Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DLA NOWYCH USEROW !!!! z pytaniem co kupic za nagrywarke DVD!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dla-nowych-userow-pytaniem-co-kupic-za-nagrywarke-dvd-44017/)

Lutnik 16.03.2005 09:31

czy ktoś wie gdzie dostać dvd-rw firmy NU ?

Conti 16.03.2005 10:09

Z recenzji LiteOn SOHW-1653S wynika, że litek stacza się po równi pochyłej prosto w dół :( . Jedynie odczyt pozostał na wysokim poziomie. Czyli trzeba sobie kupić do domu 2 napędy - litek 1653 do odczytu i nec 3520 do nagrywania.... :P

slawekj 16.03.2005 10:14

Cytat:

Napisany przez Conti
Czyli trzeba sobie kupić do domu 2 napędy - litek 1653 do odczytu i nec 3520 do nagrywania.... :P

Lub .... inne rozwiązanie. :>

VIZZARD 16.03.2005 10:21

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
kto jest dystrybutorem LG Electronic czy cos takiego :D w polsce ??

Pięknie! :\

To się nazywa prawdziwy patriotyzm :polska:

Pewnie zaraz z dysgrafią wyjedzie nieuk jeden :podbite:

:sciana:

Conti 16.03.2005 11:00

polskia jezyk trudna jezyk......

No tak, ale Benq też zdaje się, że najwyższej klasy odczytem nie grzeszy. Ma z czymś tam problemy.... Więc zawsze może być duet litek + benq.

kataryniarz 16.03.2005 11:26

Cytat:

Napisany przez Conti
Z recenzji LiteOn SOHW-1653S wynika, że litek stacza się po równi pochyłej prosto w dół :( . Jedynie odczyt pozostał na wysokim poziomie.

^_^

Odczyt jest kiepski - zaden wysoki poziom :nie:

Lutnik 16.03.2005 11:35

Ponawiam moje pytanie. Czy w Polsce dostępne są dvd-rw NU ? bo ja nie znalazłem

Conti 16.03.2005 11:40

Cytat:

Napisany przez kataryniarz
^_^

Odczyt jest kiepski - zaden wysoki poziom :nie:

Wiec niby które nagrywarki dvd mają odczyt na wysokim poziomie jeśli nie litek ?? LG ma niezły, ale nie sądze, aby lepszy.

Oktawian89 16.03.2005 14:51

tak sie akurat sklada ze jestem dysgrafikeim i mam dyslekcje,dysortografie
w wiec mam prawo pomylic literki itp.. straszne co ?? ;/

Dzieki VIZZARD , bo o opcji edytuj nie wiedzialem :nie:
P.S
juz wszystko porawilem jak na Patryjote przystalo :D
Pozdrawiam

VIZZARD 16.03.2005 16:37

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
tak sie akurat sklada ze jestem dysgrafikeim i mam dyslekcje,dysortografie
w wiec mam prawo pomylic literki itp.. a co do tego ze napisalem Polska z malej litery wynika z tego ze widocznie klawisz shift nie zadzialal , .... straszne co ?? ;/

A nie mówiłem? :>

Przy LG Electronic klawisz działa jak ta lala :tancerka:

Opcja edytuj - twoim przyjacielem! :tak!:

legion 16.03.2005 16:38

Cytat:

Napisany przez Conti
Wiec niby które nagrywarki dvd mają odczyt na wysokim poziomie jeśli nie litek ?? LG ma niezły, ale nie sądze, aby lepszy.

ja mam lg i strasznie czyta :'( porysowane plyty tylko na litku mi odczytuje :)

Lutnik 18.03.2005 10:20

i jak tu sie zdecydować na nagrywarke ... juz 3 tygodnie obserwuje temat i nie moge podjąć decyzji :O

legion 19.03.2005 11:09

mozesz podjac decyzie jak chcesz tania nagrywarke to proponuje benq (dobra jakosc nagrania) jak drosza to plexa(clasyka nagrywania :D ) a jak lubisz grzebac w biosie i sprzecie to litka(najlepszy do kabinowania :) ) a jak chcesz nagrywac rownomiernie to nec'a(nagra prawie wszystko) chyba ze chcesz byc w clanie to LG jesli chcesz zaimponowac to kup sobie pionka 109 :D

neoone 20.03.2005 00:37

Dobre podsumowanie legion Z racji ze wlasnie dzis padl moj wiekowy LG ced8080B, przystepnej ceny i chyba najbardziej adekwatnych do moich wymagan osiagow w poniedzialek w moje lapska prawdopodobnie wpadnie NEC 3520A.
Zastanawiam sie jeszcze czy lepszym wyborem nie bedzie LITE-ON SOHW-1673....

Co wy o tym sadzicie - Ktora spawarka jest wyborem optymalnym ?? (Do poniedzialku mam czas na podjecie slusznej decyzji...)

ps. Czytalem sporo opinii o NEC-u min. test na http://twojepc.pl/artykuly.php?id=dw...ntakt&strona=1 o LITE-ON nie czytalem prawie nic stad moje watplwosci. Szale na strone NEC-a przechylilo nagranie plyty DL zakonczone sukcesem. Wie ktos moze jak z tym jest w LITE-ON ??

Pozdro ---neo-one--- 8 )

ed hunter 20.03.2005 01:27

BenQ 1620 i masz większego bolaka jak każdy :P kto ma kupić; a może 1625 z LightScribe? ;)?
ale i LG nie jest głupi a i tak za rok bedzie starym złomem jak wszystko.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:08.