Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

kowanski 08.08.2005 20:33

Cytat:

Napisany przez DEFFCON
a ja niestety odradzam Pionki !!!!!!!
Niestety ta firma wedlug mnie zeszla na psy robi tak liche nagrywarki ze szkoda pisac !!
mam juz druga i jest to samo po pewnym czasie nie widzi plyt , nie chce nagrywac i kasowac dvdrw , co gorsza nie jest w stanie nagrac plytki mniej niz x6 speed !!!!!!!!!
jesli mu wkladam x4 to moge zapomniec aby wogole ja ruszyl !!!!!
pali all ale powyzej x6 !!!!!!!
niestety mialem 2 sztuki pionka starego teac i obecnie uzywam Nec z ktorego jestem zadowolony i przymierzam sie jeszcze do kupna Plextora !!!
moze to wina ze pale duze ilosci plytek ale jesli moja nagrywarka nie wytrzymuje 2 lat gwarancji to chyba cos nie tak ??
pzdr............

Ja też nie polecam Pionka z tych właśnie powodów :(

DEFFCON 08.08.2005 20:21

a ja niestety odradzam Pionki !!!!!!!
Niestety ta firma wedlug mnie zeszla na psy robi tak liche nagrywarki ze szkoda pisac !!
mam juz druga i jest to samo po pewnym czasie nie widzi plyt , nie chce nagrywac i kasowac dvdrw , co gorsza nie jest w stanie nagrac plytki mniej niz x6 speed !!!!!!!!!
jesli mu wkladam x4 to moge zapomniec aby wogole ja ruszyl !!!!!
pali all ale powyzej x6 !!!!!!!
niestety mialem 2 sztuki pionka starego teac i obecnie uzywam Nec z ktorego jestem zadowolony i przymierzam sie jeszcze do kupna Plextora !!!
moze to wina ze pale duze ilosci plytek ale jesli moja nagrywarka nie wytrzymuje 2 lat gwarancji to chyba cos nie tak ??
pzdr............

cloudior 07.08.2005 23:17

Plextor za drogi....poza tym w testach nie wypada tak rewelacyjnie...i do tego jako czytnik ma podobno czasem problemy...biorę Pioneera DVR-109 - za taką kasę nic lepszego nie kupię... DZIĘKI ZA PORADY!!

sonon 07.08.2005 13:23

Cytat:

Napisany przez cloudior
Czy mógłby mi ktoś poradzić jaka nagrywarka DVD (choć może lepsza będzie CD...nie wiem licze na Was ) będzie nadawała sie najlepiej do wypalania płyt audio (z formatu SHN i FLAC) ?? - szukam najlepszej jakości - będe używał nośników Verbatim Pastel od TY.

Jeśli chodzi o najwyższą jakość nagrywanych płyt audio to z nagrywarek DVD polecam Plextora 716A - posiada technologię VariRec, która ponoć w jakiś sposób pozwala poprawić jakość nagranych płyt Audio. Ale dokładnie nie wiem o co chodzi :) Poczytaj gdzieś o tym więcej jeśli Cię zainteresuje...

cloudior 07.08.2005 12:55

Cytat:

Napisany przez ed hunter
no to tak:

Nie Kupuj:

1. Samsunga
2.Toshiby
3. Liteona
4. dziwnych wynalazków

Pioneer był bardzo dobrym pomysłem, chociaż powiem sobie BenQ :D

No to chyba skuszę sie na tego Pionka...jakoś Benq do mnie nie przemawia:)....bardzo dziękuje za porade!!

ed hunter 07.08.2005 12:14

Cytat:

Napisany przez cloudior
Czy mógłby mi ktoś poradzić jaka nagrywarka DVD (choć może lepsza będzie CD...nie wiem licze na Was ) będzie nadawała sie najlepiej do wypalania płyt audio (z formatu SHN i FLAC) ?? - szukam najlepszej jakości - będe używał nośników Verbatim Pastel od TY.

Myślałem o Pioneerze DVR-109 - lecz w tej chwili jestem totalnie ogłupiony po przeczytaniu wielu opinii i recenzji.
Powtarzam interesuje mnie głównie nagrywanie AUDIO, sporadycznie DVD - nie bede bawil sie overburning, DVD-DL..etc. Stawiam na jakość i trwałość.

Z góry bardzo dziękuje za porady!!

no to tak:

Nie Kupuj:

1. Samsunga
2.Toshiby
3. Liteona
4. dziwnych wynalazków

Pioneer był bardzo dobrym pomysłem, chociaż powiem sobie BenQ :D

cloudior 07.08.2005 12:05

Myślałem o Pioneerze DVR-109 - lecz w tej chwili jestem totalnie ogłupiony po przeczytaniu wielu opinii i recenzji.
Powtarzam interesuje mnie głównie nagrywanie AUDIO, sporadycznie DVD - nie bede bawil sie overburning, DVD-DL..etc. Stawiam na jakość i trwałość.

Z góry bardzo dziękuje za porady!!

legion 07.08.2005 10:02

Cytat:

Napisany przez mariushek
Warto kupic Benqa 1640 bez gwarancji w nizszej cenie np 120 PLN ?

kolega @kowanski ma racje lepiej miec gwarancje jak nawali to ci wymienia wtedy na nowego :)

kowanski 07.08.2005 07:26

Cytat:

Napisany przez mariushek

Chyba warto jak ktoś lubi ryzykować, albo nie ma więcej kasy, ale można dołożyć 50 zł i mieć z 24 mieszięczną gwarancją - też warto :)

mariushek 07.08.2005 03:13

sonon 05.08.2005 01:05

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No tak

Myślisz: BenQ, mówisz: Sławek ... ^_^

:D

Coś jest na rzeczy ;)

Na potwierdzenie: wystarczy przeczytać temat dyskusji http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54899

VIZZARD 05.08.2005 00:53

Cytat:

Napisany przez sonon
Sławek :P

No tak

Myślisz: BenQ, mówisz: Sławek ... ^_^

:D

MZiol 04.08.2005 20:56

:fiu:

sonon 04.08.2005 15:23

Cytat:

Napisany przez MZiol
jaki marketing ???

gdzie

Sławek :P

MZiol 04.08.2005 15:13

Cytat:

Napisany przez sonon
Odpowiedni marketing sprawił, że inne, nie gorsze palniki zostały nieco w cieniu.

jaki marketing ???

gdzie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:18.