Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

karel48 17.04.2005 14:20

Cytat:

Napisany przez legion
fakt 109 tez bardzo dobra :)

O tak, przy korzystaniu ze 109-tki zero problemów na stacjonarkach później :)

Gelopsx 17.04.2005 20:18

a co powiecie na temat nowego dziecka Sony DVD+/-RW DRU-800A bo chyba ja kupie

legion 18.04.2005 09:05

dobra narywarka :) ale to praktycznie liteon :D

Gelopsx 18.04.2005 11:59

Dzieki Legion a powiedz mi jeszcze czy nie bede mial zadnych problemow bo mam troche stary komputer a mianowicie Celeron 700,Ram 384,Riva TNT2,Seageate 40GB,plyta glowna niestety ECS P6VAA.Chodzi mi czy bedzie wszystko ok bo kumpel ma plyte ECS'a i mial nagryware Lite ona i mu bledy robila wymienil na druga i to samo dopiero zmienil na LG i teraz jest wszystko ok.

Corpus666 18.04.2005 13:41

Witam.. Jestem bardzo "szczęśliwym" posiadaczek nagrywarki firmy Liteon (a dokładniej 1213, zmodowana, co niestety niewiele jej pomogło, a próbowałem już do niej wgrywać cokowliek co przypomina firmware:D) i muszę powiedzieć jedno.. Ludzie, jeżeli chcecie nagrać płytę i wiedzieć, że się ją potem odczyta, a nie testowac za każdym razem nagraną płytę cdspeedem i kprobe itp, to NIE KUPUJCIE;) Mianowicie chciałbym teraz zakupić coś nowego. Mam cztery typy: LG GSA-4163B, Nec 3520A oraz ew. Pioneer 109 (wiem, że jest lepszy od Neca.. podobno przynajmniej;)) i Benq 1620. Tyle, że z akcentem na te dwie pierwsze, bo z reszta kiepsko w moim mieście a nie chce prezz neta kupwać. Przeczytałem chyba wszystkie fora, testy itp.. no i wiadomo, mam mętlik w głowie. Zależy mi przedewszystkim, żeby móc nagrywać na wszystkim (DVD), żeby średniej jakości płyty chodziły bez problemowo i nie musze tego nagrywac z 16x czy 12x, zadowole się skromnym 8x a nawet 4x jak to teraz robię na moim litku. Wszyscy piszecie, że nie macie problemów ani na LG ani NECu.. ehh.. więc co wybrać? Wiem, że to bez sensowne pytanie i odpowiedzi będą różne ale jednak się pytam;) Thx z góry, pozdro :piwo:

melag 18.04.2005 13:48

@Corpus666 I tak najprawdopodobniej wybierzesz to co akurat będą mieli w sklepie, wszystkie wymineione przez Ciebie nagrywarki są godne uwagi. Moim subiektywnym zdaniem najsłabszy z tego "towarzystwa" jest NEC.

Corpus666 18.04.2005 13:52

Cytat:

Napisany przez melag
@Corpus666 I tak najprawdopodobniej wybierzesz to co akurat będą mieli w sklepie, wszystkie wymineione przez Ciebie nagrywarki są godne uwagi. Moim subiektywnym zdaniem najsłabszy z tego "towarzystwa" jest NEC.

Thx:) Hehe.. u mnie to właśnie sprawa wygląda tak, że na siłe lansowali Liteona a sam miałem nagrywarke CD Litka i byłem happy. Teraz to znowu wszędzie mają LG i uwazają ją za najlepszą.. Sprawa taka ejst w 4-5 sklepach.. jeden siętylko wyłamał i nie wiem o istnieniu tego LG to promują właśnie Neca.. I chyba zaryzykuje z tym LG.. cóż.. to się okaze co z tego będzie, wiem jedno, wszystko to bedzie lepsze niz moj aktualny Litek :D:D:D

fexer 18.04.2005 17:41

Help

słuchajcie jest sprawa!!chcę kupić nagryware dvd(stały problem) do 300 zeta,może troche więcej..jaka najlepsza...radzić!!każdy tu na forum pisze o każdej nagrywarce co innego...myślałem o liteon SOHW 1673S,Sony DRU-800A DL,Benq1620,LGDVD+/-RW GSA-4163B.poradzcie...z góry dzięki..

kataryniarz 18.04.2005 17:57

O 4163B pisza to samo: :spoko:

PS.
Nawet jednego tematu nie chca czytac od poczatku, a przynajmiej kilka postow wczesniej :|

demek 18.04.2005 18:11

Cytat:

Napisany przez fexer
słuchajcie jest sprawa!!chcę kupić nagryware dvd(stały problem) do 300 zeta,może troche więcej..jaka najlepsza...radzić!!każdy tu na forum pisze o każdej nagrywarce co innego...myślałem o liteon SOHW 1673S,Sony DRU-800A DL,Benq1620,LGDVD+/-RW GSA-4163B.poradzcie...z góry dzięki..

napisze to co kilka postow wczesniej bo juz nie mam sily....."do 300zl bezapelacyjnie pioneer 109"

legion 18.04.2005 18:17

Cytat:

Napisany przez Gelopsx
Dzieki Legion a powiedz mi jeszcze czy nie bede mial zadnych problemow bo mam troche stary komputer a mianowicie Celeron 700,Ram 384,Riva TNT2,Seageate 40GB,plyta glowna niestety ECS P6VAA.Chodzi mi czy bedzie wszystko ok bo kumpel ma plyte ECS'a i mial nagryware Lite ona i mu bledy robila wymienil na druga i to samo dopiero zmienil na LG i teraz jest wszystko ok.

wiesz powinna chodzic bez problemu ale jak nie sprawdzisz to sie nigdy nie dowiesz wiec jak ja kupisz to wtedy bedziesz wiedzial jak cos nie bedzie tak to oddasz :)

fexer 18.04.2005 19:38

dzięki demek za info o nagrywarce pioneer 109...sprawdzałem jej preferencje i fakt wali na kolana...czekam na sugestie innych

Kilobajt 18.04.2005 22:36

Cytat:

Napisany przez fexer
dzięki demek za info o nagrywarce pioneer 109...sprawdzałem jej preferencje i fakt wali na kolana...czekam na sugestie innych

Ja dzisiaj kupiłem tego pionka za 259zł - piękna maszyna. Narazie wypalilem 5 DVD zaczynajac od scierw za 60gr konczac na Verbatimach. Jak naraize na moim stacjonarnym Philipsie chodza wszystkie. Polecam.

ed hunter 18.04.2005 23:00

a ja bym kupił BenQa, coby mieć dobrą nagrywarkę i być oryginalnym ;)

(już jestem oryginalny z moim LiteOnem 812S ;) )

demek 19.04.2005 13:21

Cytat:

Napisany przez fexer

nie ma za co od tego jestem tak jak inni ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:23.