Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

ed hunter 18.08.2005 14:54

Cytat:

Napisany przez karel48
Nie miałem Neca więc go nie oceniam - z forum można jednak wywnioskować że ostatnim wartym uwagi modelem był ND-3500.
Może niedlugo Nec znowu stanie się przebojem ... kiedy będzie Litkiem ;) :D
||

Ależ nie ujmuj sobie - i tak jesteś orginalną i rozpoznawalną osobą na tym forum ... ;)
:piwo:

fajnie, ale myśle o zamianie na lg :> - czym więcej zmian tym lepiej ||

juicepp 18.08.2005 15:08

Cytat:

Napisany przez ed hunter

dobry wybór ||

karel48 18.08.2005 16:14

Cytat:

Napisany przez ed hunter

Dobry wybór - biorąc pod uwagę, że to tylko krótki przystanek w drodze do ostatecznego celu jakim jest BenQ :>
W myśl zasady - czym więcej zmian tym lepiej - dodam że zmian na lepsze ;)
:piwo:

legion 18.08.2005 17:03

Cytat:

Napisany przez juicepp
widze że niezbyt zrozumiałeś sens mojej wypowiedzi (z Twojego podpisu można wyczytać, iż jesteś zwolennikiem piwa, domyślam się iż za dużo go popijasz i szarych komórek Ci ubywa, wiec fakt niezrozumienia jest wytłumaczalny w Twoim przypadku) toteż napiszę CI prościej:
zostały wyprodukowane (wyszły z pieca), przynosimy taki kupiony sprzęt ( w tym przypadku nagrywarka dvd LITEON, wkładamy płyte mediastore x52 i... :-o Liteon moze ją nagrać max x16 (to chyba rozumiesz bo to proste przecież || )

to raczej ty nie zbyt zrozumiales sens tego tematu a co do picja piwa to fakt lubie :piwo: ale jakos nie widzialem zeby mi ubylo szarych komorek bo tobie nawet po spozycju wody mineralnej ich ubywa a co dopiero po wypicu czegos mocniejszego aha juz rozumiem czyli kupuje mediastrore nagrywam tylko 16x jasne kolego wiesz napij sie mineralnej bo zaraz umre ze smiechu :D
Cytat:

Napisany przez juicepp
powinieneś zaliczyć szkołe poprawnego i logicznego myślenia bo z tego zdania niewiele mozna wywnioskować (przestań pić to PIWO!! :bicz: )

jasne juz jade zrobie kolejny dyplom ktory mi pracy nieda ale tobie sie przyda troche logistyki w pigułce :) i bedziesz jak nowy :)
Cytat:

Napisany przez juicepp
za to Ty powinieneś kupić książke do gramatyki i się podszkolić :fiu:

no tak jasne w jakim sklepie sobie moge juz ja kupic no chyba nie w prolinie a moze wezme korepetycje u twojej bylej nauczycielki polskiego :)
Cytat:

Napisany przez juicepp
niby czym się zapędzam?
Liteon w niczym nie jest lepszy od LG.

a ty czytac umiesz moze powiesz mi gdzie ja napisalem ze liteon jest lepszy od LG to ty sie podniecasz twierdzisz ze LG nawet od NEC jest lepsze :)
Cytat:

Napisany przez juicepp

I znowu źle wywnioskowałeś (czyżby znowu to PIWO :idea: )
LG nie jest mistrzem, pisałem o tym wczeniej. Zanim kupiłem swoje LG spędziłem na czytaniu for i testów na temat nagrywarek dvd napewno więcej czasu niż Ty przesiedziałeś na języku polskim. Ukształtował mi na tej podstawie następujący ranking:
PLEXTOR
PIONEER
BENQ
LG
...

Ja nie rozumie czy ty masz jakis uraz do piwa czy pochodzisz z rodziny chadzajacej w niedziele na spotkania AA :).
Tak powaznie tyle czasu spedziles na forach i na jezyku polskim jezu normalnie
jestes wspanialy :D
Cytat:

Napisany przez juicepp
i dlatego zakupiłem LG bo nie chciało mi się szukać Pioneera i Benqa, a Proline był pod nosem (czytaj "w pobliżu"), wcześniej mialem Liteona i Neca i oba padły, ale zanim padł Liteon, troche go potestowałem i nie chciał nagrywać z max prędkościami tanich cd, a z porysowanymi sobie kiepsko radził. Za to LG czyta te cd bardzo dobrze (te z którymi Liteon sobie nie radził).

jasne taki czlowiek jak ty zawsze idzie na latwizne i teraz nie dziwie sie ze Polska jest takim krajem jakim jest jezeli ma wiecej takich obywateli jak ty :D
Cytat:

