Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

Acneo 07.04.2005 00:23

Mam w granicach 450 złotych i jutro (właściwie to już dziś) po południu muszę wrócic do domu z nagrywarką DVD-RW (z DL-em oczywiście) i tutaj pole do popisu dla was. Radźcie ludzie

bart00 06.04.2005 22:37

Cytat:

Napisany przez Echnaton
Witam,
mam taką wielką prośbę. Chciałbym sobie kupić nagrywarkę dvd i po lekturze Waszego forum zawęziłem sobie wybór do LG 4163b lub Pioneer 109. Od razu mówię, róznica cenowa (w tym przypadku) nie ma dla mnie znaczenia, dla mnie jest najważniejsze, żeby to dobrze chodziło. Tyle, że mam taką sprawę - chciałbym, żeby ten mój nowy sprzęcior wypalił płytki, które będą mi chodzić na kinie domowym (które kupię z kolei za miesiąc, za jakieś 2 tys z hakiem, więc całkiem całkiem dobre - tak sądzę ;) ), a także chciałbym czasem wykonać "legalną kopię" ;) do użytku domowego. Która z tych nagrywarek lepiej by mi służyła pod kątem moich oczekiwań? Proszę o pomoc i jakieś info. Pozdr.

Pioneer 109 jest super mam go od jakiegos czasu i nie zaluje tego zakupu:)

pozdro
:piwo:

pawelblu 06.04.2005 20:30

Cytat:

Napisany przez wikking
Że jest ich duzo wcale nie oznacza ze sa najlepsze. Swego czasu po polskich drogach jezdzilo duzo maluchow, polonezow itd.....

Zgadza sie (to byla taka riposta :) widze ze zbyt duzy skok myslowy || ) - tak samo jak to ze LG wygralo test chipa od razu nie znaczy ze jest super-hiper.

LG jest dobra nagrywarka, ale nie wiem dlaczego teraz dla odmiany pojawil sie tu tak duzy lobbing LG, wykorzystujacy takie argumenty jak test cipa.

... ||

demek 06.04.2005 17:47

Cytat:

Napisany przez Echnaton
Witam,
mam taką wielką prośbę. Chciałbym sobie kupić nagrywarkę dvd i po lekturze Waszego forum zawęziłem sobie wybór do LG 4163b lub Pioneer 109. Od razu mówię, róznica cenowa (w tym przypadku) nie ma dla mnie znaczenia, dla mnie jest najważniejsze, żeby to dobrze chodziło. Tyle, że mam taką sprawę - chciałbym, żeby ten mój nowy sprzęcior wypalił płytki, które będą mi chodzić na kinie domowym (które kupię z kolei za miesiąc, za jakieś 2 tys z hakiem, więc całkiem całkiem dobre - tak sądzę ;) ), a także chciałbym czasem wykonać "legalną kopię" ;) do użytku domowego. Która z tych nagrywarek lepiej by mi służyła pod kątem moich oczekiwań? Proszę o pomoc i jakieś info. Pozdr.

pioneer 109 i nowy bios od razu:)

loki7777 06.04.2005 17:34

Albo plextro;)

namor 06.04.2005 17:22

Cytat:

Napisany przez Echnaton
Witam,

skoro różnica cenowa nie ma znaczenia to zdecydowanie Pioneer

loki7777 06.04.2005 11:03

Ja tez polecam neca:)Moze nie jest moja odpowiedz obiektywna, bo mam tylko neca, no ale polecam go z czystym sumieniem

melag 06.04.2005 09:13

Cytat:

Napisany przez lukecz
Witam.

Musze szybko dokonac wyboru nagrywarki, ograniczylem sie do Liteon SOHW-1673 lub NEC ND-3520A. Czy moglibyscie pomoc, pokazujac dobre i zle strony tych napedow? (moglbym je porownac na stronie Chip'a ale jakos juz im nie wierze, wole Wasze spostrzezenia)
O Liteonie slyszalem ze troche glosny... (w sumie nie jest to dla mnie priorytetem). Najwazniejsze aby dobrze nagrywalo.

Dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.

Z tych dwóch zdecydowanie polecam NEC-a

lukecz 06.04.2005 08:54

Witam.

Musze szybko dokonac wyboru nagrywarki, ograniczylem sie do Liteon SOHW-1673 lub NEC ND-3520A. Czy moglibyscie pomoc, pokazujac dobre i zle strony tych napedow? (moglbym je porownac na stronie Chip'a ale jakos juz im nie wierze, wole Wasze spostrzezenia)
O Liteonie slyszalem ze troche glosny... (w sumie nie jest to dla mnie priorytetem). Najwazniejsze aby dobrze nagrywalo.

Dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.

Echnaton 06.04.2005 06:56

Co wybrać?

Witam,

wikking 05.04.2005 20:31

[QUOTE=pawelblu]No to mamy np. takie zestawienie z cdrinfo.pl:

Jakiej firmy nagrywarki DVD używasz (jeżeli masz więcej niż jedną, wybierz preferowaną):

LiteOn:
3198 - 41.39 %

LG:
1322 - 17.11 %

NEC:
1286 - 16.64 %

Pioneer:
346 - 4.48 %

Plextor:
299 - 3.87 %

itd.

No wiec zgodnie z zasada prawa wolnego rynku, najlepszy jest LiteOn (bo wkoncu kto kupowalby kiepski sprzet...)

Że jest ich duzo wcale nie oznacza ze sa najlepsze. Swego czasu po polskich drogach jezdzilo duzo maluchow, polonezow itd.....

demek 03.04.2005 22:23

lg ma ten plus ze mozna nagrywac dvd ram i jesli nie trafisz na model ktory sie bedzie psul to posluzy ci dlugo a co do neca to bedzie pewnie lepszy bo jest na tym samyk ukladzie co pioneer 109

sampajo 03.04.2005 15:48

Cytat:

Napisany przez eVs
Panowie pomozcie wybrac mi pomiedzy NEC 3520A vs LG 4163B

Ja polecałbym Ci LG-4163B bios A103 ponieważ taką posiadam i jestem z niej bardzo zadowolony, zero problemów z odczytem jak i wypalaniem plyt cdr,cdrw, dvd+r, dvd-r, jedyna płyta jaką nie testowałem to jak narazie DVD-RAM,ma opcję bitsetting(dvd+r na dvd-rom), poza tym jest dobrze wykonana i cicha, ale to już tak na marginesie bo wiadomo,że głównie chodzi jakość zapisywania oraz odczytywanie płyt. Natomiast co do NEC to się nie wypowiem bo jej nie miałem i nie mam, może ktoś kto ma to Ci napisze jak się sprawuje ta nagrywarka,albo przeszukaj forum ;). Dodam jeszcze, że używam tej nagrywarki w dość słabym kompie a można powiedzieć, że w kompie który jest zalecany przez producenta jako minimum do tej nagrywarki i działa bardzo dobrze :).

eVs 03.04.2005 13:04

Panowie pomozcie wybrac mi pomiedzy NEC 3520A vs LG 4163B

jak byscie mogli, podajcie krotkie argumenty :)

demek 02.04.2005 15:15

kup sobie pineera 109d bo za wiele gorszy od plexa nie jest w nagrywaniu w odczycie jest juz zle..;]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:58.