![]() |
Mam w granicach 450 złotych i jutro (właściwie to już dziś) po południu muszę wrócic do domu z nagrywarką DVD-RW (z DL-em oczywiście) i tutaj pole do popisu dla was. Radźcie ludzie
|
Cytat:
pozdro :piwo: |
Cytat:
LG jest dobra nagrywarka, ale nie wiem dlaczego teraz dla odmiany pojawil sie tu tak duzy lobbing LG, wykorzystujacy takie argumenty jak test cipa. ... || |
Cytat:
|
Albo plextro;)
|
Cytat:
|
Ja tez polecam neca:)Moze nie jest moja odpowiedz obiektywna, bo mam tylko neca, no ale polecam go z czystym sumieniem
|
Cytat:
|
Witam.
Musze szybko dokonac wyboru nagrywarki, ograniczylem sie do Liteon SOHW-1673 lub NEC ND-3520A. Czy moglibyscie pomoc, pokazujac dobre i zle strony tych napedow? (moglbym je porownac na stronie Chip'a ale jakos juz im nie wierze, wole Wasze spostrzezenia) O Liteonie slyszalem ze troche glosny... (w sumie nie jest to dla mnie priorytetem). Najwazniejsze aby dobrze nagrywalo. Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam. |
Co wybrać?
Witam,
mam taką wielką prośbę. Chciałbym sobie kupić nagrywarkę dvd i po lekturze Waszego forum zawęziłem sobie wybór do LG 4163b lub Pioneer 109. Od razu mówię, róznica cenowa (w tym przypadku) nie ma dla mnie znaczenia, dla mnie jest najważniejsze, żeby to dobrze chodziło. Tyle, że mam taką sprawę - chciałbym, żeby ten mój nowy sprzęcior wypalił płytki, które będą mi chodzić na kinie domowym (które kupię z kolei za miesiąc, za jakieś 2 tys z hakiem, więc całkiem całkiem dobre - tak sądzę ;) ), a także chciałbym czasem wykonać "legalną kopię" ;) do użytku domowego. Która z tych nagrywarek lepiej by mi służyła pod kątem moich oczekiwań? Proszę o pomoc i jakieś info. Pozdr. |
[QUOTE=pawelblu]No to mamy np. takie zestawienie z cdrinfo.pl:
Jakiej firmy nagrywarki DVD używasz (jeżeli masz więcej niż jedną, wybierz preferowaną): LiteOn: 3198 - 41.39 % LG: 1322 - 17.11 % NEC: 1286 - 16.64 % Pioneer: 346 - 4.48 % Plextor: 299 - 3.87 % itd. No wiec zgodnie z zasada prawa wolnego rynku, najlepszy jest LiteOn (bo wkoncu kto kupowalby kiepski sprzet...) Że jest ich duzo wcale nie oznacza ze sa najlepsze. Swego czasu po polskich drogach jezdzilo duzo maluchow, polonezow itd..... |
lg ma ten plus ze mozna nagrywac dvd ram i jesli nie trafisz na model ktory sie bedzie psul to posluzy ci dlugo a co do neca to bedzie pewnie lepszy bo jest na tym samyk ukladzie co pioneer 109
|
Cytat:
|
Panowie pomozcie wybrac mi pomiedzy NEC 3520A vs LG 4163B
jak byscie mogli, podajcie krotkie argumenty :) |
kup sobie pineera 109d bo za wiele gorszy od plexa nie jest w nagrywaniu w odczycie jest juz zle..;]
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:58. |