Napisany przez juicepp
co z tego ze masz takie osiągi na Liteonie skoro to nie taki Liteon jaki mozna kupić w sklepach tylko zmodowany...

no jasne zazdrosny jestes bo twojego LG niedarady zmodowac a co dopiero sprawdzic PI/PIF

legion 18.08.2005 17:04

Cytat:

Napisany przez juicepp
nie każdy potrafi sobie zrobić z nagrywarką co sam zrobiłeś (lub ktoś CI pomógł)

jasne pomogla mi mysl tworcza ktorej tobie brak :)
Cytat:

Napisany przez juicepp
każdy benchmark robi się na podstawie nowych niezmodowanych urządzen (chyba ze porównujemy Liteona niezmodowanego do zmodowanego by zobaczyc roznice), a Ty porównujesz urządzenie zmodowane do niezmodowanego (modowanie = przerabianie)

co ty nie powiesz naprawde czyli moj modowany litek juz nie jest 812 tylko 823
dzieki sprzedam go o 20 zlotych wiecej :D
Cytat:

Napisany przez juicepp
a PIWO :piwo: Ci po oku nie jeździ?

ty naprawde masz awersie do piwa i do mojego podpisu moze czas sie udac do psychologa :)
Cytat:

Napisany przez juicepp
JAk juz wcześniej wspominałem jak tylko dorwe Liteona postaram sie porobić dokładne testy i przyrównać je do LG i wstawić na forum zeby przytrzeć nosa cwaniakom którzy naciachali postów wstawianiem kilkudziesięciu postów naraz, jeden pod drugim(jakby nie umieli edytować postów:P ) i myślą ze są spoko (pisane prostym językiem zeby niektórzy zrozumieli, bo jak widać niektórzy przesadzają z Piwem ) Pozdrawiam wszytskich forumowiczów! :PEACE:

hheheheh nie trudz sie bo byli na forach i tym forum lepsi od ciebie jakos nic nie udowodnili tym cwaniaka :)

P.s
normalnie dzisaj mnie zabiles poczuciem twojej wiedzy :D

ed hunter 18.08.2005 17:14

kupiłem NECa i mogę stwierdzić, że już że jest lepszy od Liteona w szybkości czytania błędów ||
nawer 16 razy na wypalankach :spoko:

innych zalet na razie nie widzę.

legion 18.08.2005 17:18

Cytat:

Napisany przez ed hunter
kupiłem NECa i mogę stwierdzić, że już że jest lepszy od Liteona w szybkości czytania błędów ||
nawer 16 razy na wypalankach :spoko:

no i to sie nazywa wlasciwy zakup :D

neoscorpion 18.08.2005 17:51

A ja wlasnie dzisiaj stalem sie szczesliwym posiadaczem LG 4316B z firmware A103. Dalem za niego 205zl wersja BULK. Wypalilem jak dotad 10 plytek i spokojnie widza je odtw. dvd moich qmpli.A nagrywalem na jakis noname'ach tak wiec polecam ta nagrywareczke i jeszcze ten serwis. szybko i fachowo.
pozdrawiam neoscorpion

legion 18.08.2005 18:13

Cytat:

Napisany przez neoscorpion
A ja wlasnie dzisiaj stalem sie szczesliwym posiadaczem LG 4316B z firmware A103. Dalem za niego 205zl wersja BULK. Wypalilem jak dotad 10 plytek i spokojnie widza je odtw. dvd moich qmpli.A nagrywalem na jakis noname'ach tak wiec polecam ta nagrywareczke i jeszcze ten serwis. szybko i fachowo.
pozdrawiam neoscorpion

to gratulacje pierwszy post tak ;)

Dorian 18.08.2005 18:55

Cytat:

pozdrawiam neoscorpion

Widzieć to widzą, a czy film nagrany na no name dotelepie się do końca ( oglądany ) to już inna sprawa;) Nie zdziwię się gdy po obejrzeniu 3/4 filmu będzie nagły STOP . Sprawdźcie

karel48 18.08.2005 19:29

Cytat:

pozdrawiam neoscorpion

O tak ... serwis jest ważny ... w przypadku tej nagrywarki może nawet bardzo ... ||
;)
Cytat:

Napisany przez ed hunter
kupiłem NECa i mogę stwierdzić, że już że jest lepszy od Liteona w szybkości czytania błędów
nawer 16 razy na wypalankach

I nie zdziw się jak nie zobaczysz :O

juicepp 18.08.2005 19:57

Cytat:

