![]() |
Ja natomiast zastanawiam się nad zakupem tego: NEC ND-3520A . Czytałem że nagrywarka bardzo dobra tylko że głośna.
|
Przyszedl naped (LG)
Narazie chodzi jak zloto. |
Cytat:
|
Cytat:
NEC 3520 :najlepsz: |
W "CHIP Testy" w kategorii nagrywarek dvd wygrała.... no jak myślicie ?
Oczywiście że LG GSA-4163b 8 ) |
Cytat:
:D |
hihi a kto z normalnych ludzi sugeruje sie testami w chipie ,pc world domputer, albo w innym komputer swiecie??Przeciez to pic na wode> nagrywarke wybiera sie wedlug wlasnych preferencji i w ciemno, bo nawet najlepsza nagrywarka moze okazac sie totalnym szajsem, jesli sie trafi na zly firmware, zly model, jakas trefna partie.
|
Cytat:
To po co fora internetowe, portale o tematyce nagrywarek, gazety lub czasopisma ;) Oczywiście każdy podejmuje decyzję na własne ryzyko wybierając dany model nagrywarki, jednak warto PRZECZYTAĆ np.opinie, testy itd. ale to tylko dla nienormalnych...... :> |
Opinie tak, ale wdzisiejszych czasach testy nie sa obiektywne, czesto test napedow sa sponsorowane
|
Cytat:
|
No to mamy np. takie zestawienie z cdrinfo.pl:
Jakiej firmy nagrywarki DVD używasz (jeżeli masz więcej niż jedną, wybierz preferowaną): LiteOn: 3198 - 41.39 % LG: 1322 - 17.11 % NEC: 1286 - 16.64 % Pioneer: 346 - 4.48 % Plextor: 299 - 3.87 % itd. No wiec zgodnie z zasada prawa wolnego rynku, najlepszy jest LiteOn (bo wkoncu kto kupowalby kiepski sprzet...) Macie jeszcze jakies ciekawe zestawienia z gwiazdkami, cyferkami i smiesznymi obrazkami ??? || |
Ja nie mam, ale kolega wyzej pewnie cos znajdzie
|
Nagrywarki DVD LiteOn'a wg. mnie były bardzo dobre, wręcz bdb ;) ale modele pokrewne 832 oraz oczywiście sam 832. Od modelu 1633 to już równia pochyła w dół. Szkoda, ale teraz jak bym miał wybrać lg4163 vs liteon1673 to bez wahania wybrałbym 4163, mimo że to lg.
|
"mimo że to lg." .....???czlowieku poczytaj sobie na forum to sie dowiesz ze na LG prawie skarg nie ma , spotkalem sie jedynie z jednym przypadkiem na forum ze lg poszlo do wymiany....a reszta tyczyla sie konfiguracji komputera .to o czyms swiadczy(!)
pozatym z NEC'ami trzeba sie bawic biosami :D pozdroawiam |
Najciekawsze jest w tym wszystkim to, że współprca LG z Hitachi'm wyszła LG na dobre, natomiast współpraca Samsunga z Toschibą raczej wyszła Toschibie bokiem, a Samsung jaki był taki jest......
Oktawian_15 Jak już cytujesz i odpowiadasz to cytuj pełne zdanie a nie fragment zdania wyrwany z całości i z kontekstu. Jakby nie było moja wypowiedź o LG była pozytywna, jesli nie b. pozytywna a sugerujesz, jakbym go prawie opluł..... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:36. |