu to Pioneer DVR 108 dla płyt DL zmienia bitsetting automatycznie bez jakichkolwiek dodatkowych programów czy ustawień tak nagrana płyta jest widzaina jako DVD-ROM tak więc prawdopodobnie wina leży po stronie odtwarzacza stacjonarnego dla pewności sprawdz jeszcze u znajomego tą płyte moje płyty DL wypalone na tej nagrywarce jak do tej pory są odczytywane na wszystkich odtwarzaczach stacjonarnych zarówno tych nowych jak i starych |
mój odtwarzacz stacjonarny nie czyta DVD+RW, zmieniam bookType przed nagrywaniem i jeszcze po nagraniu na DVD-ROM i dalej odtwarzacz nie czyta płytki, może mi sie wydaje ale jakby ją troche dłużej mielił. Da sie cos z tym zrobić ??? aha bookType zmieniam bookTypem 135 LITEONA
|
Witam, czy ktoś wie jak zmienić booktype dla Pionka 108 z biosem 1.18??? Kupując go dostałem płytę DVD DL - czyli dwuwarstwową - nagrałem ja i LIPA. Nagrywarka i DVD-ROM ją widzą, ale DVD stacjonarny nie. Próbowałem NERO, CloneDVD2 i DVD Decrypter - ale nigdzie nie mogę znalźć opcji zmiany bitsettingu. Może ta nagrywarka nie ma takiej możliwości?
|
nie chodzi mi wcale o DVD-+RW tylko o DVD+R . Po prostu jak wsadze plytke DVD+RW to mam zaznaczona opcje Write to DVD a jak wsadze DVD+R to tej opcji zaznaczonej nie mam i nie moge jej zapisac
|
Cytat:
tylko dla : dvd+r +rw +r dl inaczej dla plusow tak dla minusow nie ma mozliwosci zmiany book-type |
dlaczego w mojej nagrywarce Lite-On SOHW-1633S nie moge zmienic BookType ?? :o Normalnie go uruchamiam ustawiam na DVD-ROm daje na Change i potem nie idzie dac opcji Write to DVD. Na DVD-RW opcja ta jest zaznaczona a na Verbatimkach 4x mi nie dziala :o Kiedys mi to dzialalo
|
nero book type
uzywam nero 6,6
|
Cytat:
Ja mam też firmware Sony dru710 a w Nero nie mam opcji booktypa |
Cytat:
Muszę się z tobą nie zgodzić co do gwarancji ,że będzie działać na starszych i nowszych playerkach . Posiadam dwa odtwarzacze stacjonarne : starszego Sony 335 ( 4 lata) i nowego Thomsona DTH212 ( 3 miesiące). Na Sony owszem z booktypem DVD-Rom wszystko chodzi ładnie , ale na nowym Thomsonie z ustawinym booktypem płyta albo jest niewidoczna ( no disc) , albo uruchamia się kilka minut i idzie z przeskokami . Osobiście muszę zwracać uwagę na którym odtwarzaczy będę odtwarzał i wtedy podejmuje decyzję o użyciu lub nie booktypa. Zauważyłem że większość problemów na thomsonie występuje przy płytach DVD+RW , ale zdażają się też przy DVD+R. Do nagrywania używam 1213@DRU710 z ustawionym auto BS , nagrywam w NERO 6.3 i w alcoholu 120% , a płytki to Verbatimy, TDK z boxów i Philipsy |
tak jak pisalem
zalezy od firmware !!! po zmianie na dru710 nero pokazuje te opcjie, po zmianie na 1633s albo 1653s nie pokazuje .
ps. szkoda ze tylko na 1653s plytki DVD+R DL mozna nagrywac X4 :sciana: na innych tylko 2,4 :buu: |
Cytat:
Cytat:
I myślę :idea: Czy my mówimy o dwóch różnych sprawach? :O |
jesili wywale te sterowniki to spada mi wydajnosc hdd (HD Tach) ale juz z tym sie uporalem poprostu nie instaluje ASPI mam teraz zas inny problem wypalam dvd+r z wlaczonym BookType v1.2.0 + bios (nieruszany przez OP) 1633S.BS0K widzi mi go jako dvd-rom tu wszystko jest ok ale jak uruchomie w nero/nero cd-dvd speed/ScanDisk i przeskanuje plytke to zawsze pod koniec mam czerwone kwadraciki (nieczytelne) co jest grane z tymi LITE czy to takie badziewie czy ja trafilem na taki model trefny :wsciekly: czy to moze wina biosa,w KP2Setup2.4.2 zawsze pod koniec testu mam dozo bledow PI
|
Cytat:
Wywal sterowniki IDE nForce i pozostaw tylko systemowe, mam taką samą płytę 8RDA+, 2 HDD i 2 nagrywarki LiteOna (CDRW, DVDRW) i odkąd nie używam sterowników IDE nForce nie mam żadnych problemów z napędami. |
no i wlasinie to zrobilem :nie: spadek wydajnosci znaczacy odezwij sie na GG 2454161 to Ci zdiecia pokaze
no ale teraz mam zainstalowane aspi_471a2 i BookType v1.2.0 dziala |
Cytat:
A jak chcesz to sobie sprawdź np HDTach przed i po :taktak: Wtedy sam będziesz wiedział :mruga: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:21. |