Napisany przez legion
to raczej ty nie zbyt zrozumiales sens tego tematu a co do picja piwa to fakt lubie :piwo: ale jakos nie widzialem zeby mi ubylo szarych komorek

bo już zapóźno by to zobaczyć, naszczęscie inni to widzą i starają Ci to pokazać...
Cytat:

aha juz rozumiem czyli kupuje mediastrore nagrywam tylko 16x jasne kolego wiesz napij sie mineralnej bo zaraz umre ze smiechu :D
NIE UMIERAJ! bo umarli przelezą do Nas bo z TObą nie będą mogli tam wytrzymać z takim podejściem do sprawy...
Cytat:

jasne juz jade zrobie kolejny dyplom ktory mi pracy nieda ale tobie sie przyda troche logistyki w pigułce :) i bedziesz jak nowy :)
KOLEJNY? widze że podczas robienia poprzedniego nie często bywałeś na logistyce, bo co ma wspólnego logiczne myślenie z logistyką?
sprawdz w encyklopedi co oznacza LOGISTYKA :fiu:
Cytat:

no tak jasne w jakim sklepie sobie moge juz ja kupic no chyba nie w prolinie a moze wezme korepetycje u twojej bylej nauczycielki polskiego :)
co Ty się tak tego Prolina uczepiłes? za Tanio tam jest?
nie musisz chodzić na korepetycje do nauczycieli, zwykły maturzysta CI wystarczy.
Cytat:

a ty czytac umiesz moze powiesz mi gdzie ja napisalem ze liteon jest lepszy od LG to ty sie podniecasz twierdzisz ze LG nawet od NEC jest lepsze :)
cały czas tak twierdzisz i starasz sie to udowodnić, chociaż z lipnym skutkiem.
Cytat:

Ja nie rozumie czy ty masz jakis uraz do piwa czy pochodzisz z rodziny chadzajacej w niedziele na spotkania AA :)
apsolutnie, wręcz przeciwnie, właśnie popijam Wareczke prosto z lodówki :piwo:
ale nie jestem aż takim fanatykiem jak Ty, i pamiętaj stare mądre przysłowie mówi:
"ALKOHOL jest dla mądrych ludzi a nie dla głupich!!" (na niektórych źle wpływa, dziwnie się zachowują i głupoty piszą na forach)
zwykle w niedziele czytam niedorzeczne posty @legiona i staram się go naprostować w jego błędnym rozumowaniu.
Cytat:

Tak powaznie tyle czasu spedziles na forach i na jezyku polskim jezu normalnie
jestes wspanialy :D
oj spędziłęm spędziłęm...
nikt i nic nie jest idealne no chyba że @legion wraz ze swoim Liteonem@Plextorem? :O
Cytat:

jasne taki czlowiek jak ty zawsze idzie na latwizne i teraz nie dziwie sie ze Polska jest takim krajem jakim jest jezeli ma wiecej takich obywateli jak ty :D
ja też się nie dziwie, skoro większość ludzi pije tyle piwa co Ty.
Cytat:

no jasne zazdrosny jestes bo twojego LG niedarady zmodowac a co dopiero sprawdzic PI/PIF
jasne że jestem zazdrosny...ale o moją żone a nie o nagrywarke...
LG nie trzeba modować, jest zmodowane fabrycznie ;)
Cytat:

P.s
normalnie dzisaj mnie zabiles poczuciem twojej wiedzy
zabiłem? czyli juz nie bedziemy czytać tych niedorzecznych rzeczy napisanych przez @legiona ? hurra!
Ty mnie za to nie zabijasz ale rozśmieszasz swoją NIEWIEDZĄ.
niektórych cytatów nieskomentuje bo są tak niedorzeczne że brak słów...
może jak zrobisz kolejny dyplom (a może wpierw powtórz mature?) to się doczekamy konkretnych porównań a nie bezsensownych.

juicepp 18.08.2005 21:01

Cytat:

Napisany przez Dorian
Widzieć to widzą, a czy film nagrany na no name dotelepie się do końca ( oglądany ) to już inna sprawa;) Nie zdziwię się gdy po obejrzeniu 3/4 filmu będzie nagły STOP . Sprawdźcie

racja, filmy dvd lepiej nagrywać na lepsze płytki, conajmniej platinum.

legion 19.08.2005 00:13

Cytat:

Napisany przez juicepp
bo już zapóźno by to zobaczyć, naszczęscie inni to widzą i starają Ci to pokazać...

no wlasnie zapozno juz nawet tobie to psychiatra nie pomoze ale wiesz nigdy niemow nigdy moze znajdzie sie jakis ktory cie wyleczy:taktak:
Cytat:

Napisany przez juicepp
NIE UMIERAJ! bo umarli przelezą do Nas bo z TObą nie będą mogli tam wytrzymać z takim podejściem do sprawy...

acha mam rozumiec "bo umarli przelezą do Nas" za duzo horrorow w dziecinstwie sie ogladalo :) teraz ma sie lekkie wypaczenie rzeczywistosci hmm :|
Cytat:

