Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

Echnaton 06.04.2005 06:56

Co wybrać?

Witam,
mam taką wielką prośbę. Chciałbym sobie kupić nagrywarkę dvd i po lekturze Waszego forum zawęziłem sobie wybór do LG 4163b lub Pioneer 109. Od razu mówię, róznica cenowa (w tym przypadku) nie ma dla mnie znaczenia, dla mnie jest najważniejsze, żeby to dobrze chodziło. Tyle, że mam taką sprawę - chciałbym, żeby ten mój nowy sprzęcior wypalił płytki, które będą mi chodzić na kinie domowym (które kupię z kolei za miesiąc, za jakieś 2 tys z hakiem, więc całkiem całkiem dobre - tak sądzę ;) ), a także chciałbym czasem wykonać "legalną kopię" ;) do użytku domowego. Która z tych nagrywarek lepiej by mi służyła pod kątem moich oczekiwań? Proszę o pomoc i jakieś info. Pozdr.

lukecz 06.04.2005 08:54

Witam.

Musze szybko dokonac wyboru nagrywarki, ograniczylem sie do Liteon SOHW-1673 lub NEC ND-3520A. Czy moglibyscie pomoc, pokazujac dobre i zle strony tych napedow? (moglbym je porownac na stronie Chip'a ale jakos juz im nie wierze, wole Wasze spostrzezenia)
O Liteonie slyszalem ze troche glosny... (w sumie nie jest to dla mnie priorytetem). Najwazniejsze aby dobrze nagrywalo.

Dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.

melag 06.04.2005 09:13

Cytat:

Napisany przez lukecz
Witam.

Musze szybko dokonac wyboru nagrywarki, ograniczylem sie do Liteon SOHW-1673 lub NEC ND-3520A. Czy moglibyscie pomoc, pokazujac dobre i zle strony tych napedow? (moglbym je porownac na stronie Chip'a ale jakos juz im nie wierze, wole Wasze spostrzezenia)
O Liteonie slyszalem ze troche glosny... (w sumie nie jest to dla mnie priorytetem). Najwazniejsze aby dobrze nagrywalo.

Dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.

Z tych dwóch zdecydowanie polecam NEC-a

loki7777 06.04.2005 11:03

Ja tez polecam neca:)Moze nie jest moja odpowiedz obiektywna, bo mam tylko neca, no ale polecam go z czystym sumieniem

namor 06.04.2005 17:22

Cytat:

Napisany przez Echnaton
Witam,
mam taką wielką prośbę. Chciałbym sobie kupić nagrywarkę dvd i po lekturze Waszego forum zawęziłem sobie wybór do LG 4163b lub Pioneer 109. Od razu mówię, róznica cenowa (w tym przypadku) nie ma dla mnie znaczenia, dla mnie jest najważniejsze, żeby to dobrze chodziło. Tyle, że mam taką sprawę - chciałbym, żeby ten mój nowy sprzęcior wypalił płytki, które będą mi chodzić na kinie domowym (które kupię z kolei za miesiąc, za jakieś 2 tys z hakiem, więc całkiem całkiem dobre - tak sądzę ;) ), a także chciałbym czasem wykonać "legalną kopię" ;) do użytku domowego. Która z tych nagrywarek lepiej by mi służyła pod kątem moich oczekiwań? Proszę o pomoc i jakieś info. Pozdr.

skoro różnica cenowa nie ma znaczenia to zdecydowanie Pioneer

loki7777 06.04.2005 17:34

Albo plextro;)

demek 06.04.2005 17:47

Cytat:

Napisany przez Echnaton
Witam,

pioneer 109 i nowy bios od razu:)

pawelblu 06.04.2005 20:30

Cytat:

Napisany przez wikking
Że jest ich duzo wcale nie oznacza ze sa najlepsze. Swego czasu po polskich drogach jezdzilo duzo maluchow, polonezow itd.....

Zgadza sie (to byla taka riposta :) widze ze zbyt duzy skok myslowy || ) - tak samo jak to ze LG wygralo test chipa od razu nie znaczy ze jest super-hiper.

LG jest dobra nagrywarka, ale nie wiem dlaczego teraz dla odmiany pojawil sie tu tak duzy lobbing LG, wykorzystujacy takie argumenty jak test cipa.

... ||

bart00 06.04.2005 22:37

Cytat:

Napisany przez Echnaton
Witam,

Pioneer 109 jest super mam go od jakiegos czasu i nie zaluje tego zakupu:)

pozdro
:piwo:

Acneo 07.04.2005 00:23

Mam w granicach 450 złotych i jutro (właściwie to już dziś) po południu muszę wrócic do domu z nagrywarką DVD-RW (z DL-em oczywiście) i tutaj pole do popisu dla was. Radźcie ludzie

cooba75 07.04.2005 06:26

To sie nie masz nad czym zastanawiac:

Plextor

http://sklep.benchmark.pl/katalog_2862.html

loki7777 07.04.2005 11:18

No to bierz plextora za 470:)

wikking 07.04.2005 13:45

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Zgadza sie (to byla taka riposta :) widze ze zbyt duzy skok myslowy || ) - tak samo jak to ze LG wygralo test chipa od razu nie znaczy ze jest super-hiper.

LG jest dobra nagrywarka, ale nie wiem dlaczego teraz dla odmiany pojawil sie tu tak duzy lobbing LG, wykorzystujacy takie argumenty jak test cipa.

... ||

No moze troche sie zagalopowalem.
Wysoka liczba uzytkownikow sprzatu lite-on moze byc spowodowana ich cena. Po drugie na forum jest masa uzytkownikow lite-on ktorzy mowia ze sprzet jest ok, co zacheca kolejnych do ich kupna. Natomiast wystarczy jedna opinia kogos kto nie mial doczynienia z lg, a mowi ze sprzet jest do bani - taki komentarz zniecheca 15-20 osob.
Gdy kupowalem swoja nagrywarke (skusilem sie na lg gsa 4163b z tego powodu ze moj sprzet lg gce 8240b dziala bezawaryjnie juz prawie 3 latka-a wypalil niemalo), w 4 sklepach (na 7) w moim miescie nie mieli lg 4163b. Na pytanie "dlaczego?" sprzedawcy odpowiedali ze lite-on jest tanszy. Doslownie na sile wciskali mi ten sprzet nie podajac argumentow "za".
Ja nie mowie ze lite-on jest do bani a lg the best- nie mam porownania. Pozyjemy zobaczymy, jak padnie lg to moze skusze sie na lite-on. Narazie jestem zadowolony z tego co mam.

Acneo 07.04.2005 13:47

Zapomniałem dodać że niechce plextora kiedyś miałem i się piekielnie zawiodłem.

Więc pewnie albo Nec 3520 albo pionieer 109 tylko piwedzcie którą bo za dwie godziny chce już kupić napęd !!!!!!

cooba75 07.04.2005 14:30

Ja mam akurat LG 4163B i nie mam z nim akurat problemow.
Pomysl jeszcze nad nim

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:55.