Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

Dorian 18.08.2005 18:55

Cytat:

Napisany przez neoscorpion
A ja wlasnie dzisiaj stalem sie szczesliwym posiadaczem LG 4316B z firmware A103. Dalem za niego 205zl wersja BULK. Wypalilem jak dotad 10 plytek i spokojnie widza je odtw. dvd moich qmpli.A nagrywalem na jakis noname'ach tak wiec polecam ta nagrywareczke i jeszcze ten serwis. szybko i fachowo.
pozdrawiam neoscorpion

Widzieć to widzą, a czy film nagrany na no name dotelepie się do końca ( oglądany ) to już inna sprawa;) Nie zdziwię się gdy po obejrzeniu 3/4 filmu będzie nagły STOP . Sprawdźcie

legion 18.08.2005 18:13

Cytat:

Napisany przez neoscorpion
A ja wlasnie dzisiaj stalem sie szczesliwym posiadaczem LG 4316B z firmware A103. Dalem za niego 205zl wersja BULK. Wypalilem jak dotad 10 plytek i spokojnie widza je odtw. dvd moich qmpli.A nagrywalem na jakis noname'ach tak wiec polecam ta nagrywareczke i jeszcze ten serwis. szybko i fachowo.
pozdrawiam neoscorpion

to gratulacje pierwszy post tak ;)

neoscorpion 18.08.2005 17:51

pozdrawiam neoscorpion

legion 18.08.2005 17:18

Cytat:

Napisany przez ed hunter
kupiłem NECa i mogę stwierdzić, że już że jest lepszy od Liteona w szybkości czytania błędów ||
nawer 16 razy na wypalankach :spoko:

innych zalet na razie nie widzę.

no i to sie nazywa wlasciwy zakup :D

ed hunter 18.08.2005 17:14

kupiłem NECa i mogę stwierdzić, że już że jest lepszy od Liteona w szybkości czytania błędów ||
nawer 16 razy na wypalankach :spoko:

innych zalet na razie nie widzę.

legion 18.08.2005 17:04

Cytat:

Napisany przez juicepp
nie każdy potrafi sobie zrobić z nagrywarką co sam zrobiłeś (lub ktoś CI pomógł)

jasne pomogla mi mysl tworcza ktorej tobie brak :)
Cytat:

Napisany przez juicepp
każdy benchmark robi się na podstawie nowych niezmodowanych urządzen (chyba ze porównujemy Liteona niezmodowanego do zmodowanego by zobaczyc roznice), a Ty porównujesz urządzenie zmodowane do niezmodowanego (modowanie = przerabianie)

co ty nie powiesz naprawde czyli moj modowany litek juz nie jest 812 tylko 823
dzieki sprzedam go o 20 zlotych wiecej :D
Cytat:

Napisany przez juicepp
a PIWO :piwo: Ci po oku nie jeździ?

ty naprawde masz awersie do piwa i do mojego podpisu moze czas sie udac do psychologa :)
Cytat:

Napisany przez juicepp
JAk juz wcześniej wspominałem jak tylko dorwe Liteona postaram sie porobić dokładne testy i przyrównać je do LG i wstawić na forum zeby przytrzeć nosa cwaniakom którzy naciachali postów wstawianiem kilkudziesięciu postów naraz, jeden pod drugim(jakby nie umieli edytować postów:P ) i myślą ze są spoko (pisane prostym językiem zeby niektórzy zrozumieli, bo jak widać niektórzy przesadzają z Piwem ) Pozdrawiam wszytskich forumowiczów! :PEACE:

hheheheh nie trudz sie bo byli na forach i tym forum lepsi od ciebie jakos nic nie udowodnili tym cwaniaka :)

P.s
normalnie dzisaj mnie zabiles poczuciem twojej wiedzy :D

legion 18.08.2005 17:03

Cytat:

