Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 29.08.2010, 03:32   #20
Kowa1
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.08.2010
Kowa1 jest tu z lekka niepopularny <-31- -50 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
Kowa1, zmień ton, bo jeszcze jeden taki post i będziesz szukał pomocy gdzie indziej.
Ostatnio mówił do mnie bardzo podobnie porucznik SB w 84 roku - nic się nie zmieniło.

W dzisiejszej rzeczywistości z tego co pisze ten admim jest dokładnie tak samo każdy oszukuje dla ( tym razem

nie tyle dla uwiarygodnienia co dla zysku ). Pwenym nie można być niczego to po co się natężać??

W markowej sieci na terenie mojego miasta w jednym sklepie znalazłem puszki z anannasem ( "A"=17zł "B"=9zł )

które w drugim sklepie tej samej sieci kosztowały dokładnie odwrotnie ( "A"=9zł "B"=17zł ).

Cytat:
Napisany przez czarymary
A u mnie pokaże Nero czy DVDinfo mistrzu x22 na jednym napędzie a na drugim x24
Czarymary, tak pokaże ponieważ napędy nie wspierają wszystich prędkośći. Ta sama płytka na jednym napędzie może

pokazać 2, 6, i 12x na innym 4, 8 i 16 dlatego że płytka jest 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14 i 16x a napędy nie

wspierają tych prędkości w pełnym zakresie podziału.
W tch zakresach deklarowanych powinna być mozliwość nagrywania a w większych od możliwości płytki nie powinna

być deklarowana i możliwa.

Niestety z powodu szaleńczych działań producentów z obszaru sprzętu komputerowego wspieranych prawem ( producent

nie odpowiada za produkt, jego działanie i parametry ) jest to "czeski film" i "wolna amerykanka" tj.

niczego nie można byc pewnym : jakości, informacji, wskazań itd.

No dobra pospieraliśmy się głupio a teraz może jakieś odniesienie do merytorycznych kwestii:

Cytat:
Napisany przez Kowa1
Wszystkie nowe płytki pokazują Track01.cda i dają się "czytać" pod WinExploratorem pokazując

właściwości "InCD Auto-formattable", System plików INCDFS ( gdyby Nero 9 nie zmuszało do zainstalowania InCD to

w tym miejscu było by - System plików CDFS ), Zajęte 0GB wolne 4,38GB
( gdyby Nero 9 nie zmuszało do zainstalowania InCD to w tym miejscu było by - Zajęte 0GB wolne 1,99GB )
.................
Prawdopodobnie jest to związane z dostosowaniem do kompatybilności z zapisem UDF wyższego standardu
UWAGA!!!! Ciekawostka Nero 9 nie oferuje standardu UDF 1.4 czytany przez starsze DVD który był pierwotnym

standardem dla zapisu UDF w formie sformatowanych nim nośników DVD na które można było używać wraz z napędami

DVD-/+RW jak 4,5GB dyskietki = zapisywać i mazać na nich pliki spod managera plików.

Być może jest to związane z prawami do tego formatu który był wprowadzony przez IBM w programie Sonic DLA ( Disk

Letter Acces ) a póżniej stosowany w Pocked CD czy Instant CD no i InCD.
Co ciekawe format niby był identycznt a nie można było pisać i czytać DVD zapisanych pod tymi programami

wymiennie.

Całość wygląda jak "zachęta" dla użytkowników do zakupu nowych nagrywarek bo stare nagle przestają zapisywać na

nowych płytkach - no cóż "zepsuły" się.

Zadałem sobie trud pogrzebałem w przydaśnych "śmieciach" i znalazłem starego poskretch-owanego, pustego

Verbatima:
Windows Eksplorator nie widzi na nim Track01.cda
MediaPlayer nie startuje
Eksplorator windows pokazuje właściwości żadne = puste miejsce, System plików RAW, Zajęte miejsce 0 wolne

miejsce 0
Nagrywarka ASUS nie mieli 20 sekund zanim przyjmie ( rozpozna ) płytkę, tylko widzi ją odrazu
Nagrywarka Toshiba widzi płytkę bez problemu i jest gotowa do nagrywania
Kowa1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: