Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

damastah 16.08.2005 06:57

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
:\ i tak w kolo co ....a moze ...a ktory .....a czemu ....

dokladnie tak :P To moje ciezko zarobione 200 zl i mam zamiar wydac je jak najlepiej.

mensir67pl 15.08.2005 21:17

Cytat:

Napisany przez damastah
hejka. nowy tu jestem i wpadlem by zasiegnac informacji ktora nagrywarke kupic. Po przeczytaniu kilkunastu ostatnich stron wychodzi na to, ze NEC lub Benq to bylby sluszny wybor. Nie, nie bede pytal co lepsze :P spoko. Skoro nagrywaja prawie tak samo. Jezeli oba palniki prezentuja podobna jakosc to ktora z nich ma lepszy serwis? nie chce mi sie czekac miesiac na naprawe(tak, wiem, LG wymienia od reki). a to zawsze jakis sposob zeby wybrac jedna z nich :)
W ostatecznosci bede rzucal moneta ;).

Teraz jak wiemy co mniej wiecej kupic ? to nowy problem kto ma lepszy servis a moze poczekac na spadek Euro i Dolara bedzie taniej ? :\ i tak w kolo co ....a moze ...a ktory .....a czemu ....

sonon 15.08.2005 20:59

Cytat:

Napisany przez juicepp
a NEC i BENQ nagrywają format DVD-ROM (booktype)? wiesz, tak żebyć mógł nagrać film dvd w tym formacie i stacjonarne dvd czytało płytke jak tłoczoną...LG wiem ze to obsługuje bo mam LG.

Tak, zmieniają BookType. Tylko nie wiem, czy NEC na standardowym biosie potrafi, czy trzeba wgrać jakiś zmodowany...

juicepp 15.08.2005 16:14

a NEC i BENQ nagrywają format DVD-ROM (booktype)? wiesz, tak żebyć mógł nagrać film dvd w tym formacie i stacjonarne dvd czytało płytke jak tłoczoną...LG wiem ze to obsługuje bo mam LG.

Aszej 15.08.2005 15:56

Cytat:

Napisany przez damastah

albo wybierz łądniejszą :]

damastah 15.08.2005 15:34

hejka. nowy tu jestem i wpadlem by zasiegnac informacji ktora nagrywarke kupic. Po przeczytaniu kilkunastu ostatnich stron wychodzi na to, ze NEC lub Benq to bylby sluszny wybor. Nie, nie bede pytal co lepsze :P spoko. Skoro nagrywaja prawie tak samo. Jezeli oba palniki prezentuja podobna jakosc to ktora z nich ma lepszy serwis? nie chce mi sie czekac miesiac na naprawe(tak, wiem, LG wymienia od reki). a to zawsze jakis sposob zeby wybrac jedna z nich :)

juicepp 14.08.2005 17:36

a fakt....pomyliłem z plextorem :D

ed hunter 14.08.2005 17:29

Cytat:

Napisany przez juicepp
tylko ze pioneer kosztuje 2 razy wiecej niz LG...

który? :O chyba pod USB 2.0 :>

juicepp 14.08.2005 17:26

tylko ze pioneer kosztuje 2 razy wiecej niz LG...

blejs 14.08.2005 15:06

zgadzam sie z poprzednikiem ;]

VIZZARD 14.08.2005 14:19

Cytat:

Napisany przez zw1erz
Coś czytałem ze niektore nagrywarki nie nagrywaja z mniejsza prędkościa niz np 4x! Na PS2 wsumie czym mniejsza tym lepsza więc czy np. taki LG,Benq czy Pioneer nagrywa z prędkościa 1x lub 2x??Nigdzie w testach tego nie ma

I bardzo dobrze, że nie nagrywają!

Liczy się jakość, a ta jest na obecnie dostępnych nośnikach do uzyskania lepsza przy prędkościach x4 i x8 niż przy x1 czy x2

Przecież nie można ciągle oświetlać sobie domu lampą naftową lub świeczką, czyż nie? :>

:D

zw1erz 14.08.2005 14:07

Coś czytałem ze niektore nagrywarki nie nagrywaja z mniejsza prędkościa niz np 4x! Na PS2 wsumie czym mniejsza tym lepsza więc czy np. taki LG,Benq czy Pioneer nagrywa z prędkościa 1x lub 2x??Nigdzie w testach tego nie ma

VIZZARD 14.08.2005 13:59

To ja tym razem polecę Pioneera ||

Wiadomo - marka

Poza tym dużo pozytywnych opinii

Brak możliwośći testowania - to plus - bo i po co zawracać sobie tym głowę :mruga:

No i o ile pamiętam - zawsze radził sobie z PSX

:mruga:

MZiol 14.08.2005 12:25

Ja polecam Ci Benq-a 1640, jest tani i bardzo ładnie wypala

pozdr

juicepp 14.08.2005 12:22

Lg!! :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:18.