Napisany przez juicepp
widze że niezbyt zrozumiałeś sens mojej wypowiedzi (z Twojego podpisu można wyczytać, iż jesteś zwolennikiem piwa, domyślam się iż za dużo go popijasz i szarych komórek Ci ubywa, wiec fakt niezrozumienia jest wytłumaczalny w Twoim przypadku) toteż napiszę CI prościej:
zostały wyprodukowane (wyszły z pieca), przynosimy taki kupiony sprzęt ( w tym przypadku nagrywarka dvd LITEON, wkładamy płyte mediastore x52 i... :-o Liteon moze ją nagrać max x16 (to chyba rozumiesz bo to proste przecież || )

to raczej ty nie zbyt zrozumiales sens tego tematu a co do picja piwa to fakt lubie :piwo: ale jakos nie widzialem zeby mi ubylo szarych komorek bo tobie nawet po spozycju wody mineralnej ich ubywa a co dopiero po wypicu czegos mocniejszego aha juz rozumiem czyli kupuje mediastrore nagrywam tylko 16x jasne kolego wiesz napij sie mineralnej bo zaraz umre ze smiechu :D
Cytat:

Napisany przez juicepp
powinieneś zaliczyć szkołe poprawnego i logicznego myślenia bo z tego zdania niewiele mozna wywnioskować (przestań pić to PIWO!! :bicz: )

jasne juz jade zrobie kolejny dyplom ktory mi pracy nieda ale tobie sie przyda troche logistyki w pigułce :) i bedziesz jak nowy :)
Cytat:

Napisany przez juicepp
za to Ty powinieneś kupić książke do gramatyki i się podszkolić :fiu:

no tak jasne w jakim sklepie sobie moge juz ja kupic no chyba nie w prolinie a moze wezme korepetycje u twojej bylej nauczycielki polskiego :)
Cytat:

Napisany przez juicepp
niby czym się zapędzam?
Liteon w niczym nie jest lepszy od LG.

a ty czytac umiesz moze powiesz mi gdzie ja napisalem ze liteon jest lepszy od LG to ty sie podniecasz twierdzisz ze LG nawet od NEC jest lepsze :)
Cytat:

Napisany przez juicepp

I znowu źle wywnioskowałeś (czyżby znowu to PIWO :idea: )
LG nie jest mistrzem, pisałem o tym wczeniej. Zanim kupiłem swoje LG spędziłem na czytaniu for i testów na temat nagrywarek dvd napewno więcej czasu niż Ty przesiedziałeś na języku polskim. Ukształtował mi na tej podstawie następujący ranking:
PLEXTOR
PIONEER
BENQ
LG
...

Ja nie rozumie czy ty masz jakis uraz do piwa czy pochodzisz z rodziny chadzajacej w niedziele na spotkania AA :).
Tak powaznie tyle czasu spedziles na forach i na jezyku polskim jezu normalnie
jestes wspanialy :D
Cytat:

Napisany przez juicepp
i dlatego zakupiłem LG bo nie chciało mi się szukać Pioneera i Benqa, a Proline był pod nosem (czytaj "w pobliżu"), wcześniej mialem Liteona i Neca i oba padły, ale zanim padł Liteon, troche go potestowałem i nie chciał nagrywać z max prędkościami tanich cd, a z porysowanymi sobie kiepsko radził. Za to LG czyta te cd bardzo dobrze (te z którymi Liteon sobie nie radził).

jasne taki czlowiek jak ty zawsze idzie na latwizne i teraz nie dziwie sie ze Polska jest takim krajem jakim jest jezeli ma wiecej takich obywateli jak ty :D
Cytat:

Napisany przez juicepp
co z tego ze masz takie osiągi na Liteonie skoro to nie taki Liteon jaki mozna kupić w sklepach tylko zmodowany...

no jasne zazdrosny jestes bo twojego LG niedarady zmodowac a co dopiero sprawdzic PI/PIF

karel48 18.08.2005 16:14

Cytat:

Napisany przez ed hunter
fajnie, ale myśle o zamianie na lg :> - czym więcej zmian tym lepiej ||

