![]() |
Cytat:
Cytat:
|
troszkę wczoraj 8 ) dvd decrypterem kopia filmu 1:1 oraz konwersja filmu w formacie divx do dvd (divx2dvd) wypalone w nero.
Płytka platinum -r 8x. Na stacjonarnym szajsoniku (Manta) śmiga bez problemu 8 ) |
@legion
cóż nima że boli.... :bluzga: trza prawde przyjąć z honorem... :piwo: |
:) no tak LG jak zawsze same plusy :mruga:
|
Pierwsze spostrzeżenia po zakupie GSA-4163 :
- dobry stosunek ceny do możliwości (279zł oem, www.proline.pl) - pali wszystko co się jej zapoda, platinum +r (RICOCH) o faktorze 8x pali z szybkością 12x :) - nawet w wersji oem dobre oprogramowanie :fiu: - cicha (zauważyłem że przy cd-r jest trochę głośniejsza) - b.dobra korekcja błędów (płyta audio "Sade" z freskami na powłoce poszła bez szemrania) :spoko: - 100.000 mtbf - 2 lata gwarancji - zero problemu z linux-em i K3B Liczne wyróżnienia: CHIP, PCWK, cdrinfo.com Zastanawiasz się nad zakupem nagrywarki za rozsądną cenę bierz LG GSA-4163. |
Cytat:
|
a co powiecie na samsunga TS-H522 który jest w teraz w mediamarkt po 260 pln, czy wystarczy qmplowi który nie ma za dużo kasy a czasem chce wypalić na dvd film z kamerki, obraz płyty czy przegrać (zrippować) film (zabezpieczony ale niezbyt mocno, bardzo dobrego zabezpieczenia nie rozwali bo ma za mało wiedzy)
|
Witam po małej przerwie :> .
Widzę że mam duużo lektury do poczytania :D . Tylko po pierwszym rzucie oka widzę, że jakieś problemy z neckiem 3520, rozczarowania ?? Zabieram się do czytania ;) . |
jak narazie to 108 radzi sobie dobrze ale 109 tez jest ciekawa choc to jest dopero jej debiut :)
|
Witam !
Mozecie mi doradzic, jesli chodzia o pioneera 108 a 109 ? W tej chwili jestm w stanie sobie kupic 108... Czy 109 jest w jakis znaczacy sposob lepszy, zeby zabulic za niego wiecej kasy (mam wolnego kompa wiec so takiego jak zwiekszone predkosci mnei nic nie obchodza.. najwazniejsze dla mnie jest to, zeby jak njalepiej czytala plytki, i miala jakies rozne opcje, funkcje korygujace bledy itp.) czy pod tym wzgledem warto wziasc jednak 109, czy zostac przy opcji kupna 108 ? |
Cytat:
|
ok panowie znajomy potrzebuje nagrywarki dvd w okolicach 300zł do palenia głównie filmów dvd kopiowanie jak i wypalanie obrazów, czasem jakieś zwykłe dane wypalić na płycie, do nagrywania cd ma normalną nagrywarke więc na tej będzie palił tylko dvd i nie wiem co mu doradzić
Lite-On multi SOHW-1673S czy Nec DVD RW+/- 16x model ND-3520A która będzie się lepiej nadawać do tego typu użytku? |
@melag dobry wybór... :piwo: 8 )
|
Więc obczytałem wiele forów oraz stron o nagrywarkach DVD i wybrałem LG GSA 4163,
dziękuję wszystkim którzy starali mi się pomóc. |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...95&postcount=1 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:24. |