![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Juz go mam
Teraz moje pytanie brzmi : -Czy koniecznie trzeba wgrywac ten bios ??? |
Cytat:
|
Ja chce kupic NEC-a 3540A co wy o nim sadzicie??
|
@cdrinfo888
to zapraszam do offtopika tam kolega @calme wiele ciekawych darmowek zamiescil :) |
Ponieważ jestem w pracy i nie mam czsu na sufrowanie, a w domu nie mam netu, mam prośbę o pomoc w znalezieniu dobrego dekodera DVD (czy dekodera MPEG2), który będzie chodził z Win Media Playerem 9 pod Win XP Pro (oczywiście chodzi mi o freeware). Chciałbym wreczcie coś obejrzeć na moim nowym Pioneerze.
Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam. :piwo: p.s. kartę graf. mam ATI Radeon 9200 |
@Mogiel jeszcze musisz sobie zdac sprawe z tego po co ci ta nagrywarka i jak duzo bedziesz na niej nagrywal oraz co np. jezeli chcesz miec tylko DVD do zabawy to kazdy z tych modeli sie nada a jak chcesz testowac plytke i sprawdzac jakos jej nagrania to tylko benq i liteon :)
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
A odpowiedz i tak ogranicza sie do polecania tego co sie ma, lub o czym slyszalo sie ze jest dobre, ale samemu i tak nie mozna potwierdzic. Wszystkie 3 wymienione nagrywarki sa dobre i tyle. Jak chcesz to dorzuc jeszcze jedna pozycje (do 220 to pewnie benq 1620 lub jakis NEC) i rzuc 2 razy moneta, to jednoznacznie wyloni wybor napedu. |
Witam wszystkich forumowiczów. Przeczytałem niemal cały temat i nadal nie mam pojęcia jaką nagrywarkę kupić. Każdy poleca co innego. Czytam testy, ale czesto wyniki nic mi nie mówią. Sugeruję się jedynie opiniami użytkowników i na ich podstawie chciałbym wybrac spośród następujących modeli.
1. LG GSA-4163B. Chyba bardzo popularna, dużo pozystywnych opini, pierwsza w ankiecie na CDRinfo, trzecia w teście Chip. Najtaniej znalazłem za 194zł. Miałem nagrywarke CDRW tej firmy i byłem z niej bardzo zadowolony. Również z serwisem nie miałem problemów, gdy nagrywarka padła na skutek usterki zasilacza. 2. Pioneer DVR-109. Dużo pozytywnych opini. Podobno słaba kompatybilność nagranych nośników z nagrywarami innych firm. Raczej słaba ocena w tescie Chipa. Mimo tego często poleca się ten model. Cena 219zł. 3. BenQ DW-1640. Czytałem, że sporo osób czekało na ten model. Trudno znaleźć opinie na jego temat natomiast czytałem sporo dobrego na temat nagrywarek BenQ. No i pierwsza w teście Chipa. Cena 196zł. Chiałbym wydać nie więcej niż 220zł. Nagrywarka posłuży głównie do archiwizacji danych. Będzie to jednak mój jedyny napęd optyczny, a więc powinna bezproblemowo odczytywać CD, DVD, nagrane na innych wypalarkach. Jeżeli chodzi o samo nagrywanie to jestem w stanie dopłacić kilka groszy i nagrywac na firmowych nośnikach TDK, Verbatim itp, tak więc "możliwość" wypalania na najtanszych płytach nie jest niezbędna. Cicha praca jest dla mnie dość ważna. Bardzo proszę o jakąś radę. Może polecicie coś od NEC***8217;a. Chociaż znajomy ma 3520 i imo strasznie szumi przy odczycie CD. Inny kolega niedawno kupił LiteOna i już kilka razy odwiedzał serwis. Czy test Chipa jest wiarygodny i miarodajny? Bardzo liczę na pomoc. Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
1) www.pioneer-eur.com wejdz w products a potem w nagrywarki i model 109d a potem juz znajdziesz co trzeba :) 2) windows media player :) |
...a co koledzy polecicie za około 200zł na dzień dzisiejszy ?? normalna nagrywarka dvd dla uzytku domowego... nie znam się na tym za bardzo, więc pytam ekspertów od tego :)
|
Wczoraj wreszcie kupiłem Pioneera DVR 109 XLA1 z biosem 1.4. Na razie powiem tyle: jest naprawdę solidnie wykonany i bardzo cichy. Ponieważ nie mam narazie żadnego softu nic więcej powiedzieć nie mogę. Zastanawiam się natomiast co oznacza "A1" w nazwie modelu i czym się różni od "A09", który chciałem kupić.
Przy tej okazji miałbym dwie prośby: 1. o pomoc w upgradzie biosu (zastanawiam się czy trzeba mieć do tego celu jakiś soft. 2. o polecenie jakiegoś doprego darmowego playera dvd (mam WIN XP Pro) Z góry dziękuję i pozdrawiam. :piwo: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:25. |