![]() |
Z litkiem to jest ciekawie. Jak pokombinujesz, dobierzesz bios + nośniki to hula jak ta lala ;) . I to jest w sumie dobry wybór.
ALE jak nie chcesz dotykać się / kombimować z biosami, za bardzo dobierać płyt (ewentualnie zależy Ci na nagrywaniu dvd-r) itp. to: Benq, LG, Nec, Pioneer (droższy), Plextor (jeszcze droższy). [Kolejność alfabetyczna]. A tak na marginesie - na każdej stronie tematu jest to napisane :podbite: |
Witam
mam problek jak większość mianowicie co kupić za palnik. Posiadam nagrywarke cd LG GCE-8240B i jestem z niej zadowolny bo pracuje bez problemowo od jakis 4 lat. I teraz mam mały dylemat po przeczytaniu tego forum, upatrzyłem sobie palnik LITEON SOHW 1673s ale z opini wynika że potrzebuje "specyficznego traktowania" ( kombinacje z biosami itp.) więc mój wzrok padł na LG GSA-4163B. Jakos bardziej kusi mnie litek ale chciałbym wiedzieć czy z nim jest więcej kombinowania niż nagrywani cz jak sie raz wszystko poustawia to jakos idzie? Nie jstem wielkim maniakiem nagrywania i głównie nagrywał bede dane z dysku a nie filmy do odtwarzania na stacjonarnym dvd. Chciałbym wie uzyskać porade dotycząca który z tych 2 palników wybrac, ewentualnie może jeszcze liteon SOHW 1653s ??? |
Cytat:
|
E, przecież Pionek 109 wykorzystuje czipy Neca. To nie lepiej już brać orginał? Ja czekam za nowym biosem dla -DL i wsparciem dla CDSpeed. Jak sobie z tym poradzą to może się zdecyduje na 3520A :)
|
Poczytalem jeszcze troche i Lite-ON odpada, na polu walki zostaje tylko NEC do ktorego dolaczyl Pioneer, tylko ta cena 100zl drozszy :(
Wiec nowe pytanie - Warto 100 do Pioneera doplacic ??? |
no to PIONEERA
|
zorg a kto do tego dopłaci? ;)
|
plextora --------plextora
|
o paru latkach to można zapomnieć.
moja nagrywarka liteon 812S rok temu była wypasionym sprzętem :) (dalej działa świetnie ale co to za staroć ;) ) jak tak stawiasz sprawę to bierz neca. no chyba , że jak pisał @Legion (mniej więcej) chcesz mieć trochę rozrywki to litka. |
Jeszcze bardziej wszystko mi sie pomieszalo hehehe BenQ jakos nie budzi mojego zaufania, LG wlasnie mi sie posypalo i chyba mam jakis uraz ;) wiec ogranicze sie raczej do NEC_a i LITE-ON-a co wedlug was bedzie lepszym wyborem ... Sprzet ma mi sluzyc pare latek (wielu plyt nie wypalam) Zalezy mi glownie na jakosci i mozliwie dobrej obslodze DL (moim zdaniem technologia z przyszloscia) :)
|
BenQ 1620 i masz większego bolaka jak każdy :P kto ma kupić; a może 1625 z LightScribe? ;)?
ale i LG nie jest głupi a i tak za rok bedzie starym złomem jak wszystko. |
Dobre podsumowanie legion Z racji ze wlasnie dzis padl moj wiekowy LG ced8080B, przystepnej ceny i chyba najbardziej adekwatnych do moich wymagan osiagow w poniedzialek w moje lapska prawdopodobnie wpadnie NEC 3520A.
Zastanawiam sie jeszcze czy lepszym wyborem nie bedzie LITE-ON SOHW-1673.... Co wy o tym sadzicie - Ktora spawarka jest wyborem optymalnym ?? (Do poniedzialku mam czas na podjecie slusznej decyzji...) ps. Czytalem sporo opinii o NEC-u min. test na http://twojepc.pl/artykuly.php?id=dw...ntakt&strona=1 o LITE-ON nie czytalem prawie nic stad moje watplwosci. Szale na strone NEC-a przechylilo nagranie plyty DL zakonczone sukcesem. Wie ktos moze jak z tym jest w LITE-ON ?? Pozdro ---neo-one--- 8 ) |
mozesz podjac decyzie jak chcesz tania nagrywarke to proponuje benq (dobra jakosc nagrania) jak drosza to plexa(clasyka nagrywania :D ) a jak lubisz grzebac w biosie i sprzecie to litka(najlepszy do kabinowania :) ) a jak chcesz nagrywac rownomiernie to nec'a(nagra prawie wszystko) chyba ze chcesz byc w clanie to LG jesli chcesz zaimponowac to kup sobie pionka 109 :D
|
i jak tu sie zdecydować na nagrywarke ... juz 3 tygodnie obserwuje temat i nie moge podjąć decyzji :O
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:34. |