Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

Marxter 07.01.2005 19:32

Cytat:

Napisany przez Feyd Rautha
Czy ktoś wie, gdzie można kupić nagrywarkę NEC 3520??? NIGDZIE, W CAŁEJ POLSCE JEJ CHYBA NIE MA....

W Barwkompie ma być w poniedziałek. :)
Jest jeszcze Sirius i Proline, ale tych sklepów najgorszemu wrogowi bym nie polecił... ||

legion 07.01.2005 20:22

Prolinie ja kupuje u nich nie mialem z nimi problemow ale moze tylko ja :D

bart87 07.01.2005 20:25

Cytat:

Napisany przez legion

Legion - ryzykant z Ciebie :) Jak juz masz tego NECa to podziel sie opinia :D
Pozdro!

legion 07.01.2005 20:34

Cytat:

Napisany przez bart87
Legion - ryzykant z Ciebie :) Jak juz masz tego NECa to podziel sie opinia :D
Pozdro!

jaki ryzykant:> zawsze tam kupowalem praktycznie od czasu powstania tej firmy
do nec3520 mam mieszane uczucia nie mam zamiaru kupwac do niego dvd-romu ale mam przeciesz litka:idea:ale wybiore albo pionka109 albo plexa716 ale narazie niczym mnie nie zaintrygowaly nagrywarki na naszym rynku chyba ze Benqo 1620 :D

Conti 07.01.2005 20:48

Neca ma więcej ludzi i ma chyba większe hmmm "undergroundowe" wsparcie - to przemawia za nim w stosunku do pioneera. Z nowu pioneer ma lepszą optykę, tylko ciekawe kiedy dotrze do nas. Może za miesiąc.... albo i nie..... :(

Koolo 07.01.2005 20:51

Cytat:

Napisany przez Conti
Z nowu pioneer ma lepszą optykę, :(

a to nie przypadkiem oem NEC-a ?

bart87 07.01.2005 20:51

Ja mam już DVD-ROM, a zależy mi przede wszystkim na jakości nagrywanych płytek DVD, więc nie boje się brać NECa.. Co prawda Plextor 716A to też swietna propozycja.. ale zdecydowanie za droga. :\ A Pioneer? Cięzko mi powiedzieć, pewnie wiele nie rózni się od NECa (Pioneer jest na chipie NECa), a mówią, że pierwszy wybór zawsze najlepszy. :D Dlatego zostaje przy NECu! :)

legion 07.01.2005 21:02

Cytat:

Napisany przez bart87
Ja mam już DVD-ROM, a zależy mi przede wszystkim na jakości nagrywanych płytek DVD, więc nie boje się brać NECa.. Co prawda Plextor 716A to też swietna propozycja.. ale zdecydowanie za droga. :\ A Pioneer? Cięzko mi powiedzieć, pewnie wiele nie rózni się od NECa (Pioneer jest na chipie NECa), a mówią, że pierwszy wybór zawsze najlepszy. :D Dlatego zostaje przy NECu! :)

nec i pionek a nawet TDK(bardzo ciekawy) sa calkiem innymi konstrukcjami:) jeszcze na jakosc nagrywania skalda sie optyka a nie tylko chipset ktorego mozliwosci kazdy z producent wykorzystuje na swoj sposob :D
np. na pionku mozesz zrobic test jakosci nosnika a na necu :nie:

VIZZARD 07.01.2005 21:19

Cytat:

Napisany przez legion

A ja znowuż jakiś czas temu kupowałem w Siriusie

I także mam raczej pozytywne wrażenia :taktak:

Chyba, że teraz coś się zepsuło :idea:

Marxter 07.01.2005 21:47

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A ja znowuż jakiś czas temu kupowałem w Siriusie

I także mam raczej pozytywne wrażenia :taktak:

Chyba, że teraz coś się zepsuło :idea:

Jest oki, póki nie trzeba czegoś oddać na reklamację. Ginące karty graficzne to już chyba u nich standard. Swego czasu była głośna afera z Siriusem jak wzięli R9700PRO do serwisu i przez pół roku olewali klienta. :bicz:
To nie był pojedyńczy przypadek...

VIZZARD 07.01.2005 21:57

Cytat:

Napisany przez Marxter
Jest oki, póki nie trzeba czegoś oddać na reklamację. Ginące karty graficzne to już chyba u nich standard. Swego czasu była głośna afera z Siriusem jak wzięli R9700PRO do serwisu i przez pół roku olewali klienta. :bicz:
To nie był pojedyńczy przypadek...

No to na szczęście ja nic u nich serwisować nie musiałem :nie:

:jupi:

maniek997 07.01.2005 22:46

Cytat:

Napisany przez bart87

Jako, że zainteresowały mnie duplikatory to ogólna statystyka jest taka, że w większości siedzą Pioneery, mniej jest Plextorów no i widziałem Toshiby. To coś musi znaczyć:)
maniek

legion 07.01.2005 23:17

Cytat:

Napisany przez maniek997
Jako, że zainteresowały mnie duplikatory to ogólna statystyka jest taka, że w większości siedzą Pioneery, mniej jest Plextorów no i widziałem Toshiby. To coś musi znaczyć:)
maniek

a ja bym zrobil tak:D
wsadzil bym 1-go litka 1-go nec'a 1-go plexa i do kazdego bym wsadzil takie same plyty ciekawe jakby wyszlo w takim dublikatorze :> chociasz plytka nie jest rowna plytce :D ale wtedy mozna bylo by te napedy porownac :D

bart87 08.01.2005 01:15

Cytat:

Napisany przez legion
wsadzil bym 1-go litka 1-go nec'a 1-go plexa i do kazdego bym wsadzil takie same plyty ciekawe jakby wyszlo w takim dublikatorze :> chociasz plytka nie jest rowna plytce :D ale wtedy mozna bylo by te napedy porownac :D

To co Panowie? Robimy zrzute na te trzy napędy, robimy elegancki duplikatorek i wszystko będzie jasne! :) A ile na tym teście zarobimy, ho ho.. :> Każdy by chciał taki test mieć! Z tym, że zaznaczam, ze po testach ja Plexa biorę do domu :P

VIZZARD 08.01.2005 01:32

Cytat:

Napisany przez legion

To na nic :\

Bankowo się pogryzą :boks:

Jeszcze zanim się je do prądu podłączy :>

^_^

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:21.