![]() |
BenQ oraz LG to dobry pomysł. Przemyśleć i kupić! :piwo:
:peace: |
Cytat:
Jeżeli chodzi o kupno DLa - to nie takiż znowu zmierzch :nie: Przecież i dziś korzysta się ze stacji FDD :> Zanim alternatywne przyszłościowe formaty wejdą na rynek z cenami atrakcyjnymi dla użytkownika końcowego Można i z dwa latka poczekać, a co do tego czasu? :idea: Ponadto ceny palarek DVD obecnie są tak niskie, teoretycznie że każdy sobie może na nie pozwolić :taktak: Trwałość DLi? Praktycznie producenci ( oprócz chyba Verbatima ) do dziś borykają się z jakością A co dopiero o trwałości ... :fiu: :mruga: |
To i ja mam pytanie :)
Dane / gry dla konsol (a te jak wiadomo są wyjątkowo wybredne). Cena nieistotna |
Cytat:
Wlasnie jaka obudowe bo planuje jedna zapakowac do obudowy USB |
Juicepp -> wspominałeś coś o tym, że jednej nagrywarki używasz przez USB - możesz sie pochwalić jaką masz do niej obudowę 5,25? Nie odnotowałeś żadnych strat, minusów w porównaniu do normalnie zamontowanej w kompie:>?
|
Cytat:
|
@legion nie zgadzam sie w zupełności, nie chciałbym w żaden sposób faworyzować LG ale z Liteonem nie ma co nawet porównywać, co do problemów z tymi napedami to wszystko się moze kiedyś popsuć, niezależnie jaka stajnia to wypuści, twierdze że z Liteonami jest duzo wiecej kłopotów, sam przed zakupem nagrywarki duzo czytalem na forach i wszedzie pisali ze liteony są kichawe i zeby nie kupowac...na temat awaryjnosci mam inne zdanie.
|
Cytat:
:) P.s ja jakos juz mialem(a takze mam do tej pory 812 dziala bezawaryjnie) doczynienia z bardzo duzo iloscja liteonow i tylko 2 z nich mialy uszkodzenia ale mechaniczne przez zly transport :) ale tu bardziej tak jak mowi @icemac to jest takze kwestja posiadacza owej nagrywarki ktory do liteonka nie powinien podchodzic nerwowy i nie trzymac ostrych narzedzi :D |
Cytat:
Co do biosow. To wiadomo ze bios tez jest podstawa i trzeba go aktualizowac. a jezeli mozliwosci po zmianie na jakis inny sa wieksze to czemu tego nie zrobic? |
Cytat:
|
jaka awaryjnosc sprzetu ???
to uzytkownicy sa mniej lub bardziej awaryjni :> bez obrazy :piwo: |
@juicepp no to powiem ci ze sam mam LG(2x in serviso) i takze mam kolegow ktorzy pracuje w centrali we wrocku (proline a takze arest i age) co do LG podchodza tak jak do liteona :) ja tu nie mowie o jednej nagrywarce ale calosciowo o ich napedach ale co do dvd to przesadzasz jest tak samo awaryjne jak dvd liteona poszukaj hasla problem z LG nie malo znajdziesz tematow z nimi a co do liteonow popatrz jaka jest liczba ich na forum a zreszta juz sam zauwazylem ze czym wiecej sie pokazalo LG(dvd) na forum tym wiecej bylo tematow o problemach z nimi :)
|
Cytat:
Dodam jeszcze jeden mały fakcik, wpisz w "SZUKAJ" hasło LITEON i zobacz ile ludzie mają z tym problemów, i przyrównaj to do LG (ilość wyszukań). To też propaganda? :) |
Cytat:
|
z każdej nagrywarki bedziesz zadowolony(poza LITEON) dopuki sie nie bedzie sypać. Wg serwisów najmniej awaryjne są LG i BENQ. Pozatym oba obsługują zmianę BookType. To 2 jak dla mnie najwazniejsze cechy i zalety. Ja obecnie uzywam LG jako dodatkowej nagrywarki na USB i sprawuje się świetnie, a nagrywam dużo. Wybór z pomiedzy LG i Benq powinienes juz traktować na płaszczyźnie vizualnej, kup tą ktora Ci się bardziej podoba. Technologicznie obie są bardzo dobre, chociaż w rożnych testach moze się wydawać iż LG jest troszke lepsze. Pozdrawiam.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:04. |