![]() |
Uda sie pewnie bardzo szybko przywyzszyc model 3500. Podejrzewam ze to kwestia ok. miesiaca. Jak do pracy wezma sie jeszcze autorzy nieoficjalnych wersji to bardzo szybko bedziemy mieli dobry BIOS do napedu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak sadzicie, zmiana starego chipu z 3500 na nowy, który jest w 3520, raczej nie pogorszy jakości nagrywania, prawda? W koncu cała mechanika zostaje ta sama, dają tylko nowy chip, który umożliwi w marcu po update`cie firmware`u nagrywanie płytek DVD-R DL. Swoją drogą, ciekawe kiedy takie płytki będą dostępne i w jakiej będą cenie...:D
|
NEC 3520 ma po prostu nowy chip. Podobno 3520 poczatkowo nie bedzie nagrywac -R DL ale po wgraniu firmware ktory pojawi sie okolo polowy marca bedzie to mozliwe (firmware bedzie oficjalny, przeznaczony do 3520). Odczyt sie znacznie poprawil. Czyzby czas wymienic zasluzonego 2500 :) ??
|
Cytat:
Wersja OEM nagrywarki LiteOn SOHW-1633S tak pisza tylko zastanawiaja mnie te programiki a najbardziej TEN i-Media myśl powyższych zasad najnowszy produkt firmy Gigabyte został wyposażony w systemy: i-Burn 2, OPC, i-Speed, VRS, Ultra Quiet oraz i-Media. Pierwsze dwa mają za zadanie dobrać optymalną prędkość zapisu i odpowiednią moc lasera. i-Speed ustawi nam prędkość odczytu, systemy VRS i Ultra Quiet zredukują wibracje i hałas, a i-Media pozwoli nam sprawdzić zalecaną prędkość zapisu płyty |
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym, właściwie to tą nagrywarkę na razie cięzko dostać. Jest w ofercie komputronika, ale widnieje obok niej napis: "Chwilowy brak towaru" :| Mam nadzieję, że niedługo się to poprawi i pojawi się gdzieś test tego napędu, który tylko umocni moje mniemanie o "mocy" tej nagrywarki. :D |
Ilość załączników: 2
Dal nie zachwyconych inna alternatywa GIGABYTE GO-W1608A
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=14808&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=14809&stc=1 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Właśnie. Mnie też bardzo kusi nowy NEC 3520. I byłbym bardzo wdzięczny osobom, które tą nagrywarkę już posiadają o wypowiedzenie się na jej temat. :)
|
Juz podjąłem decyzję. Nec 3520A powinien być dobrym wyborem. A jak się na nim przejadę, to sprzedam i pomyślę o czymś innym. :)
PS. Chociaż ten LiteOn SOHW-1673S również kusi. :cool: |
a ja po calodziennym studiowaniu forum zastanawiam sie nad kupnem pionka 108 tylko
mam pytanko wyczytalem ze ma problemy ze grywaniem plyt zabezpieczonych safediskiem od 2.5 w gore, a jak sprawa wyglada jak mam juz obraz plytki zabezpieczonej np sd 2.8 i chce go nagrac tez sa problemy?? |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:59. |