Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

demek 28.03.2005 15:25

jak masz 230 zl to po co brales pionka na uwage? ja moge doradzic zebys odczekal nawet miesiac i kupil 109-tke i uwierz mi ze nie bedziesz zalowal wydanych pieniedzy

global 28.03.2005 14:39

Jak zdecyduje sie na pionka, to nie bede mial monety a dokladniej kilkunastu monet ktorych i tak nie mam. Moge wydac max 230 jedno-zlotowych monet.

legion 28.03.2005 14:35

Cytat:

Napisany przez global
Pionek nie wchodzi w gre.
Mam rzucac moneta do momentu az padnie na Neca?

no to ok twoja wola to zostala moneta ale ja bym sie zastanowil nad pionkiem :) choc moneta nie ma trzech stron ale jak spadnie na bok :) to co wtedy :D

global 28.03.2005 14:23

Pionek nie wchodzi w gre.
Mam rzucac moneta do momentu az padnie na Neca?

legion 28.03.2005 14:19

Cytat:

Napisany przez global
A mi juz glowa peka. Raz jestem pewien, ze chce LG a chwile pozniej ze Nec`a. To bedzie moj jedyny naped. Wzialbym LG, bo w testach wyszedl lepiej niz Nec, ale boje sie tej firmy i awaryjnosci sprzetu. Nec ponoc gorzej czyta a skoro nie bede mial innego napedu to moze byc to duzy minus. U Neca boje sie glosnosci :) Inne dvd nie wchodza w gre.

to wes pionka :D lepszy od nec'a choc sa na tym samym chipie :)

global 28.03.2005 14:07

A mi juz glowa peka. Raz jestem pewien, ze chce LG a chwile pozniej ze Nec`a. To bedzie moj jedyny naped. Wzialbym LG, bo w testach wyszedl lepiej niz Nec, ale boje sie tej firmy i awaryjnosci sprzetu. Nec ponoc gorzej czyta a skoro nie bede mial innego napedu to moze byc to duzy minus. U Neca boje sie glosnosci :) Inne dvd nie wchodza w gre.

legion 28.03.2005 13:38

Cytat:

Napisany przez Gelopsx
A jeszcze jak możecie to powiedzcie coś o "Asus DRW-1608P" bo też o tym myślałem.

to oem pionka :D
Cytat:

Napisany przez namor
zdecydowanie PIONEER DVR-109

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Ja też jestem za Pionkiem, nie zawiedziesz się. Solidna firma.

koledzy pelna zgoda @bart00 bierz pionka :D

Czołgista 28.03.2005 01:36

Ja też jestem za Pionkiem, nie zawiedziesz się. Solidna firma.

namor 28.03.2005 00:57

Cytat:

Napisany przez bart00
Mam problem jaka nagrywarke kupic:
PIONEER DVR-109 - 16x DVD***177;RW DL (289PLN) czy NEC ND-3520A - 16x DVD***177;RW DL OEM (czarny) (229PLN)

czy moze cos inne doradzicie

czekam na odp

pozdro bart 8 )

zdecydowanie PIONEER DVR-109

bart00 28.03.2005 00:45

CO kupic Pioneera czy Neca?

Mam problem jaka nagrywarke kupic:
PIONEER DVR-109 - 16x DVD***177;RW DL (289PLN) czy NEC ND-3520A - 16x DVD***177;RW DL OEM (czarny) (229PLN)

czy moze cos inne doradzicie

czekam na odp

pozdro bart 8 )

Gelopsx 27.03.2005 13:49

Doradźcie

Siemka chcę zakupić nagrywarę a zależy mi na dobrej jakości wypalania.Od razu powiem że najdroższe na co mnie stać to "Pioneer 109" i w sumie myślałem o nim ale może polecicie mi coś lepszego. Głównie zależy mi na kopiowaniu gierek(PS2) i nagrywaniu filmów, ogólnie będe dużo wypalał. Więc proszę WAS (specjalistów) o pomoc, z góry dziękuję.A jeszcze jak możecie to powiedzcie coś o "Asus DRW-1608P" bo też o tym myślałem. A i jeszcze jedno mam starego kompa Celerona 700, 384 RAMu, Riva TNT2, Dysk Seageate 40GB i płytę główną ECS P6VAA i nie wiem czy na tym sprzęcie będzie wszystko dobrze chodziło. Jakby ktoś chciał się nabijać z mojego sprzęta to poprostu powiem,że nie stać mnie na nic lepszego narazie, a chcę poprostu kupić sobie nagrywarę więc PROSZĘ doradźcie coś.

kataryniarz 26.03.2005 06:38

Cytat:

czy to wina tych esperanz?
:taktak:

Na forum znajdziesz troche testow DVD+R, ktore pala sie swietnie :idea:

Cytat:

a nie powinno być czasem aspi?
:taktak:

Raus 25.03.2005 22:26

Kupiłem dzisiaj nagrywarkę LG GSA 4163B i miałem bios 102 wypaliłem pare płytek DVD-R z grami na PS2 i wszystkie działały więc wypaliłem jedną DVD+R Esperanze X4 i gra nie chciała działać w konsoli ps2. Następnie wypaliłem taką samą esperanze z filmem DVD i już działał na PS2. Zmieniłem bios na 103 i to samo gry nie działały, chciałem zrobić test w kprobe ale mam tylko napęd Samsung SD 616Q i w nim wyniki były koszmarne-Na tej Esperanzie +R co gra nie działała na PS2 PI średnio 4800 a PIF 159. Później sprawdziłem DVD-R było już troche lepiej na płytce Platinet X4 PI średnio 156 a PIF 0,74, wypaliłem też Verbatima X4 i PI średnio było 83 a PIF 0,40. Moje pytanie: Dlaczego nagrywarka tak lipnie wypala DVD+R?? czy to wina tych esperanz?? a może napędu w którym przeprowadzałem test kprobe?? Proszę o odpowiedź

edit: W kprobe w prawym dolnym rogu pisze driver:spti i w nero też, a nie powinno być czasem aspi???

legion 25.03.2005 13:24

Cytat:

Napisany przez VANTWG
@VIZZARD
jak bedziesz miał chwilke to poszukaj tego że ktoś palił na super vakoss'ach czy bluepop'ach...chętnie bym zobaczył jak się palą takie egzotyki...
qrde ale nazwy te płytki to mają...oj mają.... :piwo: pewnie tak samo wyskokowe jak błedy na nich.... ||

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ghlight=vakoss
a tak sie nagrala i w stacionarce chula bez problemu :D
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=15901

VANTWG 25.03.2005 13:16

@VIZZARD
jak bedziesz miał chwilke to poszukaj tego że ktoś palił na super vakoss'ach czy bluepop'ach...chętnie bym zobaczył jak się palą takie egzotyki...
qrde ale nazwy te płytki to mają...oj mają.... :piwo: pewnie tak samo wyskokowe jak błedy na nich.... ||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:49.