Dobry wybór - biorąc pod uwagę, że to tylko krótki przystanek w drodze do ostatecznego celu jakim jest BenQ :>
W myśl zasady - czym więcej zmian tym lepiej - dodam że zmian na lepsze ;)
:piwo:

juicepp 18.08.2005 15:08

Cytat:

Napisany przez ed hunter

dobry wybór ||

ed hunter 18.08.2005 14:54

Cytat:

Napisany przez karel48
Nie miałem Neca więc go nie oceniam - z forum można jednak wywnioskować że ostatnim wartym uwagi modelem był ND-3500.
Może niedlugo Nec znowu stanie się przebojem ... kiedy będzie Litkiem ;) :D
||

Ależ nie ujmuj sobie - i tak jesteś orginalną i rozpoznawalną osobą na tym forum ... ;)

karel48 18.08.2005 14:30

Nie miałem Neca więc go nie oceniam - z forum można jednak wywnioskować że ostatnim wartym uwagi modelem był ND-3500.
Może niedlugo Nec znowu stanie się przebojem ... kiedy będzie Litkiem ;) :D
||
Cytat:

Napisany przez ed hunter
a kupiłem neca nie benqa bo nie chciałem być za bardzo oryginalny

Ależ nie ujmuj sobie - i tak jesteś orginalną i rozpoznawalną osobą na tym forum ... ;)

ed hunter 18.08.2005 10:41

Cytat:

Napisany przez blejs
No wlasnie przyczepili sie do posiadaczy LG, a 'Ci' od litona bronia swojego chociaz wiedza jak to z nim jest ;) i kto Tu fanatykiem :)

ja nie jestem fanatykiem, mam (miałem, za trochę ;) pojedzie do siostrzeńca) litka 812 i jest ok. prawdomówne testy neca wymagają paru dni i trochę towaru do nagrania ;)

blejs 18.08.2005 10:14

Cytat:

Napisany przez juicepp
Czy to jakaś sugestia ?? :>
nie jestem fanatykiem LG :)
pisalem to juz w moich postach.
1.PLEXTOR
2.Pioneer
3.Benq
4.LG
aczkolwiek krew mnie zalewa jak ktoś sieje propagande ze Liteon jest lepszy od LG i porównywalny z PLEXTOREM. 8 )
Swoją drogą daj znać jak sie sprawuje NEC.

No wlasnie przyczepili sie do posiadaczy LG, a 'Ci' od litona bronia swojego chociaz wiedza jak to z nim jest ;) i kto Tu fanatykiem :)

juicepp 18.08.2005 10:01

Cytat:

Napisany przez ed hunter
cierpliwość, cierpliwością.
brałem też pod uwagę lg, ale nie chcę stać się fanatykiem (to się często zdarza z posiadaczami napędów tej firmy :jezyk: )

Czy to jakaś sugestia ?? :>
nie jestem fanatykiem LG :)
pisalem to juz w moich postach.
1.PLEXTOR
2.Pioneer
3.Benq
4.LG
aczkolwiek krew mnie zalewa jak ktoś sieje propagande ze Liteon jest lepszy od LG i porównywalny z PLEXTOREM. 8 )
Swoją drogą daj znać jak sie sprawuje NEC.

ed hunter 18.08.2005 05:58

Cytat:

Napisany przez karel48

Więcej cierpliwości w tym przypadku zaprocentowałoby - prawdopodobnie lepszą nagrywarką ;)

cierpliwość, cierpliwością.

na razie nie wiem co jest warta - wypaliłem 3 płytki - rw, verbatimkę i tragedie titanum minus.

o ostatnie już nie mówmy...

mam możliwość zamiany na lg jakby co 8 )

a kupiłem neca nie benqa bo nie chciałem być za bardzo oryginalny ;)

brałem też pod uwagę lg, ale nie chcę stać się fanatykiem (to się często zdarza z posiadaczami napędów tej firmy :jezyk: )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:47.