![]() |
wow widze, że tu wybrać jakąś wypalare to jak wybrać religie :D i poźniej pozostaje to co najlepsze, czyli wojna na forum :D
thx @legion za "kreatywną odpowiedź" |
@legion :) :piwo:
|
Cytat:
----------------------------------------------- @melag tak myslalem :) |
@VIZZARD
W 100% się zgadzam :) |
Cytat:
:piwo: dla wszystkich Każdy palnik jest dobry jeżeli spełnia oczekiwania użytkującego go I tak naprawdę na dziś dzień różnice w jakości i funkcjonalności nagrywarek są naprawdę niewielkie I nie ma przepaści jakościowej, że jeden palnik jest dobry, a inne nie Oczywiście pomijam tu z przyczyn oczywistych wynalazki typu Samsung, BTC i ect ... Kiedyś było takie przeświadczenie, że najlepszy był Plextor Na chwilę obecną wiemy, że tak nie jest :nie: A za kwotę tę kwotę wybrał bym dwa inne adekwatne do preferencji i wyznania :mruga: :mruga: |
Cytat:
chodziło mi o demka i jego brak obiektywizmu, natomiast nie jestem zapatrzony w LG i nie staram się udawadniać że moja nagrywarka jest naj,naj,naj :O 8 ) |
nigdy nie kupuje tego co popularne itp dyski testowalem sobie sam i wybralem najlepsze a co do pioneera tez nie poszedlem w ciemno ...... jak ktos powiedzial "pioneer robil dobre palniki" (czy jakos tak) tylko sugerowalem sie tym co widzialem u znajomych ktorzy mieli wlasnie 109 wiec moj wybor padl na niego i jestem zadowolony - a zachwalam BO JEST DOBRY a nie dlatego ze go mam
|
tylko jedna :), a jakby tak całe stadko!?
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Ale z siarką w środku :taktak: Jak to się zacznie wypalać :ognicho: To OMG :wow: |
o widze, że nie musze nawet tematu nowego zakładać :d, jak miło... a tak poważnie jaka nagrywarka radzi sobie najlepiej z zabezpieczeniami, dla mnie (może wypalać nawe x1). Aha ile ma tzw. owieczek najlepiej całe stadko :d
|
Cytat:
O kurczem mega wpada z tymi telefonami . Dzięki za przypomnienie :piwo: |
Cytat:
Ja mam telefonik NEC 616 i nie narzekam- jeden z lepszych na rynku :) - moje własne odczucie. Zagłebiając sie w charakterystykę sprzetu, mozna zauważć ze jedne mają dużo więcej opcji od innych. Często bywa ze te "słabsze" mają wiecej opcji od tych "lepszych" ( cały czs staramy sie udowodnic ze nie ma słabszych i lepszych - są tylko bardziej lubiane i mniej - nie dotyczy pewnego producenta) ;) |
Cytat:
a każdy szalet jest pełen zalet:P co racja to racja 8 ) |
Cytat:
Zgoda! :taktak: Dlatego niezmiennie uważam tematy z serii: "Co kupić?" za śmietnisko i wyraz lenistwa A na poparcie w co drugim takim temacie argumentacja jest taka: "Nie mam czasu i muszę szybko coś kupić" :O :sciana: BTW No i oczywiście i niezmiennie i jak zawsze każdy chwali to co ma Więc nie mówmy, że moja nagrywarka jest lepsza czy najlepsza Bo przecież każdy wie, że "Najlepsza na świecie jest miłość w klozecie" ^_^ |
Obiektywnie masz dużo racji thomas w tym co piszesz. Mała dygresja jednak. Myślę,że wyrabiamy sobie opinię po samym "image" marki. Pioneer jest znany z tego że kiedyś robił dobry sprzęt audio ( teraz to raczej car-audio - tu jest w czołówce ) , LG i LiteOn to taka pop-kultura świata nagrywarek - najbardziej znane i powszechne więc i najczęściej kupowane..Nec hmmm kojarzy się właściwie z niczym ( no może z monitorami wcześniej) - kupiłbyś TV NEC'a? Ja nie wiem, a robią świetne projekcyjne TV. Kiedyś miałem DVD-ROM NEC'a - straszna porażka ale po wielu poszukiwaniach zdecydowałem się jednak znów zaufać tej firmie, bo miała wspaniałe recenzje w sieci. Teraz ma przebieg ponad 300 wypalonych DVD i zachowuje się jak przysłowiowa nówka. Plextor - vip świata nagrywarek - ostatnio z jakością napędów na bakier. A Benq? Właśnie co możemy o nim powiedzieć? Praktycznie nic....stąd taka nieufność do tej firmy. I choć może ciężko to przyznać mi jako posiadaczowi NEC'a myślę ,że Benq go przewyższa pod kilkoma względami ( opieram się na kilku stronach dot. nagrywarek ). I masz rację każdy wybierze to co komuś odpowiada...Co do przejechania się na sprzęcie to przez lata: Przejechałem się na dvd-rom NEC 5700 ( zamierzchłe czasy), kilku napędach LG i to cała moja przeszłość ( miałem też Mitsumi i HP x 4 ,ale wymieniłem ,bo weszły nowsze i szybsze).
Nie do końca więc zgadzam się ,że każdy chwali swoje. Uznaję wyższość Benq...( lecz jedynie pod względem kilku ciekawych opcji i jestem sam ciekaw czy wytrzymałaby 300DVD wypalonych łącznie z odczytem [ nie mam DVD_ROM'u]. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:49. |