Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

Boger 22.05.2005 06:04

Bierz Benq :taktak:

LG nagrywa podobnie, ale nie mozna na nim przeprowadzac testow (na benku mozna).
Plusem LG jest za to obsluga dvd-ram. Jesli nie zalezy Ci na tym formacie to patrz wyzej ;)

VIZZARD 22.05.2005 12:40

Tyle tylko, że BenQ okazuje się być takim rarytasem

Że po prostu nigdzie jej nie ma :nie:

Zwłaszcza, że BenQ to teraz juz przecież Plextor :D

:mruga:

tomboy 22.05.2005 12:56

hmm, myslalem ze wszyscy mi poleca pioneera,a tu prosze. Benq sa na allegro i to w dosc dobrych cenach. Czyli Benq bedzie lepszy od pioneera?
Pozdrawiam

MetalSlug 22.05.2005 13:02

BanQ faktycznie ciężko dorwać (mój znajomy kupił po ciężkich bojach). W takim przypadku jedynym korzystnym zakupem pozostanie LG. Do momentu aż jakiś producent zechce poprawić jeden z tych badziewnych modeli promocyjnie wyprzedawanych w supermarketach. Swoją drogą to kiedy coś poza LG zacznie obsługiwać DVD-RAM? To bardzo fajne płytki ale głupio że większość ludzi nie może ich otworzyć. :|

demek 22.05.2005 13:53

@tomboy
ja bym kupil pioneera ;) kupilem go i nie skopcil mi plyty jak narazie:)

tomboy 22.05.2005 14:04

zamówiłem Benq, mam nadzieję ze dobrze zrobiłem. Mysle jeszcze czy moze zamienić, bo wszak z tych 3 co wymienilem jest najwolniejsza.

VIZZARD 22.05.2005 14:07

Cytat:

Napisany przez tomboy
zamówiłem Benq, mam nadzieję ze dobrze zrobiłem. Mysle jeszcze czy moze zamienić, bo wszak z tych 3 co wymienilem jest najwolniejsza.

A na czym mianowicie ta wolność polega

I ile setek płyt dziennie wypalasz? :idea:

:D

tomboy 22.05.2005 15:15

wolniejsza jest wedlug specyfikacji. np nagrywa z mniejsza predkoscia plyty DL i RW. Aczkolwiek pewnie i tak zazwyczaj bede nagrywal na +/-R.
Setek dziennie to nie wypalam, ale nie wypalam na biezaco tylko jak mi sie uzbiera, ze juz wolnego miejsca na hdd nie ma i wtedy trzeba wypalic jakies 100GB. Dlatego wlasnie chce kupic dvd-rw bo na cd-rw (16x) to mi sie nie chce nawet plyty wkladac.

VIZZARD 22.05.2005 16:11

Czyli to co zamówiłeś

To dobry wybór :taktak:

legion 22.05.2005 17:02

Cytat:

Napisany przez Dragon
Jakiś pewny sklep (moze byc internetowy) gdzie mozna kupic benq??

www.tpc.pl :D
Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Tyle tylko, że BenQ okazuje się być takim rarytasem

Że po prostu nigdzie jej nie ma :nie:

Zwłaszcza, że BenQ to teraz juz przecież Plextor :D

:mruga:

fakt no prawie benoplex :D

naskaxp 23.05.2005 01:20

czym sie różnia te 2 bestie ?

witam !!!!
zakupuje nagrywarke DVD firmy BenQ i teraz mam do wyboru 2 modele:
BenQ DW1620
BenQ1620 Pro
zaznaczam ze model z dopiskiem PRO jest tańszy i na perzdmin panelu w przeciwienstwie do wersji bez PRO nie posiada loga Firmy BenQ...z tego co widze DW1620 lepiej wypada w testach i ogolnie,,,,ale czy warto doplacac?a może kupic lepiej Pionera P109 ???zwolenników pioniera i BenQ zapraszam do wpisywania sia..ciekawe ktorzy wygrają :)

Bateau 23.05.2005 08:19

Benq 1620Pro, juz prawie jestem zdecydowany... Jak nagrywaja sie na nim tansze plytki, np. minusy;) ? Do tzw. cheap dvd bedzie zatem dobry czy brac Nec 3520/3520;)?

Wale z mostu prosto ale mam kociokwik od dni paru, i 832s, ktorego jakosc zapisu na minusach doprowadza mnie do czarnej rozpaczy...

demek 23.05.2005 11:02

o mamo.....ja zdania nie zmienie wiec moj glos oddaj na.......kilka postow wyzej jest napisane:)

VIZZARD 23.05.2005 22:10

Cytat:

Napisany przez Bateau
Benq 1620Pro, juz prawie jestem zdecydowany... Jak nagrywaja sie na nim tansze plytki, np. minusy;) ? Do tzw. cheap dvd bedzie zatem dobry czy brac Nec 3520/3520;)?

Co do "minusów" było już w tym temacie :taktak:

A nawet jest topic który powstał raptem z tydzień temu

Właśnie traktujący o "minusach" i BenQ :czytaj:

Minimum wysiłku i sprawa jasna :taktak:

:D

legion 24.05.2005 11:58

Cytat:

Napisany przez Bateau

Wale z mostu prosto ale mam kociokwik od dni paru, i 832s, ktorego jakosc zapisu na minusach doprowadza mnie do czarnej rozpaczy...

przeciesz wiadomo ze Liteon najlepiej sobie radzi z plusami ktore mozna przerobic na minusy jak ci na nich zalezy a cena plytki plus czy minus nie gra roli sa na tym samym poziomie :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:53.