Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.10.2004, 18:46   #1
Uczeń
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.10.2004
Uczeń w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Błędy nagrywania w Litku 451S

Witam serdecznie ,to mój pierwszy post więc proszę o wyrozymiałość w przypadku gdy napiszę bzdury.Jesem posiadaczem nagrywarki LITEON-a 451S mam problemy z nagrannymi płytkami.Nagrywarka robi błędy ,zwłaszcza przy końcu płyty.Próbowałem różnych nośników-hawki,esperanzy,minty,benq oraz markowe TDK .Przy tej ostatniej wynik kProbe to ponad 2200 PI i 220PIF.Zmieniałem bios kilkukrotnie ale bez rezultau .W tej chwili posiadam wersję biosu GSC2 a nagrywarka widziana jest jako LDW 851S. Może ktoś z Was spotkał się juz z tym problemem?Dzięki za pomoc.
Uczeń jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.10.2004, 18:57   #2
namor
Guru

Data rejestracji: 11.08.2003
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mam dla ciebie trzy rozwiązania:

1) możesz wgrać przerobiony bios z 832 ten lub ten i zobaczysz czy coś poprawiło się
2) jeżeli jest na gwarancji to reklamuj a napewno dostaniesz nowszy model
3) sprzedaj i kup np.Pioneer lub Nec a napewno nie będziesz miał problemów
Stary 07.10.2004, 19:09   #3
Uczeń
Nowy na forum

Właśnie sflashowałem podanym przez Ciebie biosem CG2B,wgrał się bez problemu i zararaz zaczynam testy odezwę się jak tylko coś zauważę.
Uczeń jest offline  
Stary 07.10.2004, 20:06   #4
Uczeń
Nowy na forum

Niestety ,problem sie tylko pogłębił .Dla porównania- wynik k-Probe to PIF max-127 PI max-414 błędów 7.Czy próbować kolejny upgrate?
Uczeń jest offline  
Stary 08.10.2004, 00:02   #5
Popielaty
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.01.2004
Popielaty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Do serwisu z nią, szkoda czystych płytek.
Popielaty jest offline  
Stary 08.10.2004, 00:06   #6
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
dokladnie czym predzej i mow ze zle nagrywa i pozniej nie chce czytac niektorych plyt co nagrala
dostaniesz nowa i szybsza

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 08.10.2004, 01:09   #7
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tez mam 451, bios CG3B, ale pali wszystko tragicznie oprocz verbatima +, verbow minusow nie sprawdzalem.

verbatim+R x4 max pi 11, max pif 3, ale najczesciej nie przekracza 2
Stary 08.10.2004, 08:49   #8
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a czy kolega Uczeń te biosy traktuje omnipatcherem
u mnie 451@832 bios CG3B pali wysmnienicie, pale na verbatimach +R 4xMCC2, w topicu o 812@832 zamiescilem wykres

lecz jesli jest ona na gwarancji to wgraj bios od 451 i oddawaj czym predzej dadza ci cos nooooowszego
Stary 08.10.2004, 15:38   #9
Uczeń
Nowy na forum

Na werbatimach + niestety nie próbowałem.Podobno są to jedyne płytki ,które ta nagrywarka toleruje(dlatego nie używałem ich do prób),Jeśli chodzi o omnipatchera to nie stosowałem tego z prostej przyczyny-nie wiem "z czym to sie je"Właściwie to chyba zdecydowałbym sie na oddanie do serwisu tylko nie wiem jak wgrać bios ,który był oryginalnie.Jest to bios GSB7.
Uczeń jest offline  
Stary 10.10.2004, 18:13   #10
non1.0
37357051

Data rejestracji: 30.09.2004
non1.0 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
liteona nagrywarki najwyżej można spalić
maiłem 451s,1213s i wszystko to tandeta, nie daje nic zmiana biosu.
rada "biegnij z nią do servisu i powiec ze ma problemy z nagrywaniem dvd i odtwarzaniem dvd i dodaj czy możesz wymienić na inny model innego producenta np: lg. zapłaciłeś pewnie około 500zł to wymieniusz na 4120 lub na 4160 . wszystkie nagrywają + i - a dodatkowo Ram i DL. Ja tak zrobiłem.
non1.0 jest offline  
Stary 11.10.2004, 08:46   #11
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@Uczeń
wgraj bios najstarszy (czyli gsb6) z tego linka http://codeguys.rpc1.org/firmwares/4...patched-rs.rar
pozniej z oficjalnej strony wgraj gsb9 http://www.liteonit.com/ODD/English/...Model=LDW-451S

i zanies do serwisu - oficjalne mozesz wgrywac do woli - tylko zanies im te popsute plytki i nie powinno byc problemow
Stary 11.10.2004, 13:48   #12
Uczeń
Nowy na forum

koniec litka451S

Moja przygoda z litkiem dobiegła końca .Sprzedałem go kolesiowi ,który będzie próbował w serwisie reklamować.Ja nie zrobiłem tego bo powiem szczerze nie mam już ochoty na liteona.Przymierzam sie do zakupu NEC-a 3500A.Mam nadzieje ,że wraz z kupnem tego sprzętu moje problemy z nagrywarką dobiegną końca.?
Uczeń jest offline  
Stary 11.10.2004, 13:52   #13
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

z nec-em nie bedziesz mial juz TYLE zabawy co z litkiem

ale Twoj wybor
Stary 11.10.2004, 13:55   #14
energetykSA
Bywalec

Data rejestracji: 11.10.2004
energetykSA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Talking

Cytat:
Napisany przez Uczeń
Moja przygoda z litkiem dobiegła końca .Sprzedałem go kolesiowi ,który będzie próbował w serwisie reklamować.Ja nie zrobiłem tego bo powiem szczerze nie mam już ochoty na liteona.Przymierzam sie do zakupu NEC-a 3500A.Mam nadzieje ,że wraz z kupnem tego sprzętu moje problemy z nagrywarką dobiegną końca.?
Dopiero siE zaczną NEC to kaszana będziesz mógł kopiowć sobie tylko filmy nie zabezpieczone
energetykSA jest offline  
Stary 11.10.2004, 13:59   #15
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez energetykSA
Dopiero siE zaczną NEC to kaszana będziesz mógł kopiowć sobie tylko filmy nie zabezpieczone

kaszana to moze nie jest ale niech kupi ta wersje, ktora nie nagrywa DVD-Video i wtedy zobaczy czym jest Lite-on i bedzie za nim

Twoje uprawnienia: