Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

demek 10.04.2005 22:51

do 300 zl to kup pioneera 109 bo kosztuje mniej niz 300

Conti 10.04.2005 22:52

-> mgit
Wydaje mi się, że liteon po prostu w pewnym momencie stanął w miejscu (model 1633) i od tej poru ani kroku do przodu w kwesti technologicznej, przez co inni go po prostu wyprzedzili.
Zły nie jest. Dobrze nagrywa dobrej klasy nośniki, szczególnie "dvd + " , z kiepskimi nośnikami sobie kiepsko radzi, a kiepski "dvd - " to już porażka. Za to są praktycznie jednymi z najlepszych jeśli nie najlepszymi czytnikami płyt.

Więc dobrze jest mieć komplet: Liteon 16x3 + nec35x0 --> bdb czytnik i bdb wypalarka.

d@n_007 11.04.2005 14:49

a co panstwo myslicie o samsung ts-h552??

Conti 11.04.2005 15:40

Ja myślę to samo o wszystkich napędach optycznych firmy samsung. Jeśli nie trzeba na nich nic odtworzyć / odczytać ani nagrać to są nawet dobre i udane :> .

Oktawian89 11.04.2005 21:12

taa szajsung- ta jedyna :D

raptor123 11.04.2005 21:25

Witam mam zamiar zakupić nagrywarkę dvd i padło na BenQ 1620 czy to jest dobry wybór??
Będę głównie archiwizował kopie zapasowe filmów. Czasmi skopjuje płyte DVD orginalną, kopii 1:1 gier na pc i ps2 nie będę chyba robił. Chodzi mi o dobrą jakość zapisu i dobrą korekcję. Przeycztałem cały topic o BenQ część o Plextorze (dobrze pali ale za drogi), przeczytałem cześć topiku o Necu3520, coś o LG4163B. I teraz nic nie wiem.

Która będzie się nadawała najlepiej do tych zadań?

PS. Nie zależy mi na b.dobrym nagrywaniu CD bo mam mam Litka 52327S i się super sprawuje

mgit 11.04.2005 21:34

Cytat:

Napisany przez Conti
-> mgit
Wydaje mi się, że liteon po prostu w pewnym momencie stanął w miejscu (model 1633) i od tej poru ani kroku do przodu w kwesti technologicznej, przez co inni go po prostu wyprzedzili.
Zły nie jest. Dobrze nagrywa dobrej klasy nośniki, szczególnie "dvd + " , z kiepskimi nośnikami sobie kiepsko radzi, a kiepski "dvd - " to już porażka. Za to są praktycznie jednymi z najlepszych jeśli nie najlepszymi czytnikami płyt.

Więc dobrze jest mieć komplet: Liteon 16x3 + nec35x0 --> bdb czytnik i bdb wypalarka.

Chyba zdecyduje się na LG wszyscy go zachwalają :) nec'a wybrać nie mogę bo nie ma go w ofercie sklepu TPC ani Vobis :(

Oktawian89 12.04.2005 17:55

jak slysze VOBIS to az mnie zkreca.....
Moj drugi komputer tak kupiłem.....kompletna kicha !!

mgit 12.04.2005 18:02

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
jak slysze VOBIS to az mnie zkreca.....
Moj drugi komputer tak kupiłem.....kompletna kicha !!

Ja też tam kupiłem swój drugi komputer pierwszy kupiłem w Skynecie (tam to dopiero kicha, zapłaciłem za kompa z 128 MB ram a miał raptem 32 w formie 2x16MB) i komp sprawuje się bardzo dobrze :) zawsze jak siadł mi zasilacz to wymieniali od ręki nie robili żadnych problemów, większosć podzespołów do kompa tam kupiłem i nie narzekam :)

legion 12.04.2005 19:12

Cytat:

Napisany przez raptor123
Witam mam zamiar zakupić nagrywarkę dvd i padło na BenQ 1620 czy to jest dobry wybór??
Będę głównie archiwizował kopie zapasowe filmów. Czasmi skopjuje płyte DVD orginalną, kopii 1:1 gier na pc i ps2 nie będę chyba robił. Chodzi mi o dobrą jakość zapisu i dobrą korekcję. Przeycztałem cały topic o BenQ część o Plextorze (dobrze pali ale za drogi), przeczytałem cześć topiku o Necu3520, coś o LG4163B. I teraz nic nie wiem.

Która będzie się nadawała najlepiej do tych zadań?

PS. Nie zależy mi na b.dobrym nagrywaniu CD bo mam mam Litka 52327S i się super sprawuje

biesz benq :spoko:

karel48 12.04.2005 22:20

Cytat:

Napisany przez mgit
Ja też tam kupiłem swój drugi komputer... i komp sprawuje się bardzo dobrze :) zawsze jak siadł mi zasilacz to wymieniali od ręki nie robili żadnych problemów, większosć podzespołów do kompa tam kupiłem i nie narzekam :)

No to rzeczywiście dobrze się sprawuje ... a siadał z 8 razy... ||
;)

Ps. Ale oczywiście porownując do Skynet... z tymi pamiątkami to klasyka ...gięcia pały :)

mgit 13.04.2005 17:28

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez karel48
No to rzeczywiście dobrze się sprawuje ... a siadał z 8 razy... ||
;)

Ps. Ale oczywiście porownując do Skynet... z tymi pamiątkami to klasyka ...gięcia pały :)

nio nie 8 a 4 :D no ale to szczegół :) Pozatym tym zasilaczem był Codegen to nie ma co się dziwić że siadał tyle razy, teraz mam jakiegoś Traca :) W TPC robili problemy jak poszedłem z reklamacją nagrywarki LiteON 52x32x52 :)

Nio i stało się. Dziś zakupiłem swoja pierwszą nagrywarkę DVDRW :D
Wybrałem jednak NEC'a 3520A miałem kupić LG ale pech chcial, że w sklepie LG akurat zabrakło ale za to był NEC i Samsung no to bez zastanowienia wybrałem NEC'a :)
Pierwsza nagrana płyta DVD+R Esperanza nagrana 8x odczyt bez problemu :D

Znalazłem nowego biosa (nowego dla mnie) do NEC ND3520 http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=5045202617 czy można go bez żadnych obaw wgrać czy też stwarza problemy testował go już ktoś ??

raptor123 13.04.2005 18:02

Cytat:

Napisany przez legion
biesz benq :spoko:

no i wziąłem :)
później testy w topic'u o BenQ :)

legion 13.04.2005 19:37

Cytat:

Napisany przez raptor123
no i wziąłem :)
później testy w topic'u o BenQ :)

a jak :) po testuj sobie :D

plewu 14.04.2005 16:47

A ja potrzebuje nagrywarke DVD glownie do wypalania gier na ps2, poza tym ida filmy inne rzeczy. Szczegulnie cenie sobie plyty dvd verbatim i tdk. Nagrywarka ma byc do 250 zl i nie umiem sie zdecydowac jaka bedzie sie do tego nadawac najlepiej. Czytalem post o benq'u ale troche przydlugawy jest... doszedlem do wniosku, ze jesli zaktualizuje bios to chyba jest najlepsza nagrywarka.. z tym ze nie wiem jak sie aktualizuje ( to cos skomplikowanego?? nie mam pojecia jak to teraz przebiega. wiem ze kiedys jak aktualizowalem plyte glowna to byla masacra) poza tym gdzie najlepiej kupowac nagrywarke dvd ?? allegro?? sklep w moim miescie czy moze jakies inne sklepy ?? Doradzcie co robic bardzo prosze :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:27.