![]() |
Cytat:
|
Opinie tak, ale wdzisiejszych czasach testy nie sa obiektywne, czesto test napedow sa sponsorowane
|
Cytat:
To po co fora internetowe, portale o tematyce nagrywarek, gazety lub czasopisma ;) Oczywiście każdy podejmuje decyzję na własne ryzyko wybierając dany model nagrywarki, jednak warto PRZECZYTAĆ np.opinie, testy itd. ale to tylko dla nienormalnych...... :> |
hihi a kto z normalnych ludzi sugeruje sie testami w chipie ,pc world domputer, albo w innym komputer swiecie??Przeciez to pic na wode> nagrywarke wybiera sie wedlug wlasnych preferencji i w ciemno, bo nawet najlepsza nagrywarka moze okazac sie totalnym szajsem, jesli sie trafi na zly firmware, zly model, jakas trefna partie.
|
Cytat:
:D |
W "CHIP Testy" w kategorii nagrywarek dvd wygrała.... no jak myślicie ?
Oczywiście że LG GSA-4163b 8 ) |
Cytat:
NEC 3520 :najlepsz: |
Cytat:
|
Przyszedl naped (LG)
Narazie chodzi jak zloto. |
Ja natomiast zastanawiam się nad zakupem tego: NEC ND-3520A . Czytałem że nagrywarka bardzo dobra tylko że głośna.
|
Walić pieniądze, ważne zeby był dobry, wole kupić droższą niż tanią i wymieniać co pół roku.
|
ja polecam pioneera 109
|
@Satyr
LG 4163b i BenQ 1620...czyli te których nie ma na twojej liście....;) a z tych które wymieniłeś to plex 716...z tym że jest około 100% droższy od reszty |
Chciałbym się dowiedzieć jaką nagrywarkę warto kupić Plextor PX-716A, NEC ND-3520A lub Pioneer DVR-109 (zależy mi na jakości nagrania oraz korekcji błędu)
|
Co do robienia legalnych kopii zapasowych to wydaje mi się, że w sumie nie ma co na to patrzeć z prostej przyczyny - z przekopiowaniem najnowszych wersji zabezpieczeń to praktycznie żaden napęd sobie nie radzi. Przy kopiowaniu tych troszkę starszych to chyba najlepiej radzą sobie litki i lg.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:31. |