![]() |
Cytat:
Wszyscy maja odp. co aktualnie brać. Pewnie za jakieś 1-3 tygodnie to się zmieni, ale teraz :taktak: :taktak: :taktak: :D :D :D |
Pare dni temu pytalem o nec 3500 i z silnym postanowieniem zakupu udalem sie do lokalnego sklepu - no i kupilem - model 3520 :D
Wprawdzie nic to nie wnosi do tematu, ale chcialem sie pochwalic :P |
hej a co sądzicie o LG GSA-4160B poleca mi ją pan sprzedawca jako bardzo dobrą.
|
witam i na poczatek Szczesliwego Nowego Roku !!
a teraz do rzeczy nosze sie z zamiarem kupienia palnika ale oczywiscie nie wiem co wybrac, nawarzniejszy warunek to dobra korekcja bledow i to podobno dobrze spisuje sie Samsung TS-H552B bede ja uzywal glownie do archiwizacji czasem do przegrania filmu lub wypalenia obrazu gierki. po doswiadczeniach z nagr. cdr kupilbym TDK ktora sluzy mi ladnie juz ponad 3 lata jednak nie wiem jak to sie ma do DVDr pozdrawiam |
Cytat:
juz po problemie kupowac nowego NEC http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15603 |
Cytat:
|
Dołączam się do pytania o możliwość modu 1653@1673. w załączeniu link - może ktoś rozszyfruje:http://club.cdfreaks.com/lite/t-116205.html
|
Ten nowy NEC 3520 zapowiada się ciekawie. Ma nowy układ sterujący. Poprawili odczyt !!! Ponoć może obsługiwać w przyszłości nagrywanie DL dla dvd-r.
A jak Pioneer weźmie się do roboty i wypuści z tym chipem 109-tkę to może być jeszcze lepiej..... |
Chyba nie mozna kupić nigdzie jeszcze Lite On 1673:
- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38393300 "Aukcja została usunięta przez pracownika Allegro (numer 38393300)" Czy wiadomo coś nowego czy bedzie mozliwe 1633/1653@1673 ?? |
Cytat:
W tej chwili mój wybór rozbija się o Lite-On 1673S, Toshiba SD-R5372 i Pioneer DVR-108D. BTW, to wie ktoś gdzie można kupic tego litka (nie licząć allegro) ? |
Witam
Co sadzicie o nagrywarce Toshiba SD-R5372? Zastanawiam sie czy zamiast Liteona 16xx nie kupic wlasnie jej. Jak ta nagrywarka radzi sobie z odczytem plyt, i nagrywaniem na syfie?? pozdro: Piotrek :) |
Witam wszystkich bo to mój pierwszy pościk.
Podobnie jak większość pytających tutaj mam problem z wyborem nagrywarki. Od jakiegoś czasu skłaniam się ku Nec 3500A ale dzisiaj dostałem pościka na temat Nec 3520A http://www.cdr-info.com/Sections/Rev...rticleId=11859 . Może to rozwiąże problemy o których pisał wyżej Marxter. Co o tym sądzicie??? Pzdr |
Witamy :) .
Widzę, że mniej więcej sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Po prostu nie ma prostej odpowiedzi i prostego wyboru ;) . Każda ma jakieś mankamenty. LiteOn jest mimo wszystko najbaredziej powszechny, elastyczny i ma najwiecej dodatkowego oprogramowania. Najlepiej czyta płytki a jak nie próbuje mu się wkładać szajsu to i dobrze nagrywa. Do niego jeszcze dopisałbym Pioneera 108 i LG 4163. |
Perwszy post na forum, więc witam. :)
Heh, człowiek im więcej czyta tym mniej wie. :P Przejrzenie tych wszystkich tematów to masakra i na dodatek co chwila zmieniam zdanie co kupić. Potrzebuję nagrywary, która prócz dobrego zapisu nie będzie miała problemów z odczytem. Na dodatek ogranicza mnie kolor (uroki czarnej obudowy ;) ). Oznacza to, że będę musiał bydlaka pewnie zamawiać, ale co tam. Do wydania mam do 350zł (czyli Plextor PX716A odpada). W tej chwili rozważam: Lite-On SOHW-1673S - tylko kto go tam wie, czy poprawili coś w porównaniu do 1653S i kiedy będą ogólnie dostępne Nec 3500A - mój były faworyt póki nie przeczytałem o problemach z odczytem płyt Nec 3520A - niedostępny i pewnie te same problemy co 3500A... Benq DW1620 - wszystko fajnie, ale nie czyta RAW-DAO, co jest dla mnie poważnym minusem... Toshiba SD-R5372 - z jednej strony wszystko fajnie, a z drugiej niektórzy mają z nią problemy... Pioneer DVR-108 - chipy Neca, więc większość problemów Neca jest, no może poza odczytem LG GSA-4163B - niby fajna nagrywarka, ale: nie mam zaufania do LG, kosztuje powyżej 350zł, nie ma dostępnej czarnej :) , W takim razie co polecacie, żeby kupić ? Jak byłem zdecydowany na Neca, to poczytałem o jego problemach z odczytem, jak już sie zdecydowałem na BenQ, to wyszła sprawa z RAW-DAO. No to pomyślałem sobie Toshiba, ale ostatnie posty z tematu o niej nie są zachęcające. Doradźcie coś bo już mnie świerzbi, żeby nagrywareczkę kupić. 8 ) |
no to mam tego pionka 108,wczoraj kupilem - kasy braklo na plytki więc wziałem jakieś śmieci media-store 1-4x plusa i minusa.Podłączyłem na ostatni wolny kanał ide no i próba.Kumpel przyniosł DVD z filmem zapodał nero i całkiem niechcący Uruchomił kopiowanie "w locie"!!!! używając do odczytu mojego staruszka (3,5-letniego)pioneera DVD-116EB 1.22.
Myślę sobie -pierwszy nośnik do kosza - bufor szaleje stary pionek nie nadąża z odczytem,ale nic bardziej mylnego.Palnik spokojnie zrobił swoje - płytka bezproblemowo czytana jest na moim Emperorze oraz obydwu napędach.Pewnie niedlugo ze względu na kiepski nośnik ale to teraz nieważne.Poźniej były jeszcze Hawki kumpla,których nie łyknął jego litek1633 z tym samym rezultatem.Na razie nieźle. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:49. |