Napisany przez juicepp
KOLEJNY? widze że podczas robienia poprzedniego nie często bywałeś na logistyce, bo co ma wspólnego logiczne myślenie z logistyką?
sprawdz w encyklopedi co oznacza LOGISTYKA :fiu:

heheheh ale tymasz rozum naprawde skrzywiony prosze nie pisz juz nic wiecej :) jak sie nieznasz na zartach to juz nic ci nie pomoze :taktak:

Cytat:

Napisany przez juicepp
co Ty się tak tego Prolina uczepiłes? za Tanio tam jest?
nie musisz chodzić na korepetycje do nauczycieli, zwykły maturzysta CI wystarczy.

ta jasne uczepilem sie prolinu tak jak ty piwa i tlumacz sobie teraz to tak:
-ze proline jest gorszy od liteona :D
Cytat:

Napisany przez juicepp
cały czas tak twierdzisz i starasz sie to udowodnić, chociaż z lipnym skutkiem.

tak jasne powiedz gdzie tak twierdze chyba bardziej podchodze do tego z zimnym okiem a nie podniecam sie tym co kupilem jeszcze do tego ze jest to LG
moze w ramki sobie go wstaw :)
Cytat:

Napisany przez juicepp
apsolutnie, wręcz przeciwnie, właśnie popijam Wareczke prosto z lodówki :piwo:

tak naprawde :O to chyba jakas nowa warka bezalkocholowa i juz tak po glowie cie stuka :|

legion 19.08.2005 00:14

Cytat:

Napisany przez juicepp
ale nie jestem aż takim fanatykiem jak Ty

czyli mowisz nie jestes fanatykiem LG tylko ja jestem fanatykiem Liteona tak ???
Cytat:

Napisany przez juicepp
, i pamiętaj stare mądre przysłowie mówi:
"ALKOHOL jest dla mądrych ludzi a nie dla głupich!!" (na niektórych źle wpływa, dziwnie się zachowują i głupoty piszą na forach)

widze ze kolega sie denerwuje i uczepil sie mojego picia bo nie mial czego wiec go z innej strony gratulacje za piekne przyslowie moze jeszcze jakies na temat
picia piwa bo od niego chyba tobie za bardzo sie glowa kiwa :)
Cytat:

Napisany przez juicepp
zwykle w niedziele czytam niedorzeczne posty @legiona i staram się go naprostować w jego błędnym rozumowaniu.

a ja lubie w niedziele poczytac takie wypociny jakie pisza tacy ludzie jak ty :)
mnie nie musisz chlopcze prostowac ale jak masz cos do prostowania to zapraszam do lekarza pierwszego kontaktu :)
Cytat:

Napisany przez juicepp
oj spędziłęm spędziłęm...

no jasne jaki ty jestes skromny :)
Cytat:

Napisany przez juicepp
nikt i nic nie jest idealne no chyba że @legion wraz ze swoim Liteonem@Plextorem? :O

jasne jak masz LG to juz nic go nie przebije ?
Cytat:

Napisany przez juicepp
ja też się nie dziwie, skoro większość ludzi pije tyle piwa co Ty.

o prosze jasnowidz sie znalaz i niedlugo ze mnie alkocholika zrobi :D
Cytat:

Napisany przez juicepp
jasne że jestem zazdrosny...ale o moją żone a nie o nagrywarke...
LG nie trzeba modować, jest zmodowane fabrycznie ;)

to wspolczuje twojej zonie nie zdziwie sie jak cie zdradza na boku :) bo cieszko jej chyba w tej zazdrosci :taktak: ale polka wszystko zniesie :)
Cytat:

Napisany przez juicepp
zabiłem? czyli juz nie bedziemy czytać tych niedorzecznych rzeczy napisanych
Ty mnie za to nie zabijasz ale rozśmieszasz swoją NIEWIEDZĄ.

jasne kolego twoja wiedza jest tak wielka ze sie nie umywa do poziomu tego forum co tu jeszcze robisz ?????
Cytat:

Napisany przez juicepp
niektórych cytatów nieskomentuje bo są tak niedorzeczne że brak słów...
może jak zrobisz kolejny dyplom (a może wpierw powtórz mature?) to się doczekamy konkretnych porównań a nie bezsensownych.

pan maturzysta sie znalazl taki wielki mozg no prosze marnuje sie na takim forum
p.s
to pokaz mi porownanja twoje narazie duzo gadasz a malo robisz
Cytat:

Napisany przez juicepp
racja, filmy dvd lepiej nagrywać na lepsze płytki, conajmniej platinum.

no to nie sa juz plyty noname a ja myslalem ze wszystko co sie nagra na LG nawet film bedzie dzialac :) to w koncu nagrywa dobrze na noname czy od czasu do czasu ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:24.