Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

legion 15.02.2005 13:59

heheheh no to Lg rzadzi :haha: zobaczym jak dlugo :)

VANTWG 15.02.2005 12:11

Od wersji 4163 nagrywarki LG różnią się wyglądem...wersja oem nie ma takiego szarego paseczka z dołu panelu....Poza tym reszta jest taka sama.Nie wiem jak się ma sprawa z dołączonym oprogramowaniem w wersji oem.

Marcin074 15.02.2005 11:35

DVD REC.LG GSA-4163B BOX CZARNA - 304,99 zł
DVD REC.LG GSA-4163B BOX - 298,29 zł
DVD REC.LG GSA-4163B OEM SREBRNA /CZARNA - 287,92 zł
DVD REC.LG GSA-4163B OEM - 280,60 zł
lepiej OEM czy BOXa

melag 15.02.2005 08:48

Cytat:

Napisany przez VANTWG
No no grono userów LG się powiększa.....

I ja jestem rad że znajduję się w tym gronie, dzięki waszej pomocy 8 )
GSA-4163 :sluze:

VANTWG 15.02.2005 08:35

No no grono userów LG się powiększa.....

kataryniarz 15.02.2005 07:39

Cytat:

Napisany przez kemro
LG - moj faworycik, ktorego jestem wlasnie szczesliwym posiadaczem, z pioneerem wygral tylko dlatego, ze bylo o nim duzo wiecej opinii, z czego jesli dobrze pamietam, nie zauwazylem zadnej negatywnej... plus wyroznienia w roznych testach i wysokie noty w rankingach... dlatego wlasnie zakupilem ta palarke...

Gratuluje wyboru i witam w gronie zadowolonych uzytkownikow LG :piwo:

SpeedMaStEr 14.02.2005 23:47

i ja jutro naginam po 4163b,
widziałem dzisiaj w Vobisie Sony DWD22A za 222 zeta, więc taniocha jak cholera, ale nie wiem co to warte..........pewnie shit jak mój Trinitron lub wieża.......

kemro 14.02.2005 23:09

Heh.. napewno nie bralbym tego "co bedzie w sklepie", bo pojechalem do rynku, gdzie sklep z kompami jest co 5 metrow, wiec racej nie ma modelu, ktorego nie bybym w stanie znalezc :)

A wiec zmiaszcze tylko takie moje szybkie podsumowanie, ktorym sie pokierowalem.. :)

Interesowaly mnie raczej tylko 4 firmy..

Liteon - problemz lipnymi plytkami (na totalnie lipnych raczej nagrywac nie bede, ale lepiej byc przygotowanym na kazda okazje..)

NEC - problemy z korekcja bledow + brak DVD-RAM (a mysle, ze z dwie takie plytki zakupie)

Pioneer - no i wlasnie.. tu nie mam co zarzucic.. pomiedzy nim a lg rozegrala sie ostateczna walka...

LG - moj faworycik, ktorego jestem wlasnie szczesliwym posiadaczem, z pioneerem wygral tylko dlatego, ze bylo o nim duzo wiecej opinii, z czego jesli dobrze pamietam, nie zauwazylem zadnej negatywnej... plus wyroznienia w roznych testach i wysokie noty w rankingach... dlatego wlasnie zakupilem ta palarke...

Myslalem tez poniekad nad tym benqiem, ale przekonywaly mnie tylko te testy slawkaj, natomiast malo bylo opinii od reszty osob... a mnie oprocz roznym testom zalezy bardzo na ocenie "zwyklych" uzytykonikow...

Jesli chodzi o reszte (toshiba, sony, tdk itd.) to nie bralem wogole pod uwage tylko ze wzgledu, ze o nich nie bylo prawie nic... zapewne kazda z nich moze stac najleopsza palarka.. ale nie bede lecial w ciemno i wolalem wziasc to co JUZ sobie uzytkownicy chwala, a nie to co dopiero beda mogli chwalic.. :)

No.. to by bylo na tyle... dziekuje temu calemu forum przy pomocy w tym ciezkim wyborze, pozdro dla wszystkich argumentujacych swe wypowiedzi oraz dla slawkaj, ktory wklada dosc duzo czasu, zeby pomoc tutejszym uzytkownikom w wyborze :)

tak p.s. .. glupio sie przyznac, ale bylem tak podekscytowany posiadaniem w koncu dvd rw, ze zapomnialem kupic plyty.. :D:D i nawet nie moge sobie na razie nic przetestowac :P

Jeszcze raz dzieki wszystkim :)

VANTWG 14.02.2005 21:26

pochwal się co wybrałeś......

VIZZARD 14.02.2005 16:45

Cytat:

Napisany przez kemro
A to super :D

Kurde no.. 300 zl dla mnie to ogromna suma, i juz wlasnie w kurtce siedze przed kompem... :P

Blagam o ostateczna pomoc w wyborze z tych dwoch (lg 4163B, pioneer 108), a za chwile juz wychodze bo o 18 mi sklep zamkna, a dojazd mam prawie godzinny :D

Utwierdzi mnie ktos w lg, albo nawroci na pioneera w ostatnich minutach ? :P

I tak weźmiesz to - co będzie w sklepie :D

PS. Gdyby nie było jednego ani drugiego

Bierz Benka! :mruga:

kemro 14.02.2005 16:36

A to super :D

Kurde no.. 300 zl dla mnie to ogromna suma, i juz wlasnie w kurtce siedze przed kompem... :P

Blagam o ostateczna pomoc w wyborze z tych dwoch (lg 4163B, pioneer 108), a za chwile juz wychodze bo o 18 mi sklep zamkna, a dojazd mam prawie godzinny :D

Utwierdzi mnie ktos w lg, albo nawroci na pioneera w ostatnich minutach ? :P

VIZZARD 14.02.2005 16:17

Cytat:

Napisany przez kemro
ok... juz prawie pewne zdecydowanie na lg...

A co z pioneerem ? Jakos ta firma mi sie bardzdo dobrze kojarzy... czy pod wzgledem korekcji bledow, odczytywania porysowanych plyt itp. ustepuje lg ?

Czy jednak lepiej ac te 20 zl wiecej i miec pioneera 108 ?

Wariant godny zastanowienia :mruga:

kemro 14.02.2005 16:04

ok... juz prawie pewne zdecydowanie na lg...

A co z pioneerem ? Jakos ta firma mi sie bardzdo dobrze kojarzy... czy pod wzgledem korekcji bledow, odczytywania porysowanych plyt itp. ustepuje lg ?

Czy jednak lepiej ac te 20 zl wiecej i miec pioneera 108 ?

VANTWG 14.02.2005 09:10

@SpeedMaster
Jak ściągniesz nowy bios do LG to wystarczy że go poprostu odpalisz i dasz update.
4163 to dobry wybór...

SpeedMaStEr 14.02.2005 08:44

dzęki kataryniarz po przeczytaniu tych testów chyba jednak kupie palnik LG.

jak mam taśme 40 pinową to muszę ją koniecznie wymienić na 80, ja będzie sie zachowywał palnik dvd na 40?, na maxa nie zamierzam wypalać, zależy mi na jakośc zapisu, niech nagrywa i godzinę byleby bezbłędnie......

i jakim programem zmienia się soft w LG4163b?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:56.