![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
Zobacz rezultaty głosowania: Czy poczekacie... | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 10.53% |
NIE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 89.47% |
Wszystkich głosów: 19. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Czekam na rozwiazanie sytuacji
Witam wszystkich!
Jestem szczesliwym ![]() i doszedlem do wniosku, ze w gonitwie tych zapisow razy X ,formatow DVD, ceny, zatrzymam sie i poczekam...( kiedys spieklem sie kupujac co prawda nagrywarke CD-R/CD-RW Sanyo 16x10x24,ktora kosztowala 981 zl a po pol roku ceny spadly do 200 zl i polepszyly sie oferty. Co o tym sadzicie? Ps Jesli ktos powie"co za gościu takie brednie pisze" to dodam jedynie, ze chcialbym poznac Wasze zdanie ![]() Ostatnio zmieniany przez Voytek : 16.03.2004 o godz. 18:24 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
no walsnie... brednie...
jakby kazdy tak czekal i myslal ze za 6 miechow bedzie 200-300zl taniej to wlasnie przymierzalbym sie do zakupu 486DX ![]() za pol roku powiesz ze zaczekasz kolejne pol roku bo ma wyjsc nowy model, ktory jest jeszcze lepszy... i tak w kolko... |
![]() |
![]() |
#3 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
edwardo--dokladnie TAK !!!
#4 |
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
ja ni czekam narazie jescze sie na tym da zarobic i wiem ze mi sie DVD bryner moze zwrocic w polowie przynajmniej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
czopochrup - a tak za darmo to by sie blizniemu nie dalo
![]()
#6 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moim skromnym zdaniem - na pewno nie należało kupować DVD burnera jako pierwszy. Sprzęt nowy (w sensie nowości technicznej) jest z reguły drogi. Kupowac należy kiedy rynek się ustabilizuje, oferta jest duża a więc i wybór spory. A ceny wtedy spadają. Przykładowo - można sie było wstrzymać z zakupem nagrywarki tylko na minusy ale jesli ktoś chce, to powinien sobie kupować palnik teraz, kiedy dwuformaty są powszechne i już niezbyt drogie.
A co z DL ? Tu sprawa jeszcze jest niejasna. Być moze palniki DL nie będą już takimi nowościami technicznymi, ale wersjami urzadzeń 4,7 GB. A więc będą już nie tak drogie . Oczywiście pierwszych serii można nie kupować, poczekać na przykład na nagrywanie x4 (pierwsze będą nagrywały x2) Jabba |
![]() |
![]() |
#7 |
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
hm.. zle to sformuowalem
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
pietrek
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
Bo moze DL bedzie czyms jak Laser Disc, cos co jest a co jest szerzej nie znane. Zawsze warto czekac, ale nie zyjemy wiecznie. Kiedys trzeba sie zdecydowac na zakup. Uwazam, ze mozna kupowac dvd+-rw ze speedami x8. Jakos szybciej sobie nie wyobrazam. Niedluga wejda nagrywary x16 i wtedy planuje zakup Nec-a 2500 [x8 wlasnie] - spodziewam sie ceny ok. 350-430 PLN [obecnie 520]. A ten miesiac dwa moge jeszcze zaczekac - moze DL wywola wiekszy spadek cen ? moze ... moze ....
![]() |
#9 | |
przeklina i nabija posty
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
Cytat:
Ja kupilem necka za 530 zl i co mi to dalo jak zwalilem sobie 4 tdki za 8.20 to juz mnie kosztuje 562.80. Nie mozna patrzec tylko na cene sprzetu ale takze na nosniki, i sposob uzycia. BO np wole kupic nagrywarke dvd niz kolejny dysk albo setki cdkow.
![]() |
#10 | |
pietrek
![]() |
Cytat:
Dla mnie technologia nagrywania plyt dvd jest jeszcze niedopracowana. Jak ja dopracuja to bedzie juz przestarzala np. kaseta magnetofonowa, vhs czy pomalu cdr [compact disc]. A to chyba kolejny argument, ze czasami chwilke warto poczekac - aby nie za dlugo ![]()
![]() |
#11 |
przeklina i nabija posty
![]() |
![]() ![]() Ja potrzebowalem do ps2 i srednio zadowolony jestem ale dyski dzieki temu tez bede mogl wyczyscic szybko i nie zajmujac szaf cdkami. Problem nie lezy w tym ze cos sie wali bo cd tez sie potrafi spiepszyc problem w tym ze nosnik dvd troszke drozszy przynajmniej ten markowy.
#12 | |
pietrek
![]() |
Cytat:
Podsumowujac dvd juz jest bardziej elastyczne od cdr, nowy standard wypiera poprzedni. Inaczej byc nie moze - to sie chyba nazywa postep techniczny ![]()
![]() |
#13 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
No ale zobaczcie niech minelo 1,5 roku sprawa nagrywarek CD-R/CD-RW stanela tzn nikt juz nie produkuje wyzszych predkosci tzn 52X ( mialy byc 54x ) zmienia sie jedynie pred. CD-RW no i jakosc korekcji bledow i jakies duperele jakie dawal np. HP , Yamaha wypalanie etykiet na plycie.
TO CO nie myslicie ,ze nie bedzie tak z nagrywarkami DVD - dojdzie do pewnego momentu i pozniej juz tylko jakies drobne zmianki |
![]() |
![]() |
#14 |
przeklina i nabija posty
![]() |
terpilowski ty chyba nie rozumiesz o oc mi chodzi.
Jak ci sie spiepszy cd to masz 700 mb w plecy i ~1.3 za verbatima a jak ci sie spiepszy dvd to masz 5-9 zl w plecy nie wazne ile bys tam nie nagral. A ze ekonomiczniej dzialajace wychodza to wiem Platinium na ricoh'u 5 zl = jakies 5 cd ![]()
#15 | |
pietrek
![]() |
Cytat:
DVD jest jeszcze systemem w naszych domach stosunkowo mlodym i bedzie dalej rozwijanym. Ja sugeruje tylko, ze czekanie ma sens, ale w ograniczonym zakresie. Bede zmuszony do zakupu nagrywarki to kupuje z tych co sa dostepne na rynku. Moge poczekac to czekam, wiedzac, ze kupie i lepsza i tansza. Dobrym przykladem sa tu chyba nowe biosy instalowane w nowych nagrywarkach. Co do sypania sie nosnikow - czy to cdr czy dvd, strata jest zawsze bolesna i malo pozadana. Na dvd szczegolnie nie warto oszczedzac - tyle sie dowiedzialem z tego forum ![]() No i pozostaje testowanie nosnikow w miare mozliwosci. Chyba sie wypowiedzialem juz wystarczajaco w tym temacie ![]() Krotko mowiac, czasami taniej oznacza drozej. Wiec chyba slusznie nagrywasz na dobrych nosnikach.
![]() |
|
|