![]() |
Mimo wszystkich niepochlebnych opinii o LG jestem szczęśliwym posiadaczem GSA-4160(A300), nie mam problemu z wypalaniem, stacjonarki to łykają ,tylko Manta ma problemy- dwa te same modele, a zachowują się inaczej, ale to podobno badziewie gorsze od LG (he he). Minusy? Może ktoś zauważył, ja na razie nie. Chętnie poznam konstruktywne opinie innych o LG.
|
Cytat:
Na forum masz tysiące wykresów, opinii, instrukcji @, zmian biosów, metod reanimacji, ect., ect. ... Na palcach ręki wymienić by rzeczy których z Litkiem zrobić nie można :czytaj: Cytat:
Większość obecnie sprzedawanych napędów ma taką gwarancję, np. Liteon :D Cytat:
Na kalkulatorze? Dla mnie teoria - w ogóle niepotrzebna :nie: Cytat:
:D Cytat:
To już coś! Tylko Cytat:
:> |
Cytat:
Zadziwiające podobieństwo wypowiedzi :mruga: :D |
Cytat:
Z płytkami radzi sobie bardzo często o wiele lepiej niż niejedna firmówka :taktak: |
Nie zgodzę sie z tym, że płyty pękają tylko, czy przeważnie w napędach LG.
Sąsiadce strzeliła w Liteonie cdrw 52x24x52x (wiem, bo sam wyciągałem szczątki płyty. Napęd poszedł do piachu :( , na gwarancji się ironicznie uśmiechali - "uszkodzenie mechaniczne"). Swoją drogą LG ma parę niezłych nagrywarek, po prostu są też inne - może nie tyle wyraźnie lepsze, co bardziej hmmm poddające się modyfikacjom i/lub wspierające więcej funkcji. Ale jak ktoś ze znajomych pyta się mnie co kupić a wiem, że G wie o kompach to mu polecam albo NECa albo właśnie LG - są "prostsze" w użytkowaniu niż LiteOn (a już szczególnie napędy cdrw). |
nowy Pionek A09 :)
http://www.cdrinfo.com/Sections/News...x?NewsId=11982 "The drive will offer DVD-R Dual Layer compatibility through a firmware upgrade once the DVD-R Dual Layer specification has been officially approved by the DVD Forum. The write speed for selected DVD-R Dual Layer and +R Double Layer media types can also be increased to 6X through this firmware upgrade. The +RW Alliance is now finalising the +RW 8X format and the product can be enhanced to support this media through a firmware upgrade once the +RW 8X specification has been officially approved by the +RW Alliance. " 8 ) |
Czyżby Pioneer na nowym chipie Nec'a. No to chyba mamy już 2 ciekawe napędy :) .
Teraz to będzie Nec 3520 vs Pioneer A09 vs Litek XXXX :taktak: |
no ciekawe zobaczymy czy pionek bedzie dalej dominowal nad nec'ami :D
109 juz mozna kupic za 79 eu |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja mimo wszystko cały czas jestem za NECiem.. Co prawda, pojawił się nowy Pioneer DVD-109, ale jest on na chipie NECa, co świadczy chyba o jakości napędów NECa. Myślę, że możliwości tych dwóch napedów będą porównywalne. NEC może mieć ewentualnie problem z zabezpieczaniami (SD 2.9+), choć właściwie to też nie jest pewne, bo żadnego porządnego testu jeszcze nie było. Do tego pozostaje sprawa firmware - mozliwe przecież, że nowsze wersje firmware'u poprawią tą dysfunkcję. Co do odczytu, z którym był problem w ND-3500AG:
"The ND-3520A has very good DVD error correction capabilities and has proven to be a fast reader." Więc chyba wszystko jasne. :) Wypowiedź pochodzi z cdrinfo.com, więc z dość wiarygodnego serwisu. Forumowicze - wypowiadajcie się na temat tego napędu, nawet jeżeli go (jeszcze) nie posiadacie! Ja mam jeszcze jedno pytanie - o co chodzi z bitsettingiem i rozpoznawianiem płyt przez stacjonarki jako DVD-ROM? I czy ktokolwiek ma informacj nt. bitsettingu w NEC ND-3520? Pozdrawiam! |
Już są zmodowane biosy do Neca 3520 http://www.micheldeboer.nl/firmware/index.html
z bitsettingiem. maniek |